Vrže něco na přední nápravě

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Floki
Věčnej rejpal

Vrže něco na přední nápravě

Příspěvek od Floki »

Ahoj, vrže mi něco na přední nápravě při zhoupnutí předku auta. Už jsem měnil uložení tlumiče, myslel jsem, že to bylo tím, bylo sice už rozpadlé, ale vrže to pořád stejně... Potřebuji návrhy a zkušenosti čím to může být, protože i můj mechanik si neví rady. Když jsem k němu přijel, nic nevrzalo. Houpali jsme půl hodiny autem a nic. Doma v garáži opět vrže. Jsem z toho zoufalý, protože už nevím co to může dělat a trvá to už více jak dva měsíce.

Potvrdte nebo vyvratte mi moje tipy:
čep ramene má mazničku, může být vyschlý?
tyčky řízení, když jsem jej měnil, jedna byla volnější
tyčky stabilizátoru jsou nové
uložení stabilizátoru také nové
silentbloky ramene, ty větší jsou půl roku staré, originál, ale nedal jsem tam to vnitří pouzdro z tenkého plechu, nezdá se mi že by to vadilo.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

asi bych vsadil nejspíše na ty čepy, pokud maj mazničky zkus je namáznout, setkávám ses tím dnes a denne, nekod namontuje čepy s mazničkami a nenamaže je protože je "zvyklej" že čep je namazanej...
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

tycky stabiku to robili mne. Tak ako pise Idaho. Tie sice maznicku nemaju, ale presne toto som s nimi mal. Vymenene za nove Febi Bilstien a po cca 40tis KM boli tie gule pod manzetou totalne hrdzave. Hanba - nehanba , mal som v pivnici este 1 staru original!!! NOK ( co mala v sebe viac nez 300tis) a dal som ju naspät. Po tejto vymene okamzite t icho a klid :D . "Vydrz "novych dielov - niektorych - je naprd.
Tiez som nevedel cim to je, novy diel ma nenapadlo podozrievat. Manzety neboli porusene.
Ak sa este daju rozchodit a nechces menit, potom namaz pod manzety napr.nieco s MOS2, malo by to stichnut.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Twity
Člen Týmu

Příspěvek od Twity »

jo taky me zacala vrzat predni naprava, jde to hlavne poznat kdyz prejizdim zpomalovaci retardery. Je zajimave, ze kdyz prsi a ujel sem s autem nejakou vzdalenost tak to vrzani je slabe, skoro zmizi.
Carina sedan 1,6 85KW, r.v.94
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Včera jsem udělal sice trošku chybu, ale prostříkl jsem silikonovým sprejem čepy a silentbloky a je ticho. takže budu muset počkat až to začne znovu vrzat a postupně prostříknout po jednom. Sázel bych nejvíce na silentblok ramene a čep ramene
Toyota Carina E 2.0 GLI
Twity
Člen Týmu

Příspěvek od Twity »

napis jestli zjistis cim to vrzani je. Kamosovi na carine uz predni naprava vrze kazdou zimu 9 let a porad jezdi. Me to vrze hlavne u ridice, nekdy vic nekdy min.

update: vrzal me silentblok nad napravnici.
Naposledy upravil(a) Twity dne sob 29.06.2013, 15:08, celkem upraveno 1 x.
Carina sedan 1,6 85KW, r.v.94
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Twity píše:napis jestli zjistis cim to vrzani je. Kamosovi na carine uz predni naprava vrze kazdou zimu 9 let a porad jezdi. Me to vrze hlavne u ridice, nekdy vic nekdy min.
Mě vrže pouze u řidiče, dá se říct že jsem to přibližně zúžil na čep ramene a silentblok ramene, alespon u mě. čep na rameni má mazničku, ten promazu a uvidím. když jsem to prostříkal silik. olejem, byl chvíli klid, bohužel jsem inteligentně prostříkl vše.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Odpovědět

Zpět na „Carina“