ako čistiť filter pevných častí?

vše ohledně modelové řady Avensis
sajo8
Člen Týmu

ako čistiť filter pevných častí?

Příspěvek od sajo8 »

Prosim vás o radu mám toto auto už skoro rok ale vôbec neviem ako filter pevných častí vypalovať a za tú dobu čo na ňom jazdím som ani len nepostrehol či sa to niekedy čistilo.
Toyota Avensis Combi 2.2 D-cat Exekutive Busines
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

to ze jsi to nepostrehl neznamena ze se to nestalo :wink:
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
pavel.em
Řidič

Příspěvek od pavel.em »

KarlosCZ píše:to ze jsi to nepostrehl neznamena ze se to nestalo :wink:
To sice ne, ale i mě by zajímalo, jestli je nějaká možnost to zjistit. Soudruzi z Japonska nikam žádnou kontrolku nedali (a i když předpokládám, že kdyby všechno nefungovalo jak má, tak by se filtr časem ucpal a auto spadlo do nouzáku), tak by nebylo od věci mít o tom jiný přehled než jen podle aktuální spotřeby. Teď když jezdím hlavně po městě mi toho spotřeba mnoho neřekne....
Myslel jsem třeba na kombinaci OBD zásuvka s BT + telefon... Neví někdo jestli by to diagnostika ukázala?
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

ja som si tu OBD citacku objednal, buduci tyzden dojde tak skusim checknut co sa tam da vycitat. V programe su polozky ako catalyst bank 1 2, a podobne. ten program dokonca vie vycitaj aj take senzory ktore nie su predinstalovane, tak hadam tam bude senzor na pusteny reps vypnuty piaty vstrek.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
Maghreb
Věčnej rejpal

Re: ako čistiť filter pevných častí?

Příspěvek od Maghreb »

sajo8 píše:Prosim vás o radu mám toto auto už skoro rok ale vôbec neviem ako filter pevných častí vypalovať a za tú dobu čo na ňom jazdím som ani len nepostrehol či sa to niekedy čistilo.
Ja som doteraz spravil cca 40 000km (mam ho rok) a postrehol som regenraciu 3x, z toho 2x uplne nahodne. Prvy krat som po hodine a pol v zapche (cely cas s nastartovanym motorom) sa preradoval medzi pruhmi a zbadal som dym. Zbadal to aj lexus ls600h za mnou a hned si nechal pekny odstup :) Do 30 sekund to uz bolo prec.
Druhy krat som stal na krizovatke a vedla mna zastavil chlapik v passate, ktore zufalo kyval rukami a ked som dal dole okno tak mi povedal, nech vypnem dymovnicu, alebo ze sa mi tam vzadu nieco deje. Za 10 sekund to skoncilo.
Treti krat som prechadzal medzi pruhmi a v spataku som zbadal len take kratucke prdnutie (1s).

Takze ono je dost mozne, ze pokial si doteraz mal nejaku regeneraciu a bola len nejaka slabsia, tak si ju nezbadal, pretoze si sa akurat nepozrel do spatneho zrkadla ...
viliammmmm
Řidič

Příspěvek od viliammmmm »

Presne tak,Ja mám auto presne 2.roky a všimol som si to len teraz pred 2týždnami 1.krát.
Dym jak z komína a pocit, sa samočistiaci režim funguje správne.
Je to skutočne otázka náhody a postrehu, že sa práve v daný moment pozeraš do späťáku.

"ALE" nejaké upozornenie by prišlo vhod.

VILO
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7

Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

ja na to prisel taky omylem, kdyz sem hodil na dalnici oko na palubni pocitac a byla chvili byla nelogicky vysoka spotreba pri klidny jizde, kour sem v ty rychlosti nevidel, teda taky tomu asi pomohlo ze mam zadek auta cernej jak chanov
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
sajo8
Člen Týmu

Příspěvek od sajo8 »

ja som tu niekde čítal len to už nemožem nájsť niektorý majitelia týchto áut po dlhšej jazde mestom tomu filtru pomáhajú jazdou na vyšších otáčkach aby sa prečistil len som sa nikde nedozvedel ako dlho to treba robit a neustále pozerať na dialnici do speťáku aby som to spozoroval mi dáko nepríde moc bezpečné. Máte niekto ešte dáke návody?
sajo8
Člen Týmu

Příspěvek od sajo8 »

redik007 píše:ja som si tu OBD citacku objednal, buduci tyzden dojde tak skusim checknut co sa tam da vycitat. V programe su polozky ako catalyst bank 1 2, a podobne. ten program dokonca vie vycitaj aj take senzory ktore nie su predinstalovane, tak hadam tam bude senzor na pusteny reps vypnuty piaty vstrek.
môžeš tu dať dáky link kde a akú čítačku si si objednal?
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

sajo8 píše:
redik007 píše:ja som si tu OBD citacku objednal, buduci tyzden dojde tak skusim checknut co sa tam da vycitat. V programe su polozky ako catalyst bank 1 2, a podobne. ten program dokonca vie vycitaj aj take senzory ktore nie su predinstalovane, tak hadam tam bude senzor na pusteny reps vypnuty piaty vstrek.
môžeš tu dať dáky link kde a akú čítačku si si objednal?
http://www.ebay.at/itm/ELM327-OBD2-OBDI ... 3357d#shId
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

chlapi s menej ako 100tisic km, budte zatial radi. Mne tiez do tych km auto raz-dvakrat zadymilo, neriesil som. Teraz pri 150tisic mam problem ze mi na trojke pri 2200 otackach a cca 60km/h zerie dost dlhu dobu 12 az 14 litrov. A co je sranda, pridam plny a niekedy to klesne na 11 :-D - takze si nemusim davat pozor na spotrebu. Zaujimave je ze to robi hlavne v zimnom pocasi ked je teplota pod 3 stupne. Zdovodnujem to tym, ze tomu filtru dlhsie trva v tych chladnych teplotach dosiahnut 600 stupnov a vtedy zacat s regeneraciou. pri minulotyzdnovych teplotach v BA (okolo 9-10 stupnov) som to nepozoroval, akonahle klesla teplota sup spotreba brutalne hore.

preto som si objednal aj ten obd2 scanner, chcem vediet co presne pri tom robi. Bol som aj v Toyote na diagnostike, vsetko ostatne v pohode, este spomeniem ze som po vymene tesnenia hlavy a chladica + vsetko co k tomu patri.

Teraz idem menit olej tak skusim aj vzduchovy aj palivovy vymenit (odhliadnuc od toho ze uz je pomaly aj cas na ich vymenu) a uvidim. Aj olej a jeho trieda ma dost vplyv na ten sprosty filter.

a este jedzu zaujimavu vec sledujem pri tej vysokej spotrebe, rovinka, plyn v rovnakej polohe a ked sa to zvysi na tych 14 litrov, tak ako keby som pustil plyn z nohy, proste musim zatlacit plynovy pedal aby som drzal rychlost. Predpokladam ze vtedy oneskori "klapky" vyfukoveho systemu aby sa aj ohen dostal az k filtru a zohrial ho.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Taky OPEL tiez nema kotrolku na DPF cistenie. Dorobit by sa to samozrejme dalo - pichnut to na CAN (OBD), ale kto by to zaplatil ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Mehero
Řidič

Příspěvek od Mehero »

vie mi niekto povedat či aj motor d4d 93 kw má 5 vstrekovaciu trysku, auto mám tiež rok a regeneraciu som nezpozoroval, alebo pri tomto motore to prebieha nejak inak?
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

U motoru D-4D 2,0 93kW DPR filtr být může, ale taky nemusí, takže pokud ho nemáš (a tím pádem ani nemůžeš najít 5 vstřikovací trysku do tohohle katalyzátoru), neuvidíš ani tu regeneraci. Auto má jen klasický kat. a tím pádem trošku horší emise.
Mehero
Řidič

Příspěvek od Mehero »

Nemaju už všetky tieto ročníky dpf ? Pokial mi poradili spravne a dpf je hned za turbom(vizera to ako velká plechovka) tak ho tam mám no 5 vstrek neviem kde mám hladat...
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Odpovědět

Zpět na „Avensis“