Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

hanz píše:
CommonUser píše:
KarlosCZ píše: a nejen na dalnici, prakticky vsude mimo mesto je ten diesel dobrej, hlavne na predjizdeni
No to je ako tvrdit, ze dieslove kone su silnejsie ... :lol: 8)
jasne ze su! sak to taha jak svina! sak zatlaci ma to do sedacky ze mi az hlava zachyti sa o opierku :)

pani, diesel ma svoje vyhody, benzin ma svoje vyhody. Diesel prechadza aj podla mna pomaly za zenit, ale je fakt ze je tichsi a zivsi vo vyssich rychlostiach (pokial netocim benzin do aleluja).

Benzin je jasne prirodzenejsi co sa charakteristiky tyka ale bohuzial ho musis nahanat na otackach (pokial nemas 2 a pol litra objemu +).

O kompresoroch a turbach pri benzine sa nebavme, tam sa vyhody bezporuchovosti stieraju
Zober si do ruk stopky, a zrychluj u oboch na vhodnom prevodovom stupni. Tieto marketingove zvasty tu nemusime riesit.

Ano pri turbo benzine uz to ide aj smerom od spolahlivosti (TSI), ale neriesis vstreky, DPF, dvojhmotu, zimne starty (resp. palivo).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

CommonUser píše:
hanz píše:
CommonUser píše: No to je ako tvrdit, ze dieslove kone su silnejsie ... :lol: 8)
jasne ze su! sak to taha jak svina! sak zatlaci ma to do sedacky ze mi az hlava zachyti sa o opierku :)

pani, diesel ma svoje vyhody, benzin ma svoje vyhody. Diesel prechadza aj podla mna pomaly za zenit, ale je fakt ze je tichsi a zivsi vo vyssich rychlostiach (pokial netocim benzin do aleluja).

Benzin je jasne prirodzenejsi co sa charakteristiky tyka ale bohuzial ho musis nahanat na otackach (pokial nemas 2 a pol litra objemu +).

O kompresoroch a turbach pri benzine sa nebavme, tam sa vyhody bezporuchovosti stieraju
Zober si do ruk stopky, a zrychluj u oboch na vhodnom prevodovom stupni. Tieto marketingove zvasty tu nemusime riesit.

Ano pri turbo benzine uz to ide aj smerom od spolahlivosti (TSI), ale neriesis vstreky, DPF, dvojhmotu, zimne starty (resp. palivo).
cakal som kto sa chyti :) (peace :))
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

KarlosCZ píše:vidis, ja taky kvedlat nemusim :-D
Tak to jsme na tom podobně,akorát já asi o 1000ot výše :wink: to řazení pod plynem cvičí s vozem fantasticky,nejlepší je na tom že se to neprojeví na spotřebě(max 3 deci navíc),jakmile pomine důvod jdou otáčky dolů.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

to m5t - fígl CVT je ten, že to právě neřadí, je to variátor, takže se jenom plynule mění převodový poměr, a teď nevím, jsou tam kužely a řetěz?
Nasadí nějaké otáčky (dle plynu) a auto pořád zrychluje beze změn (či s menší změnou) otáček, alespoň takhle se to chovalo v subaru, když jsem měl možnost s ním jezdit. Jakmile to dosáhlo požadované rychlosti, tak otáčky padly na 1500-1700 a bylo. Automaticky dle potřeby to udržuje otáčky v nějakém optimálním výkonnovém spektru.
Jezdí Toy s CVT podobně? Asi jo, řek bych ta almara v Toy a Subi bude stejná, je to hodně příbuzný "koncern" značek.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

keby diesel nemalo turbo tak sa poriadne ani nerozbehne. zato benzin ano a ovela jednoduksie. ide o tom ze dieselove motory su "zlozitejsej" konstrukcie a preto su naroznejsie a nachylnejsie ako benzinaky. ked sa vam v naftaku nieco dodrbe tak to su palky. do benzinu mozes "bezstarosti" naliat hocijaky benzin-a mas bez starosti. co sa tyka spotreby nie je az taky markantny rozdiel a v ziadnom pripade sa nevykriju naklady na udrzbu.
ak pri turbe po skonceni trasy nenechas motor chvilku nastartovany tak po case budes mat lopatky v turbe "v cajchu",......
ale o mojich nazoroch nikoho nepresviecam len hovorim svoj nazor, preco som si nevybral dizel. peace :wink:
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Mne ani tak neslo (momentalne) o rozdiel benzin vs nafta, ale skor o prejav DCATu. Mne z nafty najviac sadol 2,2 CDTi od Hondy (starsi 140 PS bez DPF). Ovsem spotreba mi velmi nesla pod 8 L (CR-V).
2,2 D4D bol na tom "horsie". Hlavne ta diera dole, ktoru podla kar202 mozem eliminovat, ale zasa furt sledovat elminiaciu diery je otrava.
Ten Honda motor isiel dole aj hore podstatne lepsie (tahal slusne az do 5000). Mozte ma tu vypiskat, ale je to tak.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Dave jsou tam plynulé skoky, někdy cítím dost silné kopance když na to šlápnu a hodí to kvalt výše. Při lehké noze to cítit není,jede to pěkně hladce bez cukání,jen na otáčkoměru vidím změnu kvaltu.Na semaforech je nepříjemné,že ten přede mnou řadí a má okénka bez tahu,zatímco já mám plynulý tah a musím si hlídat odstup :twisted:
Příklad řazení:mám rozjeto stovkou v mírném stoupání,otáčky 2500,pak stoupání přejde do rovinky a otáčky bez změny rychlosti klesnou na 2000,prostě to spadne nic mezi tím,přidám plyn,CVT podřadí a zase otáčky stoupnou skokově,šlápnu na to víc a otáčky stoupnou třeba o dva skoky.
Naposledy upravil(a) m5t dne pon 07.11.2011, 17:59, celkem upraveno 1 x.
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

m5t - no když si uvědomím, než se mi to auto rozhýbe, než zařadím, než se ta nafta zase roztočí (když na to šlapu normálně s rozumem), tak bys mi skončil asi fakt v kufru :)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

No jsou frajeři kteří to umí i s kverdlačkou :lol: ale těch je pomálu. Ideál je startovat z první lajny,zlehka šlápnu na plyn a za chvíli je za mnou pusto prázdno :lol: ale už je tu další semafor a zas mi dejchaj na zadek :mad:
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Benzin sice taky pekne umi zatahnout, ale v otackach, ve kterych se normalne nepohybujete, kdezto u dieselu se i pri pohodovy jizde pohybujete v otackach nejvetsiho kroutaku. Snad si casem zvyknu, ale po prechodu z diesela mi pripada 1,8 lina.
RAV4 HSD FWD
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

kadel píše:Snad si casem zvyknu, ale po prechodu z diesela mi pripada 1,8 lina.
Si z toho nic nedelej, mne z 1.9dCi (Renault Megane) i ten dvoulitr neprijde nic extra...:-)

Nastesti ten diesel ma za sebou uz skoro 300 tisic, novy turbo apod., tak uz je to linej starik, jo to v mladi trhal asfalt i do kopce...
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

kadel píše:Benzin sice taky pekne umi zatahnout, ale v otackach, ve kterych se normalne nepohybujete, ..........
Ty otáčky vyskočí ale na něco málo vteřin, to už je můj Avik rozjetý tak že mimo dálnici už jen brzdím,protože jak dlouho lze fičet po okresce stotřicíkou :lol: motor občas potřebuje protočit aby nezlenivěl,protože se jinak v průměru pohybuji v oblasti otáček 1-2,5tot - tak to servíruje automat.
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

lehce off topic - chtěl jsem se podívat na technické detaily toho multidrivu a CZ toyota ho už vůbec nenabízí, nabízí jenom A/T u DCATu...
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

To bude vlivem nástupu faceliftu a přechodného období 8)
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Mezi Havířovem a Ostravou natáhli silničáři na několika kilometrovém úseku nový, mimořádně kvalitní koberec. Mám na něm asi o litr menší spotřebu. Jedu po něm tempomatickou stovkou a jakmile skončí, je na palubáku okamžitě o litr více. Zajímavé až neuvěřitelné....
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“