CVerso D4D kontrolka motora+VSC/TRC off
A magická trojička kontrolek od dnešního rána svítí i mně. VSC + TRC OFF + Engine
Co jsem tady četl, většině to dělá zanesený EGR nebo filtr pevných částic.
Mám to je tedy projet po dálnici (pravda, že posledních 4-5000 km, to byly jen takové pojíždky do 25km) i když svítí ty kontrolky? Nebo je potřeba napřed provést nějaký reset v Toyotě.. ?
Díky
Co jsem tady četl, většině to dělá zanesený EGR nebo filtr pevných částic.
Mám to je tedy projet po dálnici (pravda, že posledních 4-5000 km, to byly jen takové pojíždky do 25km) i když svítí ty kontrolky? Nebo je potřeba napřed provést nějaký reset v Toyotě.. ?
Díky
Avensis 2.2 D-CAT (2005)
odpoj baterku na nejaky cas (ja som mal celu noc, ale hodka by mala stacit). Vymaze ti to chyby z RJ a ak bola len docasna (zmrznuta nafta) tak by sa uz nemala objavit.
btw: aj ked ju mas novu, ale robil si v tejto zime iba kratke trasy, pre istotu by som ju dal na nabijacku
btw: aj ked ju mas novu, ale robil si v tejto zime iba kratke trasy, pre istotu by som ju dal na nabijacku
Corolla Verso D-CAT 130kw
Ja som kvoli tymto kontrolkam na D-CATe vbehol do servisu na diagnostiku. Samozrejme chyba P2002. Povedali mi, ze trubicky ktore kontroluju tlak pred a za katalyzatorom, su uplne zanesene, takze nesnimalo to uz nic a hlasilo chybu. V pondelok idem na prehliadku pri 120 000 km a tym padom budu riesit aj tento problem.
Trubicky mi uz sice vycistili, ale su obavy, ze je chyteny aj katalyzator, takze ho skusia vypalit manualnym spustenim regeneracie a prezenu auto po dialnici. Ak to nepomoze, tak vymena ...
Trubicky mi uz sice vycistili, ale su obavy, ze je chyteny aj katalyzator, takze ho skusia vypalit manualnym spustenim regeneracie a prezenu auto po dialnici. Ak to nepomoze, tak vymena ...
No já byl na diagnostice a vyhazovalo to prý nesmyslnou chybu (nebyl jsem v origo Toy) a tipovali ten filtr pevných částic. Tedy dneska to projedu po dálnici ZLÍN-BRNO-ZLÍN na otočku naráz, tak doufám, že se regenerace spustí...
Jsou nějaká pravidla toho? Jak rychle ideálně jet atd?
Avensis 2.2 D-CAT (2005)
Tady je článek, snad nám pomůže. http://www.auto.cz/dieselova-pro-proti- ... stic-64339Duska píše:No já byl na diagnostice a vyhazovalo to prý nesmyslnou chybu (nebyl jsem v origo Toy) a tipovali ten filtr pevných částic. Tedy dneska to projedu po dálnici ZLÍN-BRNO-ZLÍN na otočku naráz, tak doufám, že se regenerace spustí...
Zrovna dnes ( co celý týden jezdím 3km tam a zpět 2x denně) parkuju a za mnou dým jako kdyby někomu hořel komín. Hle to moje Verso. To jsem ještě neviděl, tak jsem ho vzal na projížďku a po zahřátí jsem mu dal ceres. Vypadá, že se vše vypálilo.
Jinak, když začaly ty mrazy, auto stálo venku, cca týden nejezdilo, v -24 krásně nastartovalo. Tak vyjedu na cestu, řadím dvojku a okolo 1800ot/min. se jako kdyby auto přidusí. Myslel jsem, zamrzla nafta, vymáčknu spojku a hle, otáčky klidně nad 2000ot. Pustím spojku a znovu nechce jet, to stejné i na vyšší stupně. Myslíte, že má Toyotka nějaký ochranný systém pro převodovku, když jsou extrémní mrazy?
A ještě jeden dotaz, zase pouze teploty pod -5. Při rozjezdech z křižovatek a vytočení volantu vpravo, nebo vlevo se mi ozývají asi poloosy (takové skřípání, nevím jak jinak to popsat) Točím vpravo, skřípání vlevo a naopak. Jen v mrazu, jinak vše ok. Díky za rady.
Toyota Corolla Verso 2,2D4D D-CAT 130kW, 2008
Ahoj dneska jsem měl ten samej problem auto nastartuje bez problemu ale při otáčkách nad 2t se auto dusilo. jezdim na zelví w V-Power a dotankoval jsem to cca 20l Verva Diesel a použivám VIF a zeroven se mě rosvítila kontrolka motoru dojel jsem na misto zhasnul a nastartoval bylo vše ok pri prvním nastartovaní zvuk motoru byl jiný už aby ty mrazi skončily .......
Toyota corolla verso 66kw
---------------------------------------------
Jura66 píše:Ahoj dneska jsem měl ten samej problem auto nastartuje bez problemu ale při otáčkách nad 2t se auto dusilo. jezdim na zelví w V-Power a dotankoval jsem to cca 20l Verva Diesel a použivám VIF a zeroven se mě rosvítila kontrolka motoru dojel jsem na misto zhasnul a nastartoval bylo vše ok pri prvním nastartovaní zvuk motoru byl jiný už aby ty mrazi skončily .......
Já jel delší trasu, po zahřátí, cca 10km už vše jelo, jak má. Takže asi opravdu nějaký ochranný systém, celkem dobrý, aspoň se to nedá zničit.
Toyota Corolla Verso 2,2D4D D-CAT 130kW, 2008
Přesně to jsem teď párkrát taky postřehl s mojím AVE.. ale vždy jen ze začátku jízdy.. po "zahřátí" už nic.A ještě jeden dotaz, zase pouze teploty pod -5. Při rozjezdech z křižovatek a vytočení volantu vpravo, nebo vlevo se mi ozývají asi poloosy (takové skřípání, nevím jak jinak to popsat) Točím vpravo, skřípání vlevo a naopak. Jen v mrazu, jinak vše ok. Díky za rady.
Jinak jsem byl teď na dálnici cca 110 km jízdy a aniž bych si všiml, že by FAP filtr něco vypaloval (ani dým, ani otáčky) tak po dojetí a opětovném nastarotování magická trojice kontrolek nesvítila a už se ani nerozsvítila.. za to se mi zdá auto poněkud líné. řekl bych tak 80% výkonu.. Tak ztěžka jede a i na spotřebě je to lehce poznat +10% . To vše i po zahřátí
Asi to budu v týdnu muset někam zavézt..
Avensis 2.2 D-CAT (2005)
V piatok som siel po dialnici tempomatom 110 a na trojke. Otacky na 4000 a kazdych cca 30 sekund sa za mnu zjavli kudoly dymu. Spotreba bez dymu sa hybala od 10-12, pri zadymeni 15 ...
Po asi 60 kilometroch som sa uz potreboval poponahlat, tak som pridal na 130-140 a odvtedy sa nezjavilo ani jedno zadymenie.
Ale pohlady vodicov, ktori ma obiehali stali za to
Po asi 60 kilometroch som sa uz potreboval poponahlat, tak som pridal na 130-140 a odvtedy sa nezjavilo ani jedno zadymenie.
Ale pohlady vodicov, ktori ma obiehali stali za to
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty