Zazracna prevodovka
Zazracna prevodovka
Asi pred mesiacom som bol menit olej v prevodovke mam nabehanych 125tisic km v knizke som sa docital ze kazdych 60tisic treba menit tak som nevahal a volal technika. Olej vymenili okolo 2,5 - 2,9 l. Ale od vtedy sa mi zle hadze jednotka a dvojka. Ked je auto studene tak dvojka ide tazko a sem tam aj pocut zuby ale ked dam dvojku cez neutral zuby nepocut. Akonahle sa auto zohreje tak rychlosti idu pekne lahko ale iba sem tam dvojka padne cez zuby fakt len sem tam... ale riesim to hadzanim cez neutral. V servise mi povedali ze volali to Toyoty a ze olej co mam tam ma taku istu triedu ako pouzivaju origo. v toyote. Ale mne sa nezda paka mi ide ovela lahsie ako ked som mal tam ten povodny olej. A servis vravel ze to budu lanovody na pake tak neviem. Moze byt ze mam prilis riedky olej a preto to zle radi alebo mam synchrony v cudu?? dakujem 

V případě, že se problémy objevily ihned po výměně oleje a před výměnou bylo vše O.K. ...není co řešit, je to olejem!
Zjisti přesnou specifikaci co ti tam nalili.
Zjisti přesnou specifikaci co ti tam nalili.
Naposledy upravil(a) ztnext dne pát 13.01.2012, 13:03, celkem upraveno 1 x.
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
- julinkaa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
http://www.portal-akce.cz/index.php?sez ... c=40&rq_1=
Měl jsem to samý případ jako ty.Po výměně za orig olej TOYOTA vše v naprostém pořádku.Psal jsem snad do všeh servisů TOYOTA a všichni psali:do 6ti kvaltu jen origoš olej TOYOTA LV 75W MT .
Měl jsem to samý případ jako ty.Po výměně za orig olej TOYOTA vše v naprostém pořádku.Psal jsem snad do všeh servisů TOYOTA a všichni psali:do 6ti kvaltu jen origoš olej TOYOTA LV 75W MT .
AVENSIS 2.2D-CAT 130kw 2005
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pe ... er_id=4640
Nazdar, mam problem podobny. Yaris ma najeto necelych 18500 km, kdyz radim z jednicky na dvojku tak tam neco lupne jakoby pres zuby, musim si davat pozor kdyz radim...proste musim zaradit pomaleji, jakmile potrebuju zaradit rychleji tak to tam ¨lupne¨, jde to celkem z tuha nekdy i po zahrati na provozni teplotu, jak ste tady psaly. Muze to byt tim olejem?....
Diky moc
.....v Toyote sem s tim zatim nebyl..
Diky moc

Toyota Yaris Dream(2010) 1,33 Dual VVTi 74KW
Taky budu měnit olej. Mám koupeno origo Toyota z Oleje-online.cz, ale už ho tam nemají. A zatím ho v ČR nemůžu sehnat. Mám koupeno 2litry a potřebuju ještě 0,3. Kdybyste někdo někde sehnali, tak dejte vědět kde, ještě bych litr vzal (nebo kdybste byli někdo poblíž Brna, tak si za poměrnou část odlil 0,5litru).
Nechci to kupovat v origo servisu, aby mě nestáhli z kůže...
Nechci to kupovat v origo servisu, aby mě nestáhli z kůže...
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
- julinkaa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
zloušel jsi napsat e-maila na info@oleje-online.cz ohledně převodového oleje TOYOTA když jsem ho kupoval taky ho v nabídce neměl.
AVENSIS 2.2D-CAT 130kw 2005
Psal, ale neodpovídá. Ještě jsem si blbec zároveň objednal origo motorový olej a až mi dorazil, tak jsem zjistil, že tam musím mít jiný, pro filtry pevných částic. Tak jsem vracel a posílal mi olej od Shellu. Pak jsem ještě poptával ten převodovkový a už nic...
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Toyota Avensis 2.0 vvti A/T combi
Nechal jsem si měnit olej v automatické převodovce u dealera Toyota v Praze a cena 2.081,-kč. 

Toyota Avensis 2.0 vvti A/T combi
Nevím, jak velký cenový rozdíl bude v oleji pro manuál a automat, ale mě stál olej 238,- Kč za litr, tak když potřebuji 2,3 litru a i kdybych koupil 3 litry, tak jsem na 714,- Kč - takže v origo cena oleje (beztak ho mají ještě levněji...) + 100% a hodina práce... Takhle se dělají kšefty.
Ať si klidně vezmou za hodinu 600,-, ale ať si doprdele neúčtují takové marže na náhradních dílech. (viz moje výměna skla - v Toyo byla kalkulace za 19.500,- - se všemi senzory a výhřevem - bylo by to sklo Pilkington; v autoskla Vacek v Brně to samé sklo za 10.000,- - ???). A to ještě tam brousili rez, protože když to měnil předchozí majitel, tak někde v servisu v německu se na to mechanici vysrali a staré lepidlo sedřeli, ale nezabrousili a nenalakovali - to mi udělali tady za 400,- - a i tak vydělali - dle faktury stálo sklo 6.500,-, zbytek byly lepidla, tmely, práce atd.
Ať si klidně vezmou za hodinu 600,-, ale ať si doprdele neúčtují takové marže na náhradních dílech. (viz moje výměna skla - v Toyo byla kalkulace za 19.500,- - se všemi senzory a výhřevem - bylo by to sklo Pilkington; v autoskla Vacek v Brně to samé sklo za 10.000,- - ???). A to ještě tam brousili rez, protože když to měnil předchozí majitel, tak někde v servisu v německu se na to mechanici vysrali a staré lepidlo sedřeli, ale nezabrousili a nenalakovali - to mi udělali tady za 400,- - a i tak vydělali - dle faktury stálo sklo 6.500,-, zbytek byly lepidla, tmely, práce atd.
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8