Odstraneni FAP Corolla Verso

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
cz.klima
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Odstraneni FAP Corolla Verso

Příspěvek od cz.klima »

Čau všichni, mám dotaz. Nemáte náhodou někdo zkušenost s odstraněním filtru pevných částic u DCAT? Mám Corollu Verso a už tři měsíce mě neustále trápí svíticí kontrolky motor+VSC+TRC off- diagnostika ukazuje chybu P2002. Hledal jsem všude možně na diskuzích jak u nás, tak v Německu a všechno ukazuje směrem na filtr. Nový stojí kolem 60tis+práce, což je brutál. Poradíte někdo co s tím? Budu rád za každou zkušenost. Díky
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
cz.klima
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz.klima »

díky za zprávu. Na to už jsem právě koukal. Ale zajímalo mě, jestli s tím nemá někdo reálnou zkušenost. Jak se pak auto bude chovat při měření emisí atd.. Jinak nevíte někdo jestli lze nějak ten filtr vyčistit kdyby se třeba rozebral nebo tak něco?Toyota je super auto, ale ten filtr mi byl čert dlužen... :-(
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

někdo to tu řešil výplachem, ale kdo. Třeba se dotyčný podělí o zkušenosti
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Mira Stejskal
Člen Týmu

Příspěvek od Mira Stejskal »

Nebojse toho najdi profiky,Docela dost jsem o tom cetl to cisteni je nachvili. U nas kluk v praci jsi ho nechal vyndat a nikdo nic nepozna ani na emisich .On ma ford c max 1.6. naftu .Ja jsem se o to zazimal kvuli naftovy honde 2.2 ctdi ale ta ho nema .Je mu to delali v Kladne a je spokojeny Jednou o tom byl clanek s foto v nejakem motoristickem casopisu jak je vyndavaji a nikdo nic nepozna .Vyndaj vnitrek a daji do puvodniho stavu profesionalne.To jsem videl a tvrdi to i ten kluk akorad snad preprogramuji jednotku nebo tak neco pokud budes mit zajem zjistim ti toho vic.Rozhone bych se toho nebal jen ten ranec za to. :lol:
cz.klima
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz.klima »

díkes za rady, tak jsem taky nakonec slyšel o variantě číštění horkou wapkou. V pátek to zkusím a dám pak vědět jestli to mělo efekt :-)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

většina ECU vyžaduje zásah do SW po demontáži toho filtru částic ( respektive zatím jsem nenašel auto u kterého by to ecu nevyžadovala ). Ta demontáž jako taková absolutně problém není tam ho nehledej, problem je zmena SW což ne každý dokáže ( dokonce třeba pro mazdu to zvládají dva lidé v čr, ostatní dosáhnou sice toho že auto nejde do nouzáku ale konktrolka motoru svítí a jendou za čas - když má dojít k vypálení to sklouzne do nouzaku a je třeba jen zastavit vypnout motr, chvilku počkat a jet dál - ale i takoví lidí tvrdí že to "umí" :D ).
Odpovědět

Zpět na „Corolla“