Corolla Verso 03 D4D-kod chyby:preruseny obvod vstr.cerpadlo

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Milan_Hronek
Člen Týmu

Corolla Verso 03 D4D-kod chyby:preruseny obvod vstr.cerpadlo

Příspěvek od Milan_Hronek »

Ahoj, procital jsem diskuzi,nicmene tento problem jsem nenasel. Mam naletano 170 000 km a po studenem startu se rozsvitila kontrolka motoru a motor bezel v nouzovem rezimu.Po ujeti 5km jsem opetovne nastartoval, kontrolka stale svitila, ale auto jelo uz normalne. Ujel jsem 150km, vypnul motor, nastartoval a kontrolka jiz nesvitila. Na diagnostice byla chyba: preruseny obvod vstrikovaci cerpadlo (zkrat). Ale v servisu nevi co s tim...Budu rad za radu co mohu overit, vyzkouset atd...Dekuji Milan
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Každá rada drahá. Vzhledem k tom, že již několikrát mi v servisu řekli "...s tím jsem se ještě nikdy nesetkal!" nebo "...to jste první kdo si na to stěžuje..." tak bych to nechal prostě vyhnít.
Když se to bude opakovat, tak pak bych se snažil najít čím by to mohlo být.
Chybový kód ještě neznamená, že se opravu jedná o uvedenou chybu/poruchu.
Zatím zkus najít elektroschéma k tvému motoru. Když to bude dělat dál, tak jít po instalaci - nejdříve bych zkusil pojistku - proměřit a preventivně vyměnit. No a pak proměřit dráty k čerpadlu - teda pokud se k tomu dostaneš ... odpojit čerpadlo a měřit odpor, nejlépe za případného pohybu v místech, kde by se kabel/vodiče mohl pohybovat.

Eventuelně by mohlo začít blbnout čerpadlo.

Zkus nejdříve pojistku v obvodu, ze kterého je čerpadlo napájeno.
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Podle názvu té hlášky to vypadá, že vyhodnocení obvodu pozná pouze poruchu, ale už nerozliší, zda se jedná o obvod rozpojený či zkratovaný. Což je běžné řešení v měřících aplikacích.
Takže to klidně mohlo být krátkodobě přetížené čerpadlo, které na chvíli odebíralo příliš velký proud, nebo naopak někde špatný kontakt. Každopádně pokud se hláška neobjeví opakovaně, není asi co zjišťovat.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“