Jestli chces usetrit, tak urcite naftu, ale ja bych uz naftaka (a kor Toyotu v nafte) nechtel. Nerikam, ze se mi predchozi dieselovej Avensis vylozene sral, ale pripravil mi par pernejch chvil o ktery klidne zustanu ochuzen.

Tak stastnej vyber.
Predpokladam, ze to jazdilo po vasich dialniciach a tankovalo tu zmes, co u vas nazyvaju naftu (u nas to nie je o nic lepsie). Ma to najazdene 140k km, co pri tej nafte uz mozu zacat problemy. Ako sme uz pisali, toyotacke naftaky su strasne citlive na naftu, takze bohvie ako to bude, ale urcite by som toto nebral.DjTom píše:a tohle je spatný : http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... is/9342548
souhlasím s kadelem, hledat náhradu 170 koňového eRSsa v avensisu asi nebude to pravé ořechové. Ta M6 (klidně i M3) MPS by byla asi lepší volba. Většina asi bere Avika jako klidný pohodový "koráb". Ale i Common občas zmiňuje, že s 1.8čkou nasírá němčoury okolo mnichovakadel píše:jestli hledas sportovnejsi svezeni,tak si avensise rozmysli. Poku jsi byl zvyklej na vykon octavky,tak si myslim,ze te zadnej avensis neuspokoji. Spis bych se podival po mazde 6 v te sportovni verzi. Nevim,jaky je presny oznaceni.
On ma teraz 200 PS, ale zabalene v low cost plechovke z DE. Takze Avis mu to neda az do prichodu T29 - ma byt hybrid aj 200 PS. Asi citaju tie moje komentaredave456 píše:souhlasím s kadelem, hledat náhradu 170 koňového eRSsa v avensisu asi nebude to pravé ořechové. Ta M6 (klidně i M3) MPS by byla asi lepší volba. Většina asi bere Avika jako klidný pohodový "koráb". Ale i Common občas zmiňuje, že s 1.8čkou nasírá němčoury okolo mnichova.
Ten papírový výkon mezi 1.8 a 2.0 je tuším pár kilowatt (snad 5kW?). Jestli to nějak prakticky pomůže, nevím.
Jak jsem psal nemám s tím zkušenosti (netuním), nicméně powerboxy nabízela na D-4D i TTE ve většině autorizovaných servisů Toyota, takže by to nemusel být problém. Možná není powerbox jako powerbox.mrazik píše:Proboha ziveho, nic podobneho jak je na tom odkazu nebrat. Powerbox to je cesta rovnou do pekel, protoze jen prodlouzi vstrik a propaleny valec, podpalene ventily nejsou nicim vyjimecne. Dale forma abctuning jsou snad nejvetsi podvodnici na trhu - na netu se toho o nich da najit mnoho.
Tím bych si nebyl tak jistý, viz info ze Škoda foramrazik píše:Pokud motor od koncernu, pak jedine 1.8 nebo 2.0 TSi, ktere jsou preci jen o trochu vychytanejsi a diky cene se na nic nesetrilo.
Bohužel i VW motory jsou citlivé na palivo, hold jsou to přímovstřiky jako 2.0 VVTi 108kW. Všechny přímovstřiky vyžadují N98, dokážou sice jezdit i na N95 (některé údajně i na N91), ale je to totéž jak když do obyč benzínu naliješ N91, ztratíš výkon, točák, motor je hlučnější a má vyšší spotřebu. Když se k tomu připočte nekvalitní palivo, které může mít místo deklarovaný 95 oktanů třeba jen 91, tak dokonce porušuješ záruční podmínky a případné poškození motoru pak budeš muset vymáhat na majiteli benzinky kde si ten driják natankoval.MadButcher píše:..... VW/Skoda motor snese ledacos, Toyota motor bohuzel ne a ocekava ze do nej budeme lit benzin/naftu alespon te standardni kvality kterou maji mit podle normy a na kterou jsou motory stavene, a nikoliv ty sracky co do nich u nas bohuzel lit musime.
Tak otvorme si oci, TTT dealer ponuka aj napr. disky tretej strany (bez TTT "certifikacie") a niektori aj auta inej znacky ... napr. FORD.saab píše:Jak jsem psal nemám s tím zkušenosti (netuním), nicméně powerboxy nabízela na D-4D i TTE ve většině autorizovaných servisů Toyota, takže by to nemusel být problém. Možná není powerbox jako powerbox.mrazik píše:Proboha ziveho, nic podobneho jak je na tom odkazu nebrat. Powerbox to je cesta rovnou do pekel, protoze jen prodlouzi vstrik a propaleny valec, podpalene ventily nejsou nicim vyjimecne. Dale forma abctuning jsou snad nejvetsi podvodnici na trhu - na netu se toho o nich da najit mnoho.
Já psal o TTE a ne o TTTCommonUser píše:Tak otvorme si oci, TTT dealer ponuka aj napr. disky tretej strany (bez TTT "certifikacie") a niektori aj auta inej znacky ... napr. FORD.![]()
Ten pewerbox bude vzdy na triko jednotliveho predajcu a urcite da TTT ruky prec v pripade problemov. Podnikanie medze nepozna ...