Znovu ta prevodovka

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
satanda
Navigátor

Znovu ta prevodovka

Příspěvek od satanda »

Ahoj, uz sem to tu psal, dostal jsem konktretne od muca dobrou radu jak radit dvojku aby to tam nelupalo pres zuby, jenze...kdyz chci zaradit rychleji dvojku pri rychlejsim rozjezdu tak to tam pres zuby stejne lupne i kdyby co kdyby :cry: , chce to radit pomaleji, ale jde z tuha ale obcas to stejne lupne :cry: .
Nasel sem na avensis foru to same jenze maji najeto zhruba kolem 100000km, a stalo se jim to kdyz jim v servise dali jiny olej do prevodovky, pote vymenili za origos toyotackej a nic se nedeje...nechapu to :? .....co si myslite? Pomohl by olej? Mam nalitane 18500 km. Je to divne, ze zacatku jsem myslel ze si to razeni¨sedne¨.

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=20417 :?
Toyota Yaris Dream(2010) 1,33 Dual VVTi 74KW
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

No asi takhle, pokud hodne roztocis jednicku, pak dvojka pujde vzdycky spatne, protoze nejakou dobu trva, nez zafunguji synchrony. U te jednicky je to zretelnejsi.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Nemyslím si,že by to bolo olejom...
No,ja ten problem zatial nemám....(klop,klop...) .Nie raz sa mi stalo,že som musel rýchlo na križovatke vystreliť,lebo by som čakal do nekonečna..Tú jednotku som dal do takých obrátok,že po preradení do dvojky -už v tom okamihu bola aj tá dvojka "malá " a hneď nasledovala už trojka a zatial žiadne zuby som nerátal... :lol:

Alebo - ako vidím,máš ročník 2010 a robí ti to stále,chod potom do servisu a teda pri skušobnej jazde to musí robiť aj preberajúcemu technikovi. Možno je tam naozaj niečo so synchronom...
Napíšem ti ešte niečo do SS. 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Mám takový postřeh, že pokud opravdu dáš jiný olej je to problem, a navíc bych řekl, že i převodovky jsou trochu jinak stavěné, u koncernových aut jsem tento problím nikdy neměl i když jsem vytočil třeba dvojku až do omezovače šlo vždy přeřadit lehce a hlevně rychle a bez jakéhokoli problému, holt TOYOTA dělá ty skříně asi jinak
satanda
Navigátor

Příspěvek od satanda »

Hodne roztocim? Ja sem snad nikdy vic jak na 4000 ot. jednicku nevytocil, nebo o tom nevim...takze problem bude jinde, ale dik :)
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Jenom takový dotaz. To lupnutí je jako počítání zubů na kolečkách, nebo slyšíš zapadnout rychlost?
Neosvojil sis pouze špatné "tahání" fofrklacku? Zkus si schválně dát bacha na to, jestli z jedničky táhneš páku rovně a ne směrem na čtyřku.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
satanda
Navigátor

Příspěvek od satanda »

To lupnuti zni jako nejake dva kovy co do sebe tuknou nebo tak nejak.
Se saltrpakou ¨litam¨ kolmo. Ale jak rikam, obcas kdyz nedavam pozor na kolmost tak to tam lupne a pote je zarazeno. U blaznive fabie se to nedelo, i kdyz si tahal kam chtel. Ale co ctu na ruznych forech tak japonske auta maji pry trochu problemy s presnym razenim.... :? .
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

tak o tomto preradovani cez zuby z jednotky na dvojku som tu tusim aj ja kedysi pisala.
Preradovanie sa vyrazne zlepsilo po vymene spojky.
Teraz obcas tiez ide akoby cez zuby. Snazim sa poriadne zosliapnut spojku. Kedze je zima, tak je to dooost tuhe aj bez zubov..
Inak mne tusim povedali v toyote, ze to robia tieto auta bezne.
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Nám todhle dělá taky. Můžeš jak chceš rychle zařadit a lupne to tam.dělá to dvojka a čtyřka. Už při zajíždění auta to někdy udělalo. I v servisu jsem to říkal, prej vše O.K.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no mne to nerobi vobec alebo som si to nevsimol klop klop
Odpovědět

Zpět na „Yaris“