voda v zadní skupinovém světle T25 combi facelift
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
voda v zadní skupinovém světle T25 combi facelift
Ahoj, řeším cca měsíc po záruce vodu v zadním světle, konkrétně v mlhovce cca 1 cm hladina a všude jinde začíná rosit. Neměl jste jej někdo vyndané? Patrně ho budu muset vyndat a přetěsnit, ale nevím co kde utrhnu atd. Nebo neřešil jste to někdo? Není viditelně poškozené a od žárovek, zevnitř vozu, vše suché. Díky za případné reakce. Vospi
Avensis combi T25 D4D 150 ps, executive navi 12-2008
-
- Věčnej rejpal
Zdarec, toto jsem taky řešil a shodou náhod i kolega z práce u tohoto stroje. Já jsem se k tomu dostal přes ten boční zakrytej otvor. Šlo to hodně blbě, musel jsem tomu tapecíru hodně domlouvat abych se tam klíčem dostal, ale dělal jsem to způsobem, kterej asi není úplně optimální...Musí se to nejak odmašlit a drží to myslím na dvou štoubech. Odpojíš kabeláž, povolíš matky a světlo celý vysuneš...Já jsem tam podle původního těsnění obkreslil nějakou gumovou fólii co jsem našel doma a zatím klid. Ryby už tam nepěstuju... 

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Re: voda v zadní skupinovém světle T25 combi facelift
No ja som to riesil navrtanim otvoru - 0,8 az 1mm. Ale keb& som vedel, ze treba len tesnenie, spravil by som to tak.vospi píše:Ahoj, řeším cca měsíc po záruce vodu v zadním světle, konkrétně v mlhovce cca 1 cm hladina a všude jinde začíná rosit. Neměl jste jej někdo vyndané? Patrně ho budu muset vyndat a přetěsnit, ale nevím co kde utrhnu atd. Nebo neřešil jste to někdo? Není viditelně poškozené a od žárovek, zevnitř vozu, vše suché. Díky za případné reakce. Vospi
Zalezi na Vas, co sa Vam bude chciet pouzit.
Corolla TS 1,8 Hybrid Comfort TechStyle 11/2020
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, vyřešil jsem na prodlouženou záruku u Federal Cars Liberec, naprosto ochotně vyměnili těsnění a zatím vše OK (projel jsem 5.1.2012 tu bouři Andreas na cestě do NL a pro změnu se orosily mlhovky, ale zadní Ok, nyní již mlhovky dobré ale bylo to extrémní, celou noc velmi silný déšť a na dálnici i maximální protivítr - i převrácené kamiony byly). Jinak u Louwman v UL mi řekli výměna lampy, záruka se nevztahuje - více méně mne tam již neuvidí - byl to náš domovský servis na údržby - to si peníze servis bral ale když došlo na plnění....
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, jmenuje se to Toyota Extracare a je to 24 měsíců navíc k tovární záruce včetně asistence. Téci do lampy začalo přesně týden po skončení tovární záruky. Jinak bouře byla docela zážitek. na venlu to položilo celý les bříz (cca 30 cm v průměru) a hasiči jen odřezávali to co bylo v dálnici, A1 v Dusseldorfu byla zatopená a vedli to přes město. A celou cestu cca 3 cm krup v krajnicích a na středu dálnice. Ale nemrzlo a do lampy nezateklo:)
Voda v zadním skupinovém světle T 25 D4D 93kw combi
Tento problém jsem řešil u pravého světla.Demontáž světla-vyndat kabeláž se žárovkama,povolit 3 matky a vysunout světlo.Na těsnění jsem nanesl silikon natlačil jej i do vymačkané drážky od světla.Ve spodním rožku světla pod chromovanou lištou(zespodu) jsem vrtnul dírku cca 1mm,aby se vlhkost ve světle dostala pryč.Vše zatím cca 2měsíce O.K.I když jsem při mytí na světlo stříkal hodně vody.
Chystám se i na levé světlo,které mám jen lehce orošené bez vody,která byla v pravém.
Chystám se i na levé světlo,které mám jen lehce orošené bez vody,která byla v pravém.
-
- Věčnej rejpal
Nic nevrtej, vymontuj švětlo a sežeň nějakou těsnící fólii, kterou obkreslíš z toho starýho těsnění a vystřihneš....Každopádně před tím nech světlo důkladně vyschnout...a1bert píše:tak se hlasim do klubu, taky mam tam mam akvarko (rok po zaruce)
takze odvrtat nebo pretesnit ?
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Re:
Rovnaký problém som aktuálne vyriešil na mojom Avensise. Prístup k zadnému svetlu je tam v pohode, svetlo je na troch skrutkách, a žiarovky na plastových západkách. Samotné tesnenia má tvar obličky a prekvapilo má aké bol porézne, penové, a akoby vysušené. Kompletne som to tam vyčistil od špiny, prachu a jemne som to tesnenie pretrel s olejom. Podľa otlačených plôch na tesnení bolo vidieť že vo vrchnej časti to bolo akoby slabo pritlačené. Tie skrutky sú excentricky umiestnené, skôr v strednej a spodnej časti svetla a asi to je ten prvotný technický problém. Zatiaľ to vyzerá, že to pomohlo.
Roman Jašek píše:Nic nevrtej, vymontuj švětlo a sežeň nějakou těsnící fólii, kterou obkreslíš z toho starýho těsnění a vystřihneš....Každopádně před tím nech světlo důkladně vyschnout...a1bert píše:tak se hlasim do klubu, taky mam tam mam akvarko (rok po zaruce)
takze odvrtat nebo pretesnit ?
T25 Avensis kombi 1,6VVti, 2008
N14 Almera 1,4 16V, 1997
office: Nissan Terrano 3.0 2003
N14 Almera 1,4 16V, 1997
office: Nissan Terrano 3.0 2003
- a1bert
- Manager Týmu
me to nakonec pretesnili (uz obe) za tusim 3/4 clovekohodiny pri garancce ...
vospi:
Podobny problem som mal AURISE-zatekalo cez zadne svetlo do kufra. Rozobral som svetlo (dve skrutky a specialne som zhotovil pripravok na umelohmotne cvoky) tesnenie bolo spinave od drobneho prachu -blato atd.Tesnenie som vycistil aj dosadaciu plochu a znovu namontoval.
TESNENIE DRZI UZ 1,5ROKA!!!
NEDAVAL SOM ZIADNE SILIKONY,OLEJE A PODOBNE VECI!!!
Za podobny pokus to stoji vyskusat.
Tesnenie (samostatne) umenie zohnat (v TOYOTE - DRAHE)
Vystrhnut- kus umenia,material a tvar!(Pre Auris)
Podobny problem som mal AURISE-zatekalo cez zadne svetlo do kufra. Rozobral som svetlo (dve skrutky a specialne som zhotovil pripravok na umelohmotne cvoky) tesnenie bolo spinave od drobneho prachu -blato atd.Tesnenie som vycistil aj dosadaciu plochu a znovu namontoval.
TESNENIE DRZI UZ 1,5ROKA!!!
NEDAVAL SOM ZIADNE SILIKONY,OLEJE A PODOBNE VECI!!!
Za podobny pokus to stoji vyskusat.
Tesnenie (samostatne) umenie zohnat (v TOYOTE - DRAHE)
Vystrhnut- kus umenia,material a tvar!(Pre Auris)