Ahoj kluci, mám problém se servem, nejdříve pískal řemen při plnym rejdu, když jsem se rozjížděl a ted už ani na místě s posilovačem nehnu, pokaždý když zatočím volantem dostanu kopanec zpět a strašně těžce se přetahuje... a při tom píská řemen jak o život, přestanu točit volantem a je ticho... Když ale zvýším plynem otáčky cca ke 2500, tak s volantem můžu točit uplně v pohodě... Je dost znatelný rozdíl mezi tím, když je motor studený a zahřátý... Koukal jsem na řemen a zdá se mi dobrej, trochu jsem ho otřel hadrem když běžel, ale stejně to prokluzuje. Myslim, že by snesl trochu dotáhnout, ale nenašel jsem napínací kladku, nebo něco čím bych řemen dotáhnul, jako u altíku... Vlastně mam tam dva řemeny, jeden běží od velikýho kolečka k altíku a napínací kladce, ten druhej je o něco užší a běží od velikýho kolečka směrem do zadu ke kabině, no a ten se mi zdá trochu volnej... kde se dá dotáhnout? nebo musim koupit novej??? Může tim bejt zapříčiněný i to cukání volantu zpět
díky mockrát

Servo
- Indy
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Kapaliny je tam dost, já bych to hádal na ten řemen, dneska jsem se na to byl podívat pořádně za světla a je hodně volnej, zítra ho dotáhnu a uvidíme... jen mě sere, že se musí pod auto, z vrchu se tam neni jak dostat... 

Toyota 4runner II. 3.0 V6 (1990)
ex:Toyota Celica 5 gen. 2.0 GTI (1991)
Opel astra F 1.4.
BMW 735I, 725TDS, 325i
Opel cadett cabrio GSI

Opel astra F 1.4.
BMW 735I, 725TDS, 325i
Opel cadett cabrio GSI
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Řemen čerpadal se skutečně dotahuje pouze přes čerpadlo - napínací kladaka tam bohužel není.
Podlož si pravou část auta špalkem a sundej kolo. Jak je sundáš hned uvidíš servočerpadlo. Také uvidíš šrouby kterými je chycené. Zapři čerpadlo nějakým páčidlěm, našponuj řemen a pak do dotáhni. Když jsem neměl po ruce páčidlo, vzal jsem obyčejnej hever z auta a čerpadlo jsem napínal pomocí něj.

Podlož si pravou část auta špalkem a sundej kolo. Jak je sundáš hned uvidíš servočerpadlo. Také uvidíš šrouby kterými je chycené. Zapři čerpadlo nějakým páčidlěm, našponuj řemen a pak do dotáhni. Když jsem neměl po ruce páčidlo, vzal jsem obyčejnej hever z auta a čerpadlo jsem napínal pomocí něj.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz

- Indy
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak diky za rady, napnul jsem remen a problem vyresen ... pro info nekoho kdo to bude delat tak je to 14 ka klic a delejte to opravdu klicem s racnou se tam nevejdete xD

Toyota 4runner II. 3.0 V6 (1990)
Opel astra F 1.4.
BMW 735I, 725TDS, 325i
Opel cadett cabrio GSI

Opel astra F 1.4.
BMW 735I, 725TDS, 325i
Opel cadett cabrio GSI