Dobrýho dne přeji.
Mám dotaz na konkrétní kus toyoty Cariny II rv 89, 230tkm 1,6 gli 16v (4A-FE). Km jsou poctivý. Doposavad prakticky bezproblémový vozidlo. Co si pamatuju, tak mu klouzala spojka jinak normální "spotřební" servis (oleje, filtry...). - V současnosti mu údajně chybí udělat STK + obutí (spojka?) a mělo by jezdit (je to v rodině), ale momentálně zhruba rok stojí a předtím taky už tolik nejezdila (2hý auto, tzn tak do 8 000km ročně)
Nicméně právě toho stání se bojím - co všecko mě může potkat? Resp. má nějakou "známou konstrukční vadu" (míval jsem Lancera rv. 92 a tam bylo známo, že odcházely řídící jednotky), nebo něco podobného (naklápění světel atd...). Co všecko na tom můžu čekat? Případně někoho znalého, kdo by písnul cenu té spojky...
Má to ještě cenu "oživovat" nebo raději ruce pryč?
Prosím nekamenujte mě - částečně o tom uvažuju - místo Fáva s polovičním nájezdem, který je ale denně v provozu...
Corola
+ Jízdní vlastnosti (proti Fa je to "auto")
+ výbava
- možný stav (měl by být OK, ale přece jen je to staré auto), takže možné investice... Jaké - vím o STK + kola, možná ta spojka (zatím jezdí - nepřenese plný plyn) co dalšího může naskočit...
- stáří, resp. dostupnost ND?
Pro zachování Fa hovoří poloviční tacho (poctivých 100tkm tzn. velmi po technické stránce OK a denně v provozu => "bez investic") + mladší ročník, ale horší jízdní vlastnosti a malej kufr... Tak furt váhám
Carina II (1989) 230tkm ano nebo ne?
Baterka, benzín, olej a nastartovat.
Rok stání je na nic, ale to samý stojí super auta na bazaru. Můžeš mít překousaný cokoliv od čehokoliv, zarezlý přirezlý brzdy - ty kdyžtak rozhejbat, zkontrolvat kabely od rozdělovače, svíčky...
jestli se do auta nedostala vlhkost... Víc mě nenapadá, prostě, jestli to rozjedeš, tak why not.
Cenu spojky zjistíš na ekatalogu auto kelly, elitu, čehokoliv.
Jinak špatnej nápad to není, osobně bych o tom až tolik neuvažoval, Fávo je rakev, ať je v jakýmkoliv stavu.
A jedná se o Corollu nebo Carinu II?
Rok stání je na nic, ale to samý stojí super auta na bazaru. Můžeš mít překousaný cokoliv od čehokoliv, zarezlý přirezlý brzdy - ty kdyžtak rozhejbat, zkontrolvat kabely od rozdělovače, svíčky...
jestli se do auta nedostala vlhkost... Víc mě nenapadá, prostě, jestli to rozjedeš, tak why not.
Cenu spojky zjistíš na ekatalogu auto kelly, elitu, čehokoliv.
Jinak špatnej nápad to není, osobně bych o tom až tolik neuvažoval, Fávo je rakev, ať je v jakýmkoliv stavu.
A jedná se o Corollu nebo Carinu II?
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
Opravdu Carina - liftback.
Taky se k tomu víc přikláním, ale furt váhám, aby to nedopadlo jak s tim Lancerem (92). Jako na jízdu fakt supr - zátah, pohodlí, ale ty jednotky a rozdělovače byl MOR (to člověk jel a najednou konečná...). Proto šel nakonec z domu... Tak se trochu bojim, abych nedopad stejně. Protože, když se to vysypalo, tak to bylo za raketu... A budu-li se na to koukat objektivně, tak je to furt obdobný pač náchylnost na chybu u takhle starýho auta je fakt už celkem velká. A dyž exne Favořiť, tak je to za pusu v kdejaký horní dolní - tam prakticky není co by se totáně vy... a nešlo by opravit do 2dní vč shánění dílu... U tý Toy je to přece jen horší. (kdybych jí blbec vzal před těma 10ti lety, tak sem byl spokojenej a neřešil, jenže jak sem byl mladej, tak sem byl blbej...)
Proto mě zajímaj "systémový chyby" už předem... Přece jen je to dvacetiletej auťák a ještě ke všemu docela menšinovej Japonec, což se při shánění dílů dost projevuje...
Taky se k tomu víc přikláním, ale furt váhám, aby to nedopadlo jak s tim Lancerem (92). Jako na jízdu fakt supr - zátah, pohodlí, ale ty jednotky a rozdělovače byl MOR (to člověk jel a najednou konečná...). Proto šel nakonec z domu... Tak se trochu bojim, abych nedopad stejně. Protože, když se to vysypalo, tak to bylo za raketu... A budu-li se na to koukat objektivně, tak je to furt obdobný pač náchylnost na chybu u takhle starýho auta je fakt už celkem velká. A dyž exne Favořiť, tak je to za pusu v kdejaký horní dolní - tam prakticky není co by se totáně vy... a nešlo by opravit do 2dní vč shánění dílu... U tý Toy je to přece jen horší. (kdybych jí blbec vzal před těma 10ti lety, tak sem byl spokojenej a neřešil, jenže jak sem byl mladej, tak sem byl blbej...)
Proto mě zajímaj "systémový chyby" už předem... Přece jen je to dvacetiletej auťák a ještě ke všemu docela menšinovej Japonec, což se při shánění dílů dost projevuje...
Ty jsi psal nejdřív Carina, pak Corolla, proto se ptám.
Osobně jsem auto neměl, takže konkrétně neporadím. Jen přijde, že pořád žiješ v době menšinovejch Japonců, kdy díly jezdily 4 měsíce z ostrova.
Teďka je to u slušnýho mechanika stejná otázka jako na cokoliv jinýho. Samozřejmě na Favo to vždy seženeš rychleji a levněji.
Tady by spíš konkrétně mohl být problém s tím stářím, ale to na jekékoliv auto takhle staré.
Osobně jsem auto neměl, takže konkrétně neporadím. Jen přijde, že pořád žiješ v době menšinovejch Japonců, kdy díly jezdily 4 měsíce z ostrova.

Tady by spíš konkrétně mohl být problém s tím stářím, ale to na jekékoliv auto takhle staré.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
S těma menšinovejma japoncema máš pravdu - žiju, jenže myslím si že oprávněně. Jako na novější ročníky proč ne, ale konkrétně tendle model je jaksi hodně menšinový (alespoň mi tak přijde). Stačí se podívat na silnice (kde prakticky nejsou a co si vybavuju pamatuju ani nikdá moc nebyly), takže v této kombinaci se obávám že bych si moch taky ...
I na vrakárny už je to starý, takže tě většinou už vykážou (zkoušel jsem sehnat něco na Traffica rv 92 a už to byl výkon a todle je ještě starší...) Natož tu jednotku na Lancera - to byl taky velkej boj...
I na vrakárny už je to starý, takže tě většinou už vykážou (zkoušel jsem sehnat něco na Traffica rv 92 a už to byl výkon a todle je ještě starší...) Natož tu jednotku na Lancera - to byl taky velkej boj...
Tam by ten problém stáří byl u většiny aut, fakt.
No s vrakáčema to můžu potvrdit, viz když jsem sháněl mezi svátky táhla na stěrače, 2 z jap. verze, ani jedna anglická = Tsusho 5000kč. Vedle mě seděl kamarád s Alfou a smál se mi, říkal, že se takovejch Alf vysype na motrou, že těhlech dílů jsou potom doslova tuny.
No s vrakáčema to můžu potvrdit, viz když jsem sháněl mezi svátky táhla na stěrače, 2 z jap. verze, ani jedna anglická = Tsusho 5000kč. Vedle mě seděl kamarád s Alfou a smál se mi, říkal, že se takovejch Alf vysype na motrou, že těhlech dílů jsou potom doslova tuny.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
Carina II
tuhle strojovnu mam doma, motor 1.6 4A-FE a nikdy me nikde nenechala. Jednou jen resil nejaky bordel v nadrzi a vyrezl mi chladic. Takze jsem pred 2 lety dal novy. Letos ji budu prodavat na dily, pokud by byl zajem. Nemam srdce dat "kojota" na vrakac nebo mu ublizovat na zahrade. Co se tyka jizdy, zadny problem, 2 roky stare zimni pneu. Koroze lemu, zavarena dira na vyfuku, shnile prahy a praskle celni sklo. Zamerne jmenuju nedostaky, je to 20 let stare. Kupoval jsem ji pred 7 lety na 112 000km, dnes ma 240 000. Do leta plati STK a emise.
Pokud ji muzes mit nejak levne a dotycny se k tomu nechoval jako prase, tak bud v klidu. Na cokoliv tam ukazes je made in japan. A to uz se moc nevidi
Pokud ji muzes mit nejak levne a dotycny se k tomu nechoval jako prase, tak bud v klidu. Na cokoliv tam ukazes je made in japan. A to uz se moc nevidi

Toyota Carina II, r.v.90, 1.6i 16V