Neochota a cukání při rozjezdu
Neochota a cukání při rozjezdu
tak jsem dneska v -16 celkem v pohode nastartoval ale zarazila me jedna vec, auto se nechtelo rozjet, padaly otacky skoro do volnobehu, respektive kdybych neseslap spojku tak chcipne. Normalne zaradim z jedna, plyn, spojka, ale pri nejakejch 1600 otackach lup a spadnou dolu, prakticky se neslo dostat nad tech 1600, tohle trvalo asi 400 metru, pak na dalsi krizovatce pri rozjezdu se ozval zvuk jakoby mi nekdo v pravy casti motoru asi 1 vterinu rehtal dečtskou rehtackou, asi 100 metru to jeste haluzilo a pak to jelo
tankuju verva diesel + zimni VIF
nevite kde muze byt chyba? mam podezreni na spojku, ktera byla cela zatuhla, ale nevim, netusim... turbo asi nezamrzne ne?
dikes
tankuju verva diesel + zimni VIF
nevite kde muze byt chyba? mam podezreni na spojku, ktera byla cela zatuhla, ale nevim, netusim... turbo asi nezamrzne ne?
dikes
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
- CommonUser
- Věčnej rejpal
no to iste som mal ja vcera
. som na tyzden v prahe a parkujem vonku, takze pekne vymrzla... tiez som bol zaskoceny ze zo zaciatku akoby turbo vypinalo, pekne to cukalo pri strednych otackach. no po necelom kilometri to bolo v poriadku. Pravda je ze som ju nezohrial na mieste na zaciatku.

Avensis/T25/2.0/D-4D/2007/Liftback
-
- Věčnej rejpal
me se to stalo jednou taky...ale neni to naftou...
konzultoval jsem to v praci s kolegou a je to spojka, ktera je doslova primrzla...
tak to chce nechat chvilku brblat a uvidim zitra rano... ale jinak nevidim zadny problem.. staci prezit techto par dnu.. pak uz bude zase dobre...
konzultoval jsem to v praci s kolegou a je to spojka, ktera je doslova primrzla...
tak to chce nechat chvilku brblat a uvidim zitra rano... ale jinak nevidim zadny problem.. staci prezit techto par dnu.. pak uz bude zase dobre...
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Karlosi, taky myslím, že je to jen normální projev promrzlého auta. Ten zvuk cos popisoval slyším u studeného motoru při ostřejším zatočení, jak se auto ohřeje je klid. A to kolísání otáček taky bude asi souviset se ztuhlejší naftou, příp. jak jsi na tom s palivovým filtrem? Měnils?
Je jasný, že tahle kosa bude může vliv na víc věcí - jako třeba horší řazení za studena, kratší dojezd na volnoběh, díky ztuhlým ložiskům a tak, ale to se samozřejmě benzínů netýká - s těma by to nehlo ani na Sibiři, odkud sem ten hnus přišel
Je jasný, že tahle kosa bude může vliv na víc věcí - jako třeba horší řazení za studena, kratší dojezd na volnoběh, díky ztuhlým ložiskům a tak, ale to se samozřejmě benzínů netýká - s těma by to nehlo ani na Sibiři, odkud sem ten hnus přišel

Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
-
- Věčnej rejpal
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Karlos mal na mysli VW benziny (ze jo). TSI / HTP a podobne zabavky ... ako sa hovori ludom treba chlieb a hry.Roman Jašek píše:Jasně, toto mně sem tam chybí. Každý má svojeKarlosCZ píše:narozdil od tri kolegu s autama na benzin jsem ja do prace dojel(i kdyz to byla jen nahoda, s mrtvou baterkou pocitam kazdym dnem)
nam to zase tahne vocpoda![]()
![]()
![]()

U nas kosa a vlhkost jak svina, aj tak start na prvy skrt a bez zhavenia.
Aj tak som musel chvilu cakat na teply ofuk predneho skla - kazdy vydych znamenal okamzitu namrazu

... naftak na ulici cakal na prvy jarny vanok ...

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
dnes sem byl u dvou avíků a u obou ačkoliv používájí "značkovou" naftu a přísadu proti zamrznutí tak nastartovali ale motor bez výkonu a nakonec zdechl a ačkoliv byl pravidelný ervis toyota tak jim zřejmně nikdy nikdo nevyměnil palivový filtr-u obou vypadl mooooc hezky..... 

specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz