Yaris 1.0 i Freetronic vada tlakového akumulátoru

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Mahony
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Yaris 1.0 i Freetronic vada tlakového akumulátoru

Příspěvek od Mahony »

Vlastím nějaký čas Yarise 1.0i, r. v. 99. Jednoho dne mi začal při rozjíždění poskakovat (přitom pár sekund problikávala oranžová kontrolka) a do kopce jsem se nerozjel vůbec. Po několika kilometrech (po zahřátí) se situace vždy zlepší a celkem se s tím dá i jezdit, ale nerad bych to odvařil úplně. Čerpadlo při otevření dveří neustále běží s pravidelným cvakáním. V autorizovaném servisu mi řekli, že mám vadný Tlakový akumulátor a ať si připravím dost peněz. Může mi někdo poradit jak situaci vyřešit, abych za opravu nemusel platit jako za celého Yarise? Případně jestli někdo neumí předělat free-tronic na manuál?
TOYOTA YARIS 1.0 i 16V 50kW FREETRONIC r.v.99
murnik01
Člen Týmu

Příspěvek od murnik01 »

Dobrý den, přítelkyně taky vlastní freetronic. Jednu dobu se nám stále ztrácela kapalina na spojku. Měli jsme to v servise, ale tam nám řekli, že nic nenašli. Jenže asi za 2 měsíce se Yaris nerozjel vůbec. Odvezli jsme ho do servisu (o kterém jsme věděli, že dělá aut. převodovky), ten nám řekl, že se na to podívá, ale že to nevídí dobře, že s freetronicem od Toyoty jsou docela problémy. Nakonec se zjistilo, že bylo prasklé potrubí od hydrauliky, tam se pořád ztrácela ta kapalina a vydřená komplet spojka. To už chtěli předělávat na normální převodovku. Jako poslední možnost viděl to poslat na Slovensko nějakému známému že by to zkusil zavařit. Zavařil to, ale musela se dát komplet nová spojka a oprava vyšla na necelých 20 000 Kč.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“