Ako sa vam to zohrieva v tomto zimnom pocasi?
Ako sa vam to zohrieva v tomto zimnom pocasi?
Zdravim pani,auto mam prvu zimu a tak este neviem ako sa to sprava v zime.. Pouzivam ho vacsinou do prace cc 15 km no pri mrazoch okolo -5 sa mi to ani nestihne ohriat na prevadzkovu teplotu, predchadzajuce vozidlo bola octavia 1.9 TDi a ta sa ohrievala podstatne rychlejsie alebo aspon mam ten pocit...Ide o motor 2.0 D4D 2007, ake mate skusenosti vy?
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Rav4 2.0 VVTI 2008
-
- Řidič
Já mám tuto zimu už garáž, loni stál Avík venku na mrazech. Když jsem škrabal, tak jsem už měl nastartováno a během pár minut na volnoběh už měl slušný náskok a pak se zahřál rychle.
Ale i tak obecně souhlasím, že je lepší mít menší teplotu do kabiny a nechat se nejdřív zahřát motor. Já osobně mám v T25ce vypnutou klimu, větrák na 2 čárky a teplotu nastavenou na 20st, foukání na sklo a dolů. Auto je zahřáté za celkem krátkou chvíli, samozřejmě do té doby jedu částečně stylem "jako s hnojem" a spíš na nižší kvalt, abych držel točky.
A vyhřívání skla - to nevím jestli nějaká T25ka má, já mám tlačítko na vyhřívání zrcátek a na skle je pod stěrači linka nebo dvě, která se taky nahřeje a pomůže to stěračům, buď se odmrazit a odlepit od skla, nebo je trochu "změkčit", aby lépe stíraly.
Jinak pokud se zamlžuji, což je minimálně (když jsem měl Octinu tak to bylo skoro pořád), tak dám ofuk na přední sklo a to je fofr, během pár vteřin je zamlžení v čudu.
Ale i tak obecně souhlasím, že je lepší mít menší teplotu do kabiny a nechat se nejdřív zahřát motor. Já osobně mám v T25ce vypnutou klimu, větrák na 2 čárky a teplotu nastavenou na 20st, foukání na sklo a dolů. Auto je zahřáté za celkem krátkou chvíli, samozřejmě do té doby jedu částečně stylem "jako s hnojem" a spíš na nižší kvalt, abych držel točky.
A vyhřívání skla - to nevím jestli nějaká T25ka má, já mám tlačítko na vyhřívání zrcátek a na skle je pod stěrači linka nebo dvě, která se taky nahřeje a pomůže to stěračům, buď se odmrazit a odlepit od skla, nebo je trochu "změkčit", aby lépe stíraly.
Jinak pokud se zamlžuji, což je minimálně (když jsem měl Octinu tak to bylo skoro pořád), tak dám ofuk na přední sklo a to je fofr, během pár vteřin je zamlžení v čudu.
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
-
- Věčnej rejpal
Zdar borci, mně se auto zahrřívá velmi rychle, než oškrabu okno (zatím teplota do -5°, v nižších teplotách jsem bohužel tento rok neměl možnost vyzkoušet
, teplota se odlepí od spodu a během cca 2-3 km jsem na provozní teplotě - před tím jsem měl Opel Astra 1,7 Dti a to byla katastrofa, 15 km a auto se teprve začínalo zahřívat, při -15 to netopilo ani po 20 km.

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
-
- Věčnej rejpal