Check Engine system P2002

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
smekal007
Člen Týmu

Check Engine system P2002

Příspěvek od smekal007 »

Zdravím,
včera se mi objevila na Rav 4 2006 D-cat 130kw hláška Check Engine system, chceck VSC system a Check 4x4

Po dnešní diagnóze mi řekli, že se jedná o chybu P2002, že auto musí podrobit rozsáhlejší diagnóze. Nicméně rovnou mě začali připravovat, že to nejspíše bude filtr pevných částic s opravou za 40 tisíc i s prací. To se mi fakt dát nechce, navíc zde jsem se dočetl, že pod hláškou P2002 se může vyskytovat spousty věcí, tak doufám, že to nebude tohle.

Na co to vůbec je, nemůže to jezdit i bez toho :)?

O.
DoG
Člen Týmu

Příspěvek od DoG »

Tak to je ještě docela levné :) Já slyšel,že nový stojí 1/7 pořizovací ceny auta.Myslím,že se to tu nedávno rozebíralo...Každopádně uvažuji o jeho "demontu" .Měl by se nacházet někde v polovině výfukového potrubí.Jeho funkce je,že do ovzduší uniká o dost menší množství emisí.Jeho odstranění způsobí,že by člověk už na emisích projít neměl...(Podle mě) Ale pokud máš známého vše jde :-) Pořád lepší si ho dát pryč (cca5-6tisíc),než platit repas nebo nový...Navíc by se teoreticky mohl o dost zvýšit výkon auta a snížit spotřeba :) Je to totiž taková "překážka" ,přes kterou to tlačíš ven.Někdo tu psal i o vypalování.Tj.stálá jízda ve vysokých otáčkách cca 40-50 Km ? DÍKY za případné opravení ! :)
__Rav4 D4D 2.0 / r.v.04__
ex.chrysler voyager 2.5 TD
ex.fiat brava 1.4 SX
smekal007
Člen Týmu

re

Příspěvek od smekal007 »

Tak už mám výsledek z http://www.ppcar.cz/ , bylo to celý zanesený EGR ventill, sání, i ten filtr. Pročistili to a mělo by to být okey. Údájně je to způsobeno hlavně jízdou po městě. Mám to prý jednou za čas vypalovat - ujet alespoň 30 km nad 3500 otáček.
Jakub Milan
Člen Týmu

Příspěvek od Jakub Milan »

DoG píše:Tak to je ještě docela levné :) Já slyšel,že nový stojí 1/7 pořizovací ceny auta.Myslím,že se to tu nedávno rozebíralo...Každopádně uvažuji o jeho "demontu" .Měl by se nacházet někde v polovině výfukového potrubí.Jeho funkce je,že do ovzduší uniká o dost menší množství emisí.Jeho odstranění způsobí,že by člověk už na emisích projít neměl...(Podle mě) Ale pokud máš známého vše jde :-) Pořád lepší si ho dát pryč (cca5-6tisíc),než platit repas nebo nový...Navíc by se teoreticky mohl o dost zvýšit výkon auta a snížit spotřeba :) Je to totiž taková "překážka" ,přes kterou to tlačíš ven.Někdo tu psal i o vypalování.Tj.stálá jízda ve vysokých otáčkách cca 40-50 Km ? DÍKY za případné opravení ! :)

Dobrý večer, chcel by som sa spýtať či ste to skúšali demontovať , lebo rozmýšlam aj o tejto alternatíve . Oplatí sa to ?
Ďakujem
smekal007
Člen Týmu

re:

Příspěvek od smekal007 »

to vyndání, ale i s tím, aby se ošálilia eletrika stojí minimálně 16 tisíc, ne 5...takže to je pak otázkou jestli není uź lepší ten nový díl. Jinak mě se to rozvítilo znova, po "vypálení" pokoj na pár tisíc km.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“