Všechny tyhle ročníky DPF filtr rozhodně nemají (to je výsada /nebo prokletí? jen D-CAT). Jeho použití bylo dáno emisními normami v jednotlivých zemích a snahou výrobce dát na trh tabulkově co "nečistší" motor.
DPF filtr bych nehledal za turbem (já ho na autě nemám, tak ti nemůžu říct přesně, kde je), ale už z principu jeho činnosti bude někde na výfukovém potrubí pod autem.
redik007 píše:ja som si tu OBD citacku objednal, buduci tyzden dojde tak skusim checknut co sa tam da vycitat. V programe su polozky ako catalyst bank 1 2, a podobne. ten program dokonca vie vycitaj aj take senzory ktore nie su predinstalovane, tak hadam tam bude senzor na pusteny reps vypnuty piaty vstrek.
môžeš tu dať dáky link kde a akú čítačku si si objednal?
diagnostika dosla, aj som to skusal ale zatial iba na androide - app torque. realne data to ukazuje pekne ale k toyota "custom" senzorom pristup nemam. Sice ten tool vie aj scanovat custom PIDy/senzory ale som z toho jelen, pridat novy nie je jednoduche. Este skusim softy na notebook. Na markete je nejaka app s nazvom Diag my Toyota, tak skusim este tu.
Co som ale pozoroval, je otvaranie a zatvaranie EGR ventilu. Pocas jazdy dlhej asi 15 km (mesto/mimo mesta) sa neotvoril viac ako na 40%, motor som mal zahriaty uz na zaciatku merania. Niekde tu na fore sa pisalo, ze EGR je uzatvoreny pri volnobehu a plnych otackach - podla toho co mi to hlasilo to je blbost, pri plnom vykone sa otvaral na 5% az 10%, pri volnobehu 30% - 40%. Pri normalnom jazdeni okolo 2000 otacok okolo 20%.
Este tam bol senzor chybovost EGR - to neviem co presne znamena ale to behalo tiez v rozmedzi +50% az =50%.
lebo cakam na to z hongkongu uz asi 3 tyzdne a stale nic.
To je ok. Niekedy im to trva aj dlhsie, a teraz po vianociach este stale mozu byt pretazeni. Daj tomu este tak tyzden dva. Popripade, mailom ti doslo trackovacie cislo, tak to hod sem a ono ti napise aspon priblizny stav. http://tandt.posta.sk/
nerad ale musim povedat ze 2,0 93KW ma DPF . Mam rocnik 2007 a nanestastie nam dpf a mal som snim problem nachadza sa za motorom na vyfukovom potrubi a pristup je strasny . DPF sa montovalo podla toho kam bolo auto smerovane na export , vychdna europa bez DPF EURO III- IV a zapad EURO norma IV -V
Narazil jsem na možnost sehnat tento čistič http://www.nanoaditiva.sk/produkt,dpf-flushing-liquid levněji a protože myslím, že filtr už není co býval, přemýšlím, jestli ho tředa jen preventivně nevyčistit. Odstraňovat se mi ho z různých důvodů zatím nechce a dávat za "profi" vyčištění 8tis. taky ne.
A pokud má někdo zkušenost s demontáží/montáží, je něco na co si dát pozor nebo to zvládnu doma s běžným vybavením?
Díky za případné věcné reakce - že jsou dehty na nic už tu bylo skoro dostkrát...