moj avik ma najazdenych 120tis a pojde na pravidelnu servisku. kedze uz ma svoje roky bude treba na nom zacat pomaly a isto menit niektore komponenty (neratam spotrebak) za nove. co uz viem, ze bude treba:
1. baterka: je tam 90Ah/850A, pri prehliadke 105tis ukazala na nejakom toyota servisnom meraku 15% zivotnosti. predpokladam, ze ten merak meral vnutorny odpor baterky a inac povedane, ze uz baterka nie je schopna dat tych 850A ale menej. ake mate skusenosti s baterkami? davat tam original toyotu alebo nieco ine je bez problemov? original toyota stoji 5.200,- alebo radsej kupit externu nabijacku (dobra sa da kupit za 2500,-), jazdit na tu baterku este rok-dva ale ju za zimu dva-tri krat vytiahnut z auta a nabit v teple?
2. motor, olej: pri serviske 120tis vymenia olej, filter... otazka skor znie, ci je vhodne na tomto motore s takymto prejazdom zacat pouzivat nejake aditiva? rozmyslal som nad tymto aditivom:
http://www.interflon.cz/aditiva-oleje/p ... oly-nt500/
avsak mam nejaky pocit neistoty, ci napokon sa nestane, ze budem mat motor (turbo) zvnutra vystlany teflonom a bude stat v servise. do nafty uz pouzivam envirox: www.envirox.cz a motor ide trochu lepsie a ma trochu nizsiu spotrebu, skor ma trapi olejova napln motora. a posledna otazka k motoru: je potrebne/vhodne nieco na motore vymenit? vstreky? zhaviky?...
3. tlmice?
4. nieco ine?
dik za vase skusenosti/nazory a vsetko dobre do 2012