hele a kde jsi teda tu závadu nakonec měl ? já jenom že se na tu diag taky chystám..Jirka píše:Podle mě to je trochu hloupost.Ale jestli chceš tak odpoj na chvíli baterii a řj.bude v základním nastavení.Jak jsi diagnostikoval že jsou žavičky v kelu???Já si to taky loni myslel a byly všechny v cajku.Nakonec byla závada uplně někde jinde.A to ani diagnostika nepomohla.
Jirka
štartovanie
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
Já přidám své zkušenosti. Autíčko mi nechtělo v -19°C startovat. Zjistil jsem, že baterka je již v pánu(Optifit stáří 4 roky) tak jsem dal novou. Bohužel tu byl ještě další problém. Kontroloval jsem vše a nikdy bych chybu nepřisuzoval palivu...ALE!! Palivo je myslím v těchto dnech ten největší záškodník! Obyč nafta je sice psaná do -20°C ale již při -10 °C začne bělat a dělá se v ní takovej bordel, že zasere palivový fitr a nafta se pak nevsřikuje a auto nechytne buď vůbec(týká se hlavně common railu), nebo až po velice dlouhé době, za pomoci startovací stanice.
Včera jsem tankoval Vervu s garancí do -35°C a dnes -14°C a chytlo to na poprvé(žhavím dvakrát za sebou)...
Jinak velice dobře je možné kontrolovat palivo přez ty průhledná sklíčka na hadici. Včera cca -13°C a Verva čirá, TOP Q už bělmo
Včera jsem tankoval Vervu s garancí do -35°C a dnes -14°C a chytlo to na poprvé(žhavím dvakrát za sebou)...
Jinak velice dobře je možné kontrolovat palivo přez ty průhledná sklíčka na hadici. Včera cca -13°C a Verva čirá, TOP Q už bělmo

Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex