potíže se startováním
-
- Člen Týmu
potíže se startováním
Dobrý den, velice se omlouvám pokud něco podebného zde na fóru už je. Mám problém ze startem na mé krásné toyotě avensis verso, je to vvt-i 2.0 rok výroby 2003, mám jí jen krátce, předchozì majitel si jí hleděl a dával každý rok do servisu toyota, proto mě toto velice zaskočilo, auto ještě včera jelo bez chyby a dnes sednu a prostě nejde nastartovat, a ani na palubce nesvítí všechny kontrolky co by svítit měli, koukal jsem na pojistky ale jsou v pořádku žádná neni přepálená, nevíte tedy co s tím??
-
- Člen Týmu
Děkuju moc, bylo to tou baterkou, koupil jsem novou a už je to celkem v pohodě, jen po té výměně baterie jsou o poznání nižší otáčky při volnoběhu, míval jsem 800 a teť je tam tak 150 ot. až skoro chcípá, udělal bych si to jako na manželky yarisu ale tohle už je přímí vstřik a nic tam na štelování neni.
-
- Člen Týmu
ridil sem se radou uzivatele Muco
"Neviem ako u MMT,ale "naučiť" riadiacu jednotku aby šlapala ako má sa robí vo všeobecnosti s manualom takto :
Nastartuješ a asi 5-7 min. sa ničoho nedotýkať(nič nezapínať,do ničoho nebabrať).Potom pridať plyn asi na 1500-1700 otáčok a držať plyn v týchto otáčkach približne 3 min. Potom pustiť pedál plynu a vyraziť do ulic - najlepšie do mesta.Často radiť.Neísť pod otáčky a ani ho nevytáčať do extrémov-jednoducho cca do 3000-3500 a preradiť.Neísť pod 2000 ot.(toto sa týka aj pre normálnu-bežnu jazdu ) a malo by to asi po 10km šlapať normálne. Aspoň to takto viem ja.Netvrdím,že to je na 100% dobre,ale osobne som to spravil takto a zatial mi to (asi 4 mesiace po nabití baterie) šlape dobre.
Je však aj to možné,že žiadne "učenie" RJ nie je potrebné-malo by sa to teoreticky samo nastaviť,aký má napalený soft.
Ak však ani toto nepomôže,skús ísť na dialnicu a poriadne ho prevetraj. "
a fungovalo to... mozna to u tebe ale bude jinak
"Neviem ako u MMT,ale "naučiť" riadiacu jednotku aby šlapala ako má sa robí vo všeobecnosti s manualom takto :
Nastartuješ a asi 5-7 min. sa ničoho nedotýkať(nič nezapínať,do ničoho nebabrať).Potom pridať plyn asi na 1500-1700 otáčok a držať plyn v týchto otáčkach približne 3 min. Potom pustiť pedál plynu a vyraziť do ulic - najlepšie do mesta.Často radiť.Neísť pod otáčky a ani ho nevytáčať do extrémov-jednoducho cca do 3000-3500 a preradiť.Neísť pod 2000 ot.(toto sa týka aj pre normálnu-bežnu jazdu ) a malo by to asi po 10km šlapať normálne. Aspoň to takto viem ja.Netvrdím,že to je na 100% dobre,ale osobne som to spravil takto a zatial mi to (asi 4 mesiace po nabití baterie) šlape dobre.
Je však aj to možné,že žiadne "učenie" RJ nie je potrebné-malo by sa to teoreticky samo nastaviť,aký má napalený soft.
Ak však ani toto nepomôže,skús ísť na dialnicu a poriadne ho prevetraj. "
a fungovalo to... mozna to u tebe ale bude jinak
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
-
- Člen Týmu
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Projeď auto naprosto běžným způsobem jízdy, klidně i protáhnout třeba na dvojku co jen dovolí otáčkoměr
. Stačí pár kilometrů pro klid duše. Nemusíš provádět žádné pokusy typu "nechat 5-7 minut nastartováno, pak přidat plyn na 1500-1700ot....". Jednotka si akorát osahá čidla a hotovo. Jestli máš nízký volnoběh, tak ho nech chvíli vrčet, ono se to vyrovná.

Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
-
- Člen Týmu