Zkušenosti s naftou

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Denaturak
Člen Týmu

Zkušenosti s naftou

Příspěvek od Denaturak »

Relativně krátce mám novou Avensisku s dieselem. Předtím jsem měl benzín asi 5 let. Z tohoto důvodu mne překvapila jedna zkušenost s naftou.Cca 3x jsem tankoval u Shellu na Žižkově normální naftu. Postupně jsem začal pozorovat větší kouřivost motoru, zvláště při rozjezdech. dokonce až tak, že jsem se šel zeptat do servisu. Skoro jsem se za auto styděl. Následně jsem v České Lípě u Shellu natankoval V-Power naftu, v dobré víře, že to pomůže. Nejen, že se kouřivost nezlepšila, ale po cca týdnu kratších jízd mi přestal vůz normálně startovat při ranním studeném startu a bez pomoci plynu ihned po nastartování "chcípnul". Po třech dnech problémů jsem natankoval do 1/2 nádrže Vervu a druhý den již startování bylo v pořádku a kouřivost je tak na 1/3 kouřivosti na naftu od Shellu. Máte někdo podobné zkušenosti?
Toyota Avensis 2.0 D-4D Combi
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Bohuzel me to neprekvapuje, protoze Shell zadnou lepsi naftu nema. Vsak tenkrat kdyz zamenili benzin s naftou, mezi postizenymi byli cerpacky jak Tesco, Albert tak i Shell. Chce to opravdu overene, i kdyz podle zdejsich zkusenosti je kvalita Vervy take kolisava. Ja tankuju u OMV na pankraci - mam to blizko prace+mam firemni slevu a zatim nebyl nikdy problem.
Naposledy upravil(a) mrazik dne stř 11.01.2012, 16:06, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

v-power sa mi spraval podobne, nie az tak agresivne ale auto malo s v-powerom zjavne vacsie problemy ako bez neho. tak uz to netankujem,
Andy
Navigátor

Příspěvek od Andy »

Mal som tiez problemy so Shell aj ked som pridaval VIF. Vyzsia spotreba, dymivost a hlucny motor hlavne za studena. Teraz tankujem na Agip + VIF a zatial spokojnosť.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kW, Wagon, r.v.2007
Toyota Yaris 1,3 VVT, 64kW, r.v.2007
ex:Ford KA City 1,3 44kW, r.v.2001
ex: Mitsubishi Carisma 1,6 16V, r.v.1999
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

na shell se nadává hodně, nejméně asi na Benzinu, ale já bych Benzinu charakterizoval jako "jednooký mezi slepými králem". Verva někdy funguje, někdy ne. Hodně je toho ve vlákně "Tempoat a spotřeba", na pavlači je nějaké fórum o aditivech a je vlastně i přímo forum o palivech.
Ale nasere to, koupíš naftové auto a zjistíš, že do něho vlastně neexistuje palivo (alespoň v CZ).
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
reitmeier
Manager Týmu

Příspěvek od reitmeier »

Já také přispěji se svou troškou do naftového mlýna...
Když jsem měl Octávku, tak jsem tankoval Shell V-power diesel a bylo to super - jenže Octina (1,9 TDi 81kW r.v. 2001) by jela i na olej a neřekla by ani ň.
Avík je citlivka. Shell bych tam nedal - proč mám dávat (aktuální cena v Brně) 40,50 Kč za V-power, který je dle testů horší než Verva Diesel za 37,50? Dávám střídavě Vervu nebo Top-Q a do toho VIF diesel (letní nebo zimní). Maximální spokojenost, ráno startuje vždy a hned i ve velkých mrazech (testováno loni v Itálii - bylo ráno -18st.).

Takže tak.
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

tady najdeš spoustu informací: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewforum.php?f=73

Jinak ve zkratce (více a podrobněji v různých větvích PALIVA) - auto mi kouří hlavně když to přišlápnu a trochu ho vytočím - ale jen pokud používám "obyčejnou naftu - byť s přídavkem aditiva", nebo jsem ji jezdil a mám natankováno nějaké lepší, tak než se ten sajrat z výfuku vyfoukne...

Buď:
ARAL Ultimate Diesel - 60 cetanů (DE) , dnes už bez aditiva
BENZINA - Verva - 60 cetanů (CZ) - dříve s aditivem, dnes spíš už ne
BENZINA - TOP Q (CZ) - vždy s aditivem
BP Ultimate Diesel - 55 cetanů (PL) ... s aditivem
ORLEN - VERVA - 55 cetanů (PL) ... s aditivem

vyjímečně OMV.

Sem tam jsem vyzkoušel i jiné čerpačky a nafty, ale víceméně to byly obyčejné nafty s nízkým cetanovým číslem a vždycky jsem použil aditivum.....
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Martas ten Aral Ultimate měl podle testů cet. číslo 62,9 :wink: Ale ostatní hodnoty jsou velmi nadprůměrné od našich paliv.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

No jo, a víš, proč naměřili těch skoro 63 cetanů?
No přece aby mohli naměřit těm ostatním alespoň těch 51, které musí dle normy být!!! :-D :lol: :lol:

Já tam píšu hodnoty, která uvádí na stránkách výrobce :wink:
(i když ... ty hodnoty jsem psal z paměti :oops: )
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“