Serus kolegovia,
strucne:
spotreba oleja - 1l/2000km
kade - tesnenie za zotrvacnikom cele mokre, vymena najlepsie ked spojka pojde
bohuzial neviem vam to presnejsie lokalizovat ani pomenovat, nie som expert, to tesnenie aj plast pod nim bol cely od oleja
otazka - ma v danej situacii, kondicii tesnenia olej maxlife zmysel? bo chcel so ho na jar naliat, aby to nebolo vyhadzovanie penez von oknom
valvo maxlife, ma v danej situacii vyznam? e10
- Pizzamancz
- Řidič
Ahoj,
odpovím ti od konce: olej, který takto "spotřebuješ", je vážně zbytečný a klidně si měl dát obyčejný 15W-40 za 250 korun/5 l z Kauflandu
U toho by tě aspoň nebolela peněženka 
Ovšem důležitější je odstranit příčinu, což je přesně to, co popisuješ. Ovšem ostatní ti asi poví, že při té příležitosti se už rovnou vyplatí podívat na lamelu spojky (ne-li rovnou celou), určitě vyměníš náplň v převodovce a vyměníš gufera na poloosách
Tak si vezmi kalkulačku, vezmi v potaz uběhnutý kilometry, celé si to převeď na lásku k vozu a pak se rozhodni 
U jiného mého auta (F.Transit - 2 mio km) jsem to vzal v úvahu a vyhrál nějaký chemický sajrajtod Liqui Molly, co se naleje do olejové náplně. Smrdí to hrozně, ale stal se zázrak, nyní mi olej požírají je kroužky
, takže jsem se s olejem dostal právě na přijatelný 1 l na 1000 km.
odpovím ti od konce: olej, který takto "spotřebuješ", je vážně zbytečný a klidně si měl dát obyčejný 15W-40 za 250 korun/5 l z Kauflandu
Ovšem důležitější je odstranit příčinu, což je přesně to, co popisuješ. Ovšem ostatní ti asi poví, že při té příležitosti se už rovnou vyplatí podívat na lamelu spojky (ne-li rovnou celou), určitě vyměníš náplň v převodovce a vyměníš gufera na poloosách
U jiného mého auta (F.Transit - 2 mio km) jsem to vzal v úvahu a vyhrál nějaký chemický sajrajtod Liqui Molly, co se naleje do olejové náplně. Smrdí to hrozně, ale stal se zázrak, nyní mi olej požírají je kroužky
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!
Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!
Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.