guma do steračů?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
vibam
Řidič

guma do steračů?

Příspěvek od vibam »

nazdar corolaci... poradte jake gumy do klasickych steracu? nechci ted pred zimou kupovat nove banany, byt jsem nad nima uvazoval... chci koupit nejakou gumu ted na zimu a nove az na jare... ale nechci starline...ty mi na predchozim aute odesly na letni prazdniny!!! tak jestli mate nejaky fajn tip , tak sem s nim!!! predem diky
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

já kupuju stěrače jedině v albertu (hypernově) a vždy mi vydrží 2 roky :) cena cca 140kč za oba
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pokud chces jen gumicky, tak kup grafitove. Osobne bych ale doporucil cely sterace, protoze ja nedavno vymenil gumicky a raminka byly v tak spatnym stavu, ze to stejne stiralo na pytel a nakonec to rozlomilo tu vodici listu gumicky a skrablo do skla. Takze pro priste na to dlabu :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

raminka jsou v susu...ale zadni gumama dolst...po stranách se odlupuje, tak jsou tam puvodni!!! cca 6let, ale dival jsem se a i kdyby mi ta stiraci vrstva upadla, tak po okne to drit nebude...ale chci vymenit jen gumu v zadu...tak resim jestli nejakou kvalitni.. a nejakej konkretni tip
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Pizzamancz
Řidič

Příspěvek od Pizzamancz »

Nechci ti brát iluze, ale z dosavadní praxe už vím, že co jednou dá výrobce, už nikdo další lepší nedovede. Vyjímkou jsou německý auta :-) Prostě kup to, co ti radí ostatní, cenově se drž spíše níž, protože beztak jindy bys jen zapltil více za tu samou věc.
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!

Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Gumičky do stěračů jedině ty, které jsou určené pro vložení té původní ocelové pružinky. Ty s plastovou kolejnicí do stěrače pořádně nedostaneš (je to moc tlustý) a pak to dělá neplechu. Ale je problém je sehnat, třeba v Práglu jsem je zatím objevil jen v Globusu na Černém mostě.
Jinak ramínko u spolujezdce mám ještě původní (je do oblouku a to taky nejde koupit) a u řidiče mám levný nonejmový "flexi" stěrač už asi pět let. Stačí dvakrát ročně vyměnit ty gumičky a je to v cajku.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

Ahoj , měl bych menší problém se stěrači, nechci zakládat nové vlákno :

na E11 se mi začaly zpomalovat stěrače vepředu, myslel jsem, že je to gumičkami, tak jsem (starline) po cca 2 měsících vyměnil za filson za pár kaček a i tak to stírá znatelně pomaleji než dříve.

Když se sklo namočí, stírání se zrychlí, ale pořád to není ono.

Má někdo nějakou zkušenost ohledně rozebrání motorku, přístupu k němu, promazání atd.. ??

Kamarád na octavii po 10 letech musel komplet vyčistit motorky a práce tak na 3 hodiny podle návodu, což bych nerad, nějak nemám kde to udělat momentálně..

Díky všem.

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

riesil som to kamosovi, pomohlo dat dole kryt, vziat WDcko a pekne tie motorceky precistit (striekat k oske a ono sa to rozbehne). Chce to potom ale nejake lepsie mazadlo asi (WD sa vypari).

Kazdopadne na nejaky rok to pomohlo.. auto potom predal, takze neviem ako je na tom teraz :)

ale rady som nasiel tuto na fore, takze hladaj, je tu niekde topic o tom..
Corolla Verso D-CAT 130kw
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

jo díky, ono bylo to téma po slovenky :) ,

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... t%ECra%E8e vyzkoušim to částečné rozebrání, promazání za chodu a uvidíme ..

jen tak mimochodem- stěrače starline jsou fakt na nic, cokoliv jiného za stejný peníze, ale tyhle už nekoupim.

edit : tak jsem sundal stěrače, plastovou krycí lištu, sundal těsnění,umyl, odmastil a pročistil sprejem na brzdy a namazal za běhu nějakým konkordem a stěrače lítaji jako nový.
Práce tak na hodinu a zvládnul jsem to i já, takže to zvládne každý :)

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

k těm gumičkám -- skoro před 4 lety jsem koupil tuším v OBI náhradní silikonové gumičky v té plastové kolejnici, můžu potvrdit Jimmiho slova, že byla široká. Trochu jsem ji na místech uchycení na stěrači seřízl nožem, aby se mohla ve stěrači pohybovat a přizpůsobovat se tak tvaru okna, pak to stíralo dobře. Zezačátku ty silikonové gumičky trochu pískaly (po mokrém skle ne, ale cestou zpět), ale po pár hodinách jízdy v dešti je to přešlo.

V pátek jsem stěrače s těmahle gumičkama sundal a vyměnil je za nové stěrače s grafitovou gumou z OBI, za 100Kč pár, plug&play, netřeba žádných úprav, nepískají, stírají výborně. Za ty prachy rozhodně lepší, než se drbat s gumičkama :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“