OPRAVA SVITIVOSTI- SLABE XENONY
- extremehany
- Věčnej rejpal
- extremehany
- Věčnej rejpal
já je ještě musím naštelovat a vyměnit ty výbojky, teďka sem to byl projet, svítí to dobře, ale hodně nízko a je vidět že ten levej svítí o dost víc jak pravej, v pondělí mi je seřídí a vyměním vbojky a bude to taky krása.
Jacku díky
Jacku díky
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
- extremehany
- Věčnej rejpal
Jo jo, je to rozdíl. Až doteď jsem si pochvaloval jak pěkně mi svítěj alespoň dálkový , a teď v tom šajnu od xenonů registruju při jejich zapnutí jen trochu delší kužel a žlutější světlo. Jen chci fofrem zakoupit to denní svícení - co byste vybrali z nabídky DL-X5 (pouze denní), Mycarr SJ 296 nebo Philips DayLight8 ? Do předface by měli jít dobře všechny - jen do Noldenů se mi kvůli ceně už nechce....
EX Moskvič 1500
EX Trabant 601
EX Toyota Corolla Kombi 1,3 ´91
Subaru Vivio 4WD ´95
Toyota Avensis Kombi 1,8 ´05
EX Trabant 601
EX Toyota Corolla Kombi 1,3 ´91
Subaru Vivio 4WD ´95
Toyota Avensis Kombi 1,8 ´05
- extremehany
- Věčnej rejpal
Taky se připojuju s poděkováním Jackovi. Super komunikace, ochota a přístup. Škoda té jazykové bariéry, kvůli lepšímu pokecu, ale tak aspoň jsi měl větší klid na práci 
Jinak pro ostatní, kdo by měl v budoucnu zájem ten dnešní den trošku shrnu:
najíždět do Futura jsme začali někdy kolem půl desáté (já, extremehany a KarlosCZ), ale vzhledem k tomu, že vjezd do vyšších pater byl zavřený jsme se, kupodivu úspěšně (jelikož se parkoviště časem začalo zaplňovat a znepřehledňovat) sešli hned v prvním patře. Časem přijížděli ostatní, jen Jacek nikde.
Po tom co nás napínal do cca 10:35 se vysvětlily komplikace s jeho "zakufrováním" a následně problémem s vjezdem do obchoďáku, jelikož má auto na LPG, kterým je tam vjezd zakázán. Takže auto odstavil v přilehlé ulici a došel pěšky. Dojeli jsme pro tři páry světel k němu do auta a Jacek se pustil do práce:
- oddeklování krytu světel, vytočení kol doprava, vyšroubování šroubů co drží nárazník zvrchu a odcvakání nárazníku zboku(celý nárazník se nesundává, jen uvolní)
- vytočení kol doleva a to samé na druhé straně
- vytažení světla ven, výměna žárovek a výbojky z původního světla do nového
- montáž světla zpátky do auta
- zacvakání nárazníků a dotažení šroubů
Pro mě práce na odpoledne, pro Jacka na půl hoďky.
Na co je potřeba dát pozor jsou úchyty světel - myslím, že jsou dva zespodu a určitě dva zvrchu. Ty spodní byly všechny vpořádku, ale vrchní jsme někteří měli lepené, aniž bychom o tom věděli....
Další věc je plastová krytka výbojky ze zadní strany světla, jak už tu dal správný tip Julinkaa. Některá světla mají kryt černý a některá šedý. A rozdíl není jen v barvě, ale i v uchycení toho kusu plastu ke světlu. To platí alespoň u předfaceliftu, který jsme měli všichni.
To jsou všechna úskalí, co tahle operace skýtá. Pak už stačí jen šikovné Jackovi prsty.....
Tak ještě jednou dík Jackovi za výměnu a ostatním za přístup, že se to všechno seběhlo v pohodě a bez nervů.
Jinak pro ostatní, kdo by měl v budoucnu zájem ten dnešní den trošku shrnu:
najíždět do Futura jsme začali někdy kolem půl desáté (já, extremehany a KarlosCZ), ale vzhledem k tomu, že vjezd do vyšších pater byl zavřený jsme se, kupodivu úspěšně (jelikož se parkoviště časem začalo zaplňovat a znepřehledňovat) sešli hned v prvním patře. Časem přijížděli ostatní, jen Jacek nikde.
Po tom co nás napínal do cca 10:35 se vysvětlily komplikace s jeho "zakufrováním" a následně problémem s vjezdem do obchoďáku, jelikož má auto na LPG, kterým je tam vjezd zakázán. Takže auto odstavil v přilehlé ulici a došel pěšky. Dojeli jsme pro tři páry světel k němu do auta a Jacek se pustil do práce:
- oddeklování krytu světel, vytočení kol doprava, vyšroubování šroubů co drží nárazník zvrchu a odcvakání nárazníku zboku(celý nárazník se nesundává, jen uvolní)
- vytočení kol doleva a to samé na druhé straně
- vytažení světla ven, výměna žárovek a výbojky z původního světla do nového
- montáž světla zpátky do auta
- zacvakání nárazníků a dotažení šroubů
Pro mě práce na odpoledne, pro Jacka na půl hoďky.
Na co je potřeba dát pozor jsou úchyty světel - myslím, že jsou dva zespodu a určitě dva zvrchu. Ty spodní byly všechny vpořádku, ale vrchní jsme někteří měli lepené, aniž bychom o tom věděli....
Další věc je plastová krytka výbojky ze zadní strany světla, jak už tu dal správný tip Julinkaa. Některá světla mají kryt černý a některá šedý. A rozdíl není jen v barvě, ale i v uchycení toho kusu plastu ke světlu. To platí alespoň u předfaceliftu, který jsme měli všichni.
To jsou všechna úskalí, co tahle operace skýtá. Pak už stačí jen šikovné Jackovi prsty.....
Tak ještě jednou dík Jackovi za výměnu a ostatním za přístup, že se to všechno seběhlo v pohodě a bez nervů.
Naposledy upravil(a) pavel.em dne ned 22.01.2012, 02:50, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
- extremehany
- Věčnej rejpal
Ja by som doporučoval tieto http://tuningcenter.cz/524-svetla-pro-a ... -typ2.htmlTopgan píše:Jo jo, je to rozdíl. Až doteď jsem si pochvaloval jak pěkně mi svítěj alespoň dálkový , a teď v tom šajnu od xenonů registruju při jejich zapnutí jen trochu delší kužel a žlutější světlo. Jen chci fofrem zakoupit to denní svícení - co byste vybrali z nabídky DL-X5 (pouze denní), Mycarr SJ 296 nebo Philips DayLight8 ? Do předface by měli jít dobře všechny - jen do Noldenů se mi kvůli ceně už nechce....
Sú o 300 drahšie ale môžeš si spraviť dizajn aký chceš