Zazracna prevodovka

vše ohledně modelové řady Avensis
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

reitmeier píše:Nevím, jak velký cenový rozdíl bude v oleji pro manuál a automat, ale mě stál olej 238,- Kč za litr, tak když potřebuji 2,3 litru a i kdybych koupil 3 litry, tak jsem na 714,- Kč - takže v origo cena oleje (beztak ho mají ještě levněji...) + 100% a hodina práce... Takhle se dělají kšefty.

Ať si klidně vezmou za hodinu 600,-, ale ať si doprdele neúčtují takové marže na náhradních dílech. (viz moje výměna skla - v Toyo byla kalkulace za 19.500,- - se všemi senzory a výhřevem - bylo by to sklo Pilkington; v autoskla Vacek v Brně to samé sklo za 10.000,- - ???). A to ještě tam brousili rez, protože když to měnil předchozí majitel, tak někde v servisu v německu se na to mechanici vysrali a staré lepidlo sedřeli, ale nezabrousili a nenalakovali - to mi udělali tady za 400,- - a i tak vydělali - dle faktury stálo sklo 6.500,-, zbytek byly lepidla, tmely, práce atd.
olej do automatu je o neco dražší, a na druhou stranu ej si třeba uvedomit že s olejem je třeba menit i filtr automatu, tesnení vany a je to obecne mnohem více práce než povolit výpušták a vymenit filtr.

Na druhou stranu správne by meli na výmenu oleje v automatu použít minimálne dvojnásobek náplne co automat udrž atd ale to pochybuji že by delali, takže ta cena bude pravdepodobne obsahovat demontáž olejové vany převodovky, výmenu filtru ( je uvnitř v převodovce ) montáž vany zpet ( s novým tesnením ), odvzdušnení automatu ( nekteré novejší už jdou odvzdušnit jen přes spec. přístroj -a pokud se to delá klasickou cestou tak to trvá hrozne dlouho.

Takže bych nepaušalizoval ono té práce je trosku více a je také možné že ten olej do aut převodovky bude dražší ( obecne jsou dražší než běžné převodové ).

Konkrétne v praze jsou i neznačkové servisy co si za výměnu motorového oleje v T22 4afe řeknou 4,8tis ( samozřejmě s materiálem , olej udajne origo toyota, filtr starline ).
Odpovědět

Zpět na „Avensis“