Tak tohle asi nebude žárovkama. Co takhle šroubovák do ruky......?SpiritSK píše: ...spolujazdcova strana svieti este v pohode, ale strana od sofera svieti prakticky hned do zeme...
Světla
- radys03
- Věčnej rejpal
šroubovák by to moohl spravit. Ale taky by to mohla být vylomená parabola! To jsem už taky viděl.
U nás na STK světla seřizují, ale jen když si řekneš
jinak nee
Martin -> já měl na mysli narva range power (+50% svítivosti). V tom testu jsou "jen obyčejné". Na autokelly maji osram NB+ za 419kč v místě versus narva RP 320kč + 20km pro ně jet. Vydím to na NB a bude chvíli klid
U nás na STK světla seřizují, ale jen když si řekneš
Martin -> já měl na mysli narva range power (+50% svítivosti). V tom testu jsou "jen obyčejné". Na autokelly maji osram NB+ za 419kč v místě versus narva RP 320kč + 20km pro ně jet. Vydím to na NB a bude chvíli klid
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- Martin_HnN
- Manager Týmu
V Cechca ti na STK seridi svetla do cca. 100 Kc - rozhodne levneji nez v servisu, kde za to chteli cca 250 Kc. (jako sluzba)
Nicmene pokud pojedes na STK jako takovou tak nevim jestli Ti to seridi (pokud to jde jednoduse, tak by asi i mohli), ale urcite se nebudou zabyvat tim, proc Ti to nejde seridit, pripadne proc Ti jedno jde a druhe ne ...
vsechno je ale o lidech a aktualnim provozu v STK.
Tady je kazda rada draha ... pokud tam pojedes jen na serizeni svetel a nebude to v poradku, tak Te asi nechaji odjet - do servisu. Ale pokud by jsi tam prijel na STK a bylo to moc vazne ... tak ... (by jsi taky mozna dojel
)
Nicmene pokud pojedes na STK jako takovou tak nevim jestli Ti to seridi (pokud to jde jednoduse, tak by asi i mohli), ale urcite se nebudou zabyvat tim, proc Ti to nejde seridit, pripadne proc Ti jedno jde a druhe ne ...
vsechno je ale o lidech a aktualnim provozu v STK.
Tady je kazda rada draha ... pokud tam pojedes jen na serizeni svetel a nebude to v poradku, tak Te asi nechaji odjet - do servisu. Ale pokud by jsi tam prijel na STK a bylo to moc vazne ... tak ... (by jsi taky mozna dojel
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Nevím, jaké jsou vaše zkušenosti, ale já když přijel na stk s dotazem, jestli by mi neseřídili světla, tak se na mě koukali, jako bych spadl z hrušky a poslali mě vedle do servisu, že oni leda během tk. A to zase musím říct, že co jsem zatím byl asi na 3 různých stk, včetně této, tak vždy seřizovali světla bez jakýchkoliv připomínek natož příplatků, prostě zcela automaticky.
V tom vedlejším servise mi to udělali zadarmo, že to nestálo za řeč, značkový servis na škodovky.
V tom vedlejším servise mi to udělali zadarmo, že to nestálo za řeč, značkový servis na škodovky.
Holomek!
- Pizzamancz
- Řidič
Pokud já vím, tak světla ti seřídí zadarmo právě jen na tý technický, což jim ukládá zákon nebo respektive prováděcí vyhlášky. Ovšem seřídit si světla sám za sebe není nic složitého - návodů na běžné amatérské seřízení je na netu hodně a zvládne to i méně zručný člověk.
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!
Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!
Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
- radys03
- Věčnej rejpal
pokud dobře vím u nás na STK seřídí i když nepřijdeš na STK. Po domluvě jsem si tam zastavil, vyndal křižák a šteloval
STkář mi stál za zádama a koukal. Doma na vratech to jde trefit taky celkem dobře
Kdyz jsme u tech svetel. Vyzkoušeno? Nebo píč***a? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... fabia.html
Kdyz jsme u tech svetel. Vyzkoušeno? Nebo píč***a? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... fabia.html
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- radys03
- Věčnej rejpal
nějaký testík ze světa žárovek. Hledám a hledám a narazím na toto. Třeba se nekdo rád mrkne... V půli stránky tabulka s výsledky... je tam u toho odkaz na nějaký AJ pokec. A pan google už přeloží za vás....
http://www.fiatbravoklub.com/fiat/disku ... &id=166372
a ještě něco na ten způsob http://www.autoexpress.co.uk/products/p ... ested.html
http://www.fiatbravoklub.com/fiat/disku ... &id=166372
a ještě něco na ten způsob http://www.autoexpress.co.uk/products/p ... ested.html
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- Martin_HnN
- Manager Týmu
Mohlo by to mít význam v okamžiku, kdy by bylo velmi krátké vedení od baterie k žárovce (velmi nízký odpor) a pak by vlivem vysokého startovacího proudu (HLAVNĚ ZA STUDENA) mohly žárovky odcházet - pokud by bylo v sérii, mohlo by to mít význam. Ale když to bude paralelně jak to tak vypadá? Proud teče cestou nejmenšího odporu ... takže čistě odporové to asi nebude ...radys03 píše: ...
Třeba tam je varistor ... pro potlačení špiček při vypínání.
Těžko říct - osciloskop by řekl víc, co se na žárovkách děje a kdy. Podle toho by se pak dalo hledat řešení.
takze dneska som presiel STK, pricom svetla mi svietia nizko ako som uz hore pisal, technik mi teda povedal, ze paraboly su uz KO, tam uz nejake nastavovanie velmi nepomoze
pytal sa ma ci tam nemam silnejsie ziarovky, zdalo sa mu, ze maju jas vacsi ako je vhodne, ale mam tam klasicke 55W len su Cool Blue. Nove svetlo co som pozeral stoji 60€(elektricky ovladane)co sa mi zda celkom dost, na to, ze je to obycajna H4. Je nejaka ina alternativa?
Tie tuningove svetla z ebay.com su kravina?
Toyota Corolla E10 1.4 16V EFI 55kW ´96
ex Toyota Avensis D-4D 81kW ´02
ex Toyota Avensis D-4D 81kW ´02
- Martin_HnN
- Manager Týmu
Kazde auto ma svetlomety jinak vysoko a proto je nastaveni trochu jine a presto by melo byt stejne.
- proste neoslnovat...
Spravne nastaveni je popsano ve smernicich ECE, kde je uvedeno jak daleko musi svitit, a co musi byt viditelne a co jiz ne. Minimalne na novych svetlech je uhel udan (ale myslim ze to bylo i na sklech s prolisy)
Pokud Ti odesly paraboly, zkus allegro.pl, pripadne si zjisti, kde nejbliz v Polsku mas prodejnu autodilu nebo servis s zjisti cenu tam. A jestli neumis polskz - nevadi - napis mi ----- > a ja Ti reknu ze Ti pomuze strycek google a na miste se uz nejak domluvite

Spravne nastaveni je popsano ve smernicich ECE, kde je uvedeno jak daleko musi svitit, a co musi byt viditelne a co jiz ne. Minimalne na novych svetlech je uhel udan (ale myslim ze to bylo i na sklech s prolisy)
Pokud Ti odesly paraboly, zkus allegro.pl, pripadne si zjisti, kde nejbliz v Polsku mas prodejnu autodilu nebo servis s zjisti cenu tam. A jestli neumis polskz - nevadi - napis mi ----- > a ja Ti reknu ze Ti pomuze strycek google a na miste se uz nejak domluvite
- radys03
- Věčnej rejpal
Včera jsem konečně dovezl a namontoval osram nightbreaker plus H4. Musím říct, že jsem čekal lepší svítivost. Tlumená světla svítí o kus lépe, ale na dálkových jsem moc velký rozdíl nezaznamenal... Až budu mít čas nahodím foto před a po.
Kdo chce svítit a vidět, musí porušovat zákon
;
Kdo chce svítit a vidět, musí porušovat zákon
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Mel jsem tam taky tyhle zarovky cca. 2 roky ale bez + a mel jsem z nich podobnej dojem, na blizko svitily lepe a stale zlute, a na dalku to tak znat nebylo - jen trochu svitily do bela.
Jinak jsem byl na sestelovani svetel na dvou STK mimo prohlidku a nemeli problem a ani za to nic nechteli - tak jsem jim dal aspon na pivo.
Jinak jsem byl na sestelovani svetel na dvou STK mimo prohlidku a nemeli problem a ani za to nic nechteli - tak jsem jim dal aspon na pivo.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
tak jsem malem neprosel technickou kvuli svetlum, ze pry sviti moc nizko, nedarilo se mu to tam seridit, tak mi to v servise seridili, pry presne jako na Corolle, ktera pred 14 dny prosla a hrozne si chvalili na STK, jak dobre sviti...
jel jsem na opakovanou, a on, ze to zas sviti nahoru... tak jsem mu rekl, ze je to presne podle stejneho auta, kde si to chvalili, tak mavnul rukou a dal mi to
auto pak svitilo na pikatchu, spatne od toho bylo videt, tak jsem si to zase nechal sklopit
jel jsem na opakovanou, a on, ze to zas sviti nahoru... tak jsem mu rekl, ze je to presne podle stejneho auta, kde si to chvalili, tak mavnul rukou a dal mi to
auto pak svitilo na pikatchu, spatne od toho bylo videt, tak jsem si to zase nechal sklopit
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95