Ako sa vam to zohrieva v tomto zimnom pocasi?
o spirale vobec neviem, ci toyota pouziva.
co som sledoval nemecke fora (lebo oficialne sa k tejto informacii neviem dopracovat, pridavne kurenie neviem najst ani na partsliste) tak na naftove 2 litre aj 2.2 litre sa pouziva prihrievac Eberspacher. Mam ho aj ja.
Vtip je v tom, ze napr do nemeckych modelov sa dodava, do rakuskych nie. Anglicke lexusy to tiez nemaju, pricom kvoli podnebiu by sa im urcite hodili, takze je v tom dost chaos.
Neviem sa dopatrat ani k informacii, ci maju niektore toyoty aj automaticke spinanie (takto to mali napr stare PSA auta) lebo manualne rozsirene je - tak to mam ja, T25 aj T27 - vlavo pod volantom je tlacidlo Power Heat.
Axel, kk nemas tlacidlo power heat, tak otvor motorovy priestor a hladaj
taketo zariadenie, nalavo od siveho krytu motora:
(na hornom obrazku je, na dolnom nie je)
Je to napojene priamo na hadice chladiacej kvapaliny a potrebuje to odvod spalin.

co som sledoval nemecke fora (lebo oficialne sa k tejto informacii neviem dopracovat, pridavne kurenie neviem najst ani na partsliste) tak na naftove 2 litre aj 2.2 litre sa pouziva prihrievac Eberspacher. Mam ho aj ja.
Vtip je v tom, ze napr do nemeckych modelov sa dodava, do rakuskych nie. Anglicke lexusy to tiez nemaju, pricom kvoli podnebiu by sa im urcite hodili, takze je v tom dost chaos.
Neviem sa dopatrat ani k informacii, ci maju niektore toyoty aj automaticke spinanie (takto to mali napr stare PSA auta) lebo manualne rozsirene je - tak to mam ja, T25 aj T27 - vlavo pod volantom je tlacidlo Power Heat.
Axel, kk nemas tlacidlo power heat, tak otvor motorovy priestor a hladaj
taketo zariadenie, nalavo od siveho krytu motora:
(na hornom obrazku je, na dolnom nie je)
Je to napojene priamo na hadice chladiacej kvapaliny a potrebuje to odvod spalin.

No tlacidlo nemam a v motore som tiez nic nenasiel.
Auto garazujem a mam pristup do el. siete. Viete poradit ktory el. predohrev je dobry? Pozrel som sa na DEFA, vyzera fajn ale netusim ako je to s bezpecnostou a ucinnostou takeho zariadenia. Ohrievace sa delia sa na tie ktore zohrievaju vodu v bloku motora a tie ktore zohrievaju kontaktom olejovu vanu.
Pisu ze instalaciu musi vykonat autorizovany servis ale na stranke Molpiru ktora DEFU predava nie je ziadny zoznam servisov a v toyote neviem ci mi budu ochotni vykonat montaz. Nerad by som sa v tom rypal ked to mam este v zaruke.
Auto garazujem a mam pristup do el. siete. Viete poradit ktory el. predohrev je dobry? Pozrel som sa na DEFA, vyzera fajn ale netusim ako je to s bezpecnostou a ucinnostou takeho zariadenia. Ohrievace sa delia sa na tie ktore zohrievaju vodu v bloku motora a tie ktore zohrievaju kontaktom olejovu vanu.
Pisu ze instalaciu musi vykonat autorizovany servis ale na stranke Molpiru ktora DEFU predava nie je ziadny zoznam servisov a v toyote neviem ci mi budu ochotni vykonat montaz. Nerad by som sa v tom rypal ked to mam este v zaruke.
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já když vyjíždím kdekoliv, tak mám cca 50-60C - webasto s dálkovýmhudyss píše:ja vyjizdim z garaze a uz mam vodu tak na 50Ca fouka vlazny vzduch. A mam DEFU

Avensis combi T25 D4D 150 ps, executive navi 12-2008
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
cca 20 min a teplota je při -2C venku cca v dolní čtvrtině teploměru, asi dvě čárky od spodní meze. Když topím cca 10 min a nechám puštěné s motorem, tak do cca 2 km je plná provozní teplota. Má to 5 Kw topného výkonu, dálkové spouštění s dosahem cca 1km, z baráku cca 500 m. Akorát musí běžet motor 2x déle než topení, aby jsi totálně nevymlátil baterii nebo to dělej jako já, jednou měsíčně na nabíječku a nemám problém. Ale jedna jízda nad 100 km a nemáš s nabitím problém. Ale jinak webasto "topí" teplý vzduch do kabiny již po 10 min od vyslání signálu, po 20 min je jak píšu nahoře. Jen, pokud nemáš předehřev (Eber, webasto), je to trochu dražší než Defa (asi 3x), tak pokud máš garáž a chceš teplo, vem Defu. Já bydlím v Bytě a jiná volba nebyla.matus69 píše:kolko minut ti musi ist webasto aby si mal 50st?
Avensis combi T25 D4D 150 ps, executive navi 12-2008
-
- Řidič