kontrolka teploty vody Verso
kontrolka teploty vody Verso
prosím o radu, co indikuje kontrolka teploty (takový teploměr) v palubce Versa (2009). Po nastartování modrý, poté zmizí, při sepnutí startování červený...je to provozní teplota vody, tj modrý- studená, zmizí- OK a v případě červené- vaří motor??? Díky za nápovědu

- Martin_HnN
 - Manager Týmu

- Martin_HnN
 - Manager Týmu

No přece abych věděl, na kolik mám ohřátý motor 
Proto mně celkem vadí, že tam nemám teploměr, ale jen signálku.
Důležité je vědět, jak moc je motor studený nebo "už tak studený není".
Když vyjíždím v zimě, tak mi svítí modrá od cca. 3 km do cca. 10 km podle toho kolik je pod nulou
  ... a je rozdíl, jestli to trochu přišlápnu při "úplně studeném motoru" a nebo při "trochu vlažném". Bydlím v kopcovitém terénu a táhnout se za náklaďákem 10 km místy i 30 km/h není pro nezahřátý  motor zrovna optimální.
Navíc mne teď trápí únik chladící kapaliny ...
btw: jsem technik - a jsem rád informovaný - a mám rád techniku pod kontrolou - a pokud možno -> pod plnou kontrolou
   takže dvou či třístavová signalizace  opravdu není to na čem bych si lebedil 
Různá auta a různé motory mají obvykle různé hodnoty pro nastavení signalizace - proto mne zajímá, jestli je to třeba v návodu k obsluze - mám holandský nebo tak něco.
A změřit na diagnostice se to dá, ale co nechci je tahat noťase do auta za jízdy - už jsem oddělal jeden HDD - pravda bylo to na nejdelším schodišti světa (na D1) přestože jsem ho měl na klíně, ale nemíním to riskovat znova.

Proto mně celkem vadí, že tam nemám teploměr, ale jen signálku.
Důležité je vědět, jak moc je motor studený nebo "už tak studený není".
Když vyjíždím v zimě, tak mi svítí modrá od cca. 3 km do cca. 10 km podle toho kolik je pod nulou
Navíc mne teď trápí únik chladící kapaliny ...
btw: jsem technik - a jsem rád informovaný - a mám rád techniku pod kontrolou - a pokud možno -> pod plnou kontrolou
Různá auta a různé motory mají obvykle různé hodnoty pro nastavení signalizace - proto mne zajímá, jestli je to třeba v návodu k obsluze - mám holandský nebo tak něco.
A změřit na diagnostice se to dá, ale co nechci je tahat noťase do auta za jízdy - už jsem oddělal jeden HDD - pravda bylo to na nejdelším schodišti světa (na D1) přestože jsem ho měl na klíně, ale nemíním to riskovat znova.
Corolla Verso  2007 / 2,2 D-4D 100 kW