Vrzání serva

vše ohledně modelové řady Avensis
berpus1
Člen Týmu

Příspěvek od berpus1 »

Miope to máš asi pravdu. Možná to berou tak, že když si kupuješ auto za osum kil, tak skousneš dalších třicet čtyřicet ročně na servis. Jenže pokud si koupí takový auto obyčejnej člověk, kterej na něj bůhvíjak dlouho střádal - je to šok! Ještěže nějakej ten garážista se vždycky najde, omotá to lepenkou a jedeš dál... Ach jo zlatej žigulík :D
Avík 2005 D4-D 85kW
dexter
Navigátor

podarilo se to vyresit?

Příspěvek od dexter »

Ahoj jsem čerstvý majitel ave 2005 2,2 110kw a mám naprosto stejný problém. nechal jsem vyměnit olej v servu ale je to pořád stejné čili jen když točím doprava tak v jednom místě to zahučí a jakoby zarezonuje ve volantu.

chci se zeptat jestli se Vám to někomu podařilo vyřešit jinak než výměnou celého řízení.

Díky
julinkaa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od julinkaa »

Máš dost oleje v nádržce serva? musí jít vydět na rysce.Měl jsem podobný problém a po dolití vše OK.
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

Ahoj oleje mám právě dost, zajmavý je, že to na funkci - tena na to jak lehce de točit volantem nemá vliv a dělá to opravdu jen v jednom místě když točím doprava. V krajních polohách je to krásně tiché tak nevím. Jěště mně napadlo jestli to nemůže být nějaký čep ale teď v zimně se mi pod tím nechce ležet..
julinkaa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od julinkaa »

ještě jsem měl jeden problém a to když jsem točil volantem tak mi v některých místech řízení jakoby rupkalo,vrzalo.V servisu zjistili málo dotažené servo zespoda.Po dotahnutí šrubů již žádné pazvuky.
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

ok to zkusim zkontrolovat , diky za napad
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

julinkaa píše:ještě jsem měl jeden problém a to když jsem točil volantem tak mi v některých místech řízení jakoby rupkalo,vrzalo.V servisu zjistili málo dotažené servo zespoda.Po dotahnutí šrubů již žádné pazvuky.
Tak něco podobnýho dělá i mně, jak budu v servise, tak se zeptám a rovnou jim poradím co s tím mají dělat :-) Sem tam mně v tom taky jemně "křupne". Možna se na to ale asi vykašlu, protože volant jde krásně z lehka, aby to nějak nerozdrbali a potom na opravu celýho řízení opravdu nemám :)
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

julinkaa píše: ...zjistili málo dotažené servo zespoda...
A co to znamená? To jako špatně napnutý řemen (to by bylo docela logické), nebo povolený hřeben řízení.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
julinkaa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od julinkaa »

šruby, (matice) zespoda auta,co drží celé servořízení..
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200505 ... _4505.html
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

no ale nevim nevim jestli to múže tak hučet kvůli nedotaženému šroubu, ale nechám to zkontrolovat - doufám že je k tomu aspoň trochu dobrej přístup.
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

tak jsem byl v servise kvůli žhavení viz http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 746#221746

a koukali jsme se na to servo - jedna matka byla volná tak jsme ji dotáhli a trochu se to pocitově zlepšilo ale dělá to pořád - ale spíš až se to zahřeje, za studena je klid...
Dudleto
Člen Týmu

Příspěvek od Dudleto »

U mně to to vyřešila výměna hřebenu řízení (cca 25k v aut servisu) a od tě doby klid!
Avensis T25 2007 D-CAT
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

teda 25k je pěkná pálka, mně se ale zdá jako že to vrže někde blíž pravému kolu tak zkusím ještě laborovat ale až se oteplí, teď se mi v tom mrazu nechce skákat kolem auta
Enrico.85
Člen Týmu

Příspěvek od Enrico.85 »

dexter píše:Ahoj oleje mám právě dost, zajmavý je, že to na funkci - tena na to jak lehce de točit volantem nemá vliv a dělá to opravdu jen v jednom místě když točím doprava. V krajních polohách je to krásně tiché tak nevím. Jěště mně napadlo jestli to nemůže být nějaký čep ale teď v zimně se mi pod tím nechce ležet..
Zdravim, jsem majitel vozu Toyota Avensis 2.0 D-4D 85kW r.v.2003 a mám přesně ten samý problém při vytočení volantu doprava. Před koncovou polohou, cca půl otáčky, se ozve rezonance od řízení a je to cítit i ve volantu. Četl jsem Vaše zkušenosti a postřehy a chtěl bych se zeptat jestli někdo pokročil dále. Jinak koukal jsem na to a řízení je bez vůle a kapaliny je tam taky dost a není nijak napěněná. Když je vyplý motor a zkusím s volantem trošku zatočit, jen jakoby propružit, tak se ozívá klepání. Nevím co to je, protože řízení je absolutně bez vůle a loni jsem dělal obě nápravy, takže je tam vše nové. Díky za případnou odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“