Corolla E11 BC, silentbloky

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Jelass
Manager Týmu

Corolla E11 BC, silentbloky

Příspěvek od Jelass »

Ahoj přítelé. Přiznám se, že jsem neprocházel úplně všechna témata, takže jestli zákládám duplicitní nebo podobné téma, please tell me.

Asi po 3 letech od koupi nám odešelo rádio, v té době oprava v nesmyslných cenových relacích, proto bylo nahrazano za Panasonic rádio. Tím pádem došlo k odpojení BC, resp. zůstal čas a teplota. Bylo mi řeřeno, že když mají zařízení stejný výstup ( rádio a bc ) a jedno z toho je odstraněno, druhé prostě nefunguje. Ovšem to druhé, BC, se probudilo k životu. Jen tak, po pomačkání pár tlačítek a po asi 5ti letech. Takže máte někdo návod jak BC oživit úplně a levně?

Další otázka, po 260tkm mě čaká výměn sblouků a kostí na podvozku, nevíte originálního výrobce pro Toyku? Po těchto kilometrech se mi tam nechce dávat oroginál.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
ptapak
Člen Týmu

Příspěvek od ptapak »

Yamato byva vyrobcom aj do prvovyroby, napr tu: http://www.nipponcars.sk/product/446538 ... dny-j62005

Z CZ a rovno aj tu na fore kontaktuj Idaha. Urcite ma yamata, alebo podobne kvalitnu alternativu.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ptapak píše:Yamato byva vyrobcom aj do prvovyroby, napr tu: http://www.nipponcars.sk/product/446538 ... dny-j62005

Z CZ a rovno aj tu na fore kontaktuj Idaha. Urcite ma yamata, alebo podobne kvalitnu alternativu.
Jen upřesním, dodavatelem do prvovýroby je "555-Three Fives" který mimo jiné část výroby označuje jako Yamato a přeprodává pro polský IC .

JInak obecne leze říci že yamatao a "555" jsou stejně kvalitní, jen občas se v serii Yamamto objeví "moucha" v podobě rychle vysychajících prachovek, u "555" se mi to zatím nikdy nestalo -ale cenově se dost liší.

POZOR nekteří mechanici na to nejsou od Febi a další EU druhovýroby zvyklí a zapomínají čepy mazat - je potřeba dodat vazelínu pod manžetu, případně pokud má čep šroubovací maznice namazat přes maznici..
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

A to se maže jednou na začátku, nebo v pravidlených intervalech.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jimmi píše:A to se maže jednou na začátku, nebo v pravidlených intervalech.....?
pokud ma maznici tak je dobré je jednou za dva mesíc promáznout, pokud nemají tak je potřba jen při montáži dodat vazelínu pod manžetu..
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Každý dva měsíce......?
To je nějak často, na moderní auto.

Já mám ty kosti taky kupované od Tebe, Honzo. Mazničky jsem si nevšiml a vazelínu pod manžetou asi zkontroluju. Už si nejsem jist, jestli tam je nebo ne.
Stačí kdyžtak nějaká silikonová?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

Díky za odpovědi.

Co to oživení palubního počítadla? Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Díky
Mondeo 2.0i Turnier 2004
Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

Kdo máte neorigo kazetovou/CD mechaniku, ja to máte zapojené, resp. funguje Vám palubák? Díky
Mondeo 2.0i Turnier 2004
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jimmi píše:Každý dva měsíce......?
To je nějak často, na moderní auto.

Já mám ty kosti taky kupované od Tebe, Honzo. Mazničky jsem si nevšiml a vazelínu pod manžetou asi zkontroluju. Už si nejsem jist, jestli tam je nebo ne.
Stačí kdyžtak nějaká silikonová?
muýsíš si uvedomit že časovej pojem je u aut desne relativní, třeba pro mne a cca 30% mých zákazníku je dva mesíce neco mezi 20-30tis km...
jiank u kostí mazničky nejsou nikdy, vyplatí s epři montáži vazelinku zkontrolovat, případne dodat ale obecne jsou kosti bezudržbové ( dokonce nekteré YMT kosti jsou v kovové kloubky v silonových pouzdrech zatímco vetšina "555" je ocelový kloub v ocelovém pouzdře - tam je třeba časteji mazat a vydrží dlouuuuuho..

on interval mazání učepu závisí i na tom v jakém prostředí se provozuje - nenech s emýlit, vetšina čepu u SUV a offroadu ma předepsáno mazání čepu každých 10tis km - práve že jsou hodne namáhané.
ptapak
Člen Týmu

Příspěvek od ptapak »

..
Naposledy upravil(a) ptapak dne stř 08.02.2012, 20:34, celkem upraveno 1 x.
ptapak
Člen Týmu

Příspěvek od ptapak »

ech, ze mi toto nik doteraz nepovedal :-/.

Idaho, momentalne (1000km) mam Yamato (tycky aj silentbloky), predpokladam ze namazane neboli absolutne vobec. Tentoraz som si ich nenahadzoval ja. Kedze mam pocit, ze opat zacina mierne buchotat. Tusis ako to je pri nich s mazanim ?

Zas sa trepat v tejto zime pod auto, fuj.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“