Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

..........největší prdel na tom všem co tu píšete je to, že máte každej svou pravdu. A přesvědčovat se vzájemě co je lepší nevede nikam. Na druhou stranu se tu aspoň něco děje a je co číst :wink:
Sám mám benál a služebně jezdím naftu (stejné auto a dokonce i téměř stejně staré a stejně najeto.). Ani na jedno nemůžu nadávat. :!: Zatím naprostá spokojenost, doufám že to tak vydrží co nejdéle. :idea:

PS: musím však ještě doplnit, že je nafta nákladově malinko horší. :?
(...v tomto případě)
Naposledy upravil(a) ztnext dne čtv 03.11.2011, 11:38, celkem upraveno 1 x.
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

CommonUser píše: a riesit zakysy z tohto fora, tak sa mozem na cely naftak vybodnut.
ty si zvlastny clovek. Ty nie si zena?

ja nieco napisem, a ty vidis opak.
Sem tam tu niekto riesi nejaky problem a ty vidis same riesenia zakysov.

Asi by si uz konecne mal pochopit, ze kazda koncepcia motora ma svoje vyhody a nevyhody. Tym, ze tu budes donekonecna opakovat vyhody benzinoveho motora a nevyhody naftoveho nic nevyriesis, akurat tu plnis forum balastom. Za to ti dakovat nikto nebude.

Pre mna je auto cisto spotrebna vec. Mam tabulku, kde mam naklady na auto. Uz som ju neupdatoval asi rok, ale k minulemu roku som bol oproti benzinovej verzii mojho auta v pluse asi 13.000 eur.
Mozes argumentovat ako chces, mozem ist teraz vymenit turbo, vahu vzduchu, dvojhmotu, spojku a vsetky vstrekovace, EGR, DCAT (to je tak asi vsetko, co sa moze na tom motore pokazit) a este stale budem 6.000 eur v pluse. To je argument, nie nejake tvoje pseudomudrosti o tom, ze mame kasicku na peniaze.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

A teď nych prosil tu o červené karlkulce, prosíííím :)
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Matus69,
je to moj pohlad a moje skusenosti, tak neviem co ti az tak vadi ?
Je to ako tvoje virtualne usetrene peniaze za diesel co tu prezentujes a farizejska obhahojoba tvojho Lexusa.
Som zvedavy za kolko by realne tie veci vymenili a preco ked si usetril taky balik jazdis s motorom, co pada do nudzaku. Zeby ani servis nevedel co s tym a maju chut menit diely za 13 000 ???:D

Ja si myslim, ze tu bude niekde inde problem, ale nebudem do toho pichat.

Keby sme tu nediskutovali, tak sa clovek ani nedozvie, ze taky DCAT (ci vseobecne D4D)ma tiez bezne nudzak. A mozno aj castejsie v percentach na predane kusy ako TDI.
Myslel som, ze len VAG TDI ma tieto specificke problemy vztahujuce sa na dany druh motora, ale nie je to tak.
Ked som kupoval auto a zalozil vlakno 1,8 vs 2,0D, tak ziadny dlhodoby uzivatel diesla neskakal od radosti a netlacil ma do tej 2,0D, len same opatrne rady.
Ked sa na to spatne pozriem, tak viem preco.
Malokto chape, ze preferujem totalnu spolahlivost, co sa tyka pohonu, pretoze uz som si toho uzil na dialnici v Rakusach dost (na dlhe streky).
Kludne nech sa niekto ozve, kto taha 1 000 km streky vkuse niekolko krat do roka, nehovorim o rocnom nabehu. Ak sa niekomu posere motor medzi BA a Pezinkom, tak to ma u prdele a zavola domov. Nech to skusi riesit 700 km od pomoci (najlepsie v zime a v noci), potom sa mu ten pohlad zmeni (kadel).

Ak som napisal nejaku totalnu volovinu, tak sorry, oprav. Normalne sa ozvi. O tom toto forum je ... co tu chces rozoberat ? Sexualne deviace svista tatranskeho ?
:roll:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

Commonuser: mimochodem taky je rozdil to tve srovnavani protoze treba motor co mas ty by se mi asi taky pozdaval ale u T25 ta volba nebyla...
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

m5t píše:A teď nych prosil tu o červené karlkulce, prosíííím :)
padla sanka, ze?
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

commonuser - tak ako dalsich ludi z tohoto fora ma nebavi s tebou diskutovat, pretoze urcite veci fabulujes.

takze vsetko, co k tvojej reakcii napisem je, ze nie si jediny na svete, kto jazdi dlhe streky a je zavisly na aute. A je viac ludi, ktori na dlhe streky pouzivaju naftaky. A cim viac na zapad, tym viac, pretoze dnes uz nie su tvrde car policy len na TCO (ktore az na drobne vynimky je na naftaky nizsie ako na benziny) ale aj tvrde green policy, ktorych meradlom je (bohuzial) iba CO2, a tu zas vitazi nafta.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

matus69 píše:padla sanka, ze?
Jo smíchy :lol: málem mi zůstala vykloubená :mrgreen:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše:commonuser - tak ako dalsich ludi z tohoto fora ma nebavi s tebou diskutovat, pretoze urcite veci fabulujes.
Alebo sa triafam do cierneho, kazdeho pohlad je iny ... ale chapem, ze tvoj je najlepsi, ako inak. 8)
matus69 píše: takze vsetko, co k tvojej reakcii napisem je, ze nie si jediny na svete, kto jazdi dlhe streky a je zavisly na aute. A je viac ludi, ktori na dlhe streky pouzivaju naftaky. A cim viac na zapad, tym viac, pretoze dnes uz nie su tvrde car policy len na TCO (ktore az na drobne vynimky je na naftaky nizsie ako na benziny) ale aj tvrde green policy, ktorych meradlom je (bohuzial) iba CO2, a tu zas vitazi nafta.
No na tomto fore je tych dlhostrekych kurevsky malo.

Predaje na zapade (DE) - to plati mozno vo vyssej strednej. Ked si odpocitas firemne predaje, tak sa budes divit. Taky posraty GOLF bol najpredavanejsi s 1,4 MPI. Avensis 2009 51% benzin. Ak ma dostatocnes naseres, tak najdem to cislo AUTO MOTO s predajmi aut v DE (ak to zena nevyhodila). Cena auta je len cast nakladov. Dane, poistky, prehliadky atd. To vsetko v DE inak vyzera ako na SK. Jo a premiova nafta stoji v DE viac ako 95ka a pojde hore - cena nafty na burze je vyssia ako benzinu uz dlhsie. Tolko k tvojim TCO.

Tvoj nazor na green policy totalne zlyhava uz minimalne v DE - Umweltzone, ci dan z auta. Bez DPF ziadne velke mesto + vysoke dane.
Diesel toho vypusti sakramentsky viac - aj CO2 z litra paliva, len vacsinou zozerie menej paliva.

Takze neviem neviem ci mas spravne info ...
CommonUser
Věčnej rejpal

KarlosCZ píše:Commonuser: mimochodem taky je rozdil to tve srovnavani protoze treba motor co mas ty by se mi asi taky pozdaval ale u T25 ta volba nebyla...
Tam bol zasa 2.0i. Ludia si ho dost drzia. Neviem zeby to bol nejaky totalny pruser.
Ale DCAT je DCAT, o tom sa nemienim hadat. Proste tie Newtonmetre by som bral aj ja vsetkymi 10-timi. Ale ... uz to tu nebudem zasa rozduchavat :twisted:
Pride kar202 a ten ma hned spacifikuje :lol:
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

CommonUser píše:
matus69 píše:commonuser - tak ako dalsich ludi z tohoto fora ma nebavi s tebou diskutovat, pretoze urcite veci fabulujes.
Alebo sa triafam do cierneho, kazdeho pohlad je iny ... ale chapem, ze tvoj je najlepsi, ako inak. 8)
dole ti popisujem, preco mam s tebou problem.
matus69 píše: takze vsetko, co k tvojej reakcii napisem je, ze nie si jediny na svete, kto jazdi dlhe streky a je zavisly na aute. A je viac ludi, ktori na dlhe streky pouzivaju naftaky. A cim viac na zapad, tym viac, pretoze dnes uz nie su tvrde car policy len na TCO (ktore az na drobne vynimky je na naftaky nizsie ako na benziny) ale aj tvrde green policy, ktorych meradlom je (bohuzial) iba CO2, a tu zas vitazi nafta.
No na tomto fore je tych dlhostrekych kurevsky malo.
a toto forum akoze reprezentuje co? :)

Predaje na zapade (DE) - to plati mozno vo vyssej strednej. Ked si odpocitas firemne predaje, tak sa budes divit. Taky posraty GOLF bol najpredavanejsi s 1,4 MPI. Avensis 2009 51% benzin. Ak ma dostatocnes naseres, tak najdem to cislo AUTO MOTO s predajmi aut v DE (ak to zena nevyhodila).
najpredavanejsie auto strednej triedy je passat. No daj to percento...

Cena auta je len cast nakladov. Dane, poistky, prehliadky atd. To vsetko v DE inak vyzera ako na SK. Jo a premiova nafta stoji v DE viac ako 95ka a pojde hore - cena nafty na burze je vyssia ako benzinu uz dlhsie. Tolko k tvojim TCO.
no daj cisla passatu a zaroven vysvetli, preco vsade napade su flotily hlavne naftove.

Tvoj nazor na green policy totalne zlyhava uz minimalne v DE - Umweltzone, ci dan z auta. Bez DPF ziadne velke mesto + vysoke dane.
Diesel toho vypusti sakramentsky viac - aj CO2 z litra paliva, len vacsinou zozerie menej paliva.
dalsi dokaz, ze nedokazes spracovat text druheho.
teraz mi uved, ktore dnes predavane naftove auto strednej triedy nema FAP.
A naftak s rovnakym vykonom ako benzin minie vzdy menej paliva - samozrejme v reali je to diskutabilne, ale dane sa pocitaju z papierovych hodnot.
Takze neviem neviem ci mas spravne info ...
ked napisem ale aj tvrde green policy, ktorych meradlom je (bohuzial) iba CO2, a tu zas vitazi nafta. tak je pochopitelne, ze som si vedomy toho, ze naftovy motor predstavuje vacsiu zataz nie len pre zivotne prostredie, ale bezprostredne aj pre ludi, ktori to dychaju.

toto je moj dovod, preco s tebou nechcem diskutovat. Nemas nic v ruke a nerozumies textu a utocis. Takato diskusia nikam nevedie.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

matus69 píše:
CommonUser píše:
matus69 píše:
no daj cisla passatu a zaroven vysvetli, preco vsade napade su flotily hlavne naftove.

Hoši, jenom k těmto passatům a jiným dieslovým strojům na západě...Ti lidi si tam z 95% koupí auto nový a potom to po pěti letech střílí dál (dokud se tam nezačne něco sypat). A to jsme my, kteří si koupí auto starý 5-6 let a už tady píšeme o problémech našich vozidel....No zaplať pán bůh, že mám benzín :lol: :lol:

Tak jenom pro zajímavost, poměrové srovnání závad dieslový vs. benzínový motor co se tady řeší na fóru, kolik to může být 70% ku 30% ????
Ale nejsme tady abychom se dohadovali ale abychom si navzájem tyto problémy pomohli řešit. Jinak doufám, že jsem se nikoho nedotkl a zdravím suprový lidi na tomto fóru..... :!: :!:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
CommonUser
Věčnej rejpal

:D
Naposledy upravil(a) CommonUser dne čtv 03.11.2011, 16:11, celkem upraveno 1 x.
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše:dole ti popisujem, preco mam s tebou problem
Prosim Ta, teba niekto nuti sem nieco pisat ???
matus69 píše:a toto forum akoze reprezentuje co? :)
Toto forum reprezentuje presne to co si ty alebo ja. Nic viac, nic menej.
Akoze Nemci pravidelne tahaju sukromne 1000 km ? Tak to si totalne mimo. Firemne auta ma nezaujimaju, tie maju poistky aj na hlavicku ventilu. A cim dalej, tym viac aut ide z pozicovni, ci ako u nas znamy "operativny leasing". Nasa firma ma konkretne uz cca 80% z pozicone (viacero foriem). Nad 500 km sa uz ale lieta ...

matus69 píše:najpredavanejsie auto strednej triedy je passat. No daj to percento...
Ak najdem, dam. Zatial aspon pre rok 2010:
"Die meisten Autos fahren mit Benzin (72,1 Prozent). Nur knapp 40 000 Hybrid- oder Elektroautos wie etwa den Toyota Prius (oben) gibt es zurzeit in Deutschland"
Zdroj:http://www.bild.de/auto/2011/auto/neu-s ... .bild.html

Obrazok c.5 - treba preklikat. To su data celkove - aj firmy 8)
matus69 píše:no daj cisla passatu a zaroven vysvetli, preco vsade napade su flotily hlavne naftove.
Pretoze su neskutocne zlavy pre velkoodberatelov. Ak ma ekonomka nesalila az do 40%. A to hlavne na diesle, podmienka je totalna vernost (servis, ci dalsie opcie). :shock:
Samozrejme neopominam, ze pre firmu je jednoduchsie dat do nakladov opravu motora, ci poistku a dan ako to, ze ten motor zerie oproti tabulke o 3L viac (TFSI). Porataj a uvidis.
matus69 píše:dalsi dokaz, ze nedokazes spracovat text druheho.
teraz mi uved, ktore dnes predavane naftove auto strednej triedy nema FAP.
A naftak s rovnakym vykonom ako benzin minie vzdy menej paliva - samozrejme v reali je to diskutabilne, ale dane sa pocitaju z papierovych hodnot.
Toto fakt nedokazem spracovat.
A kto hovori len o roku 2011 ? Ti zufalci, co kupili skor napr. v 2008 maju 3 rocne auta, co nemozu ani domov zaparkovat. A dalsi co maju este starsie auta. No smrdi im to, tak musia menit ... a vsetci su z toho happy ako ty z EGR. A nedajboze nejaky clovek napr. aj z tohto fora bude musiet cestovat do DE s 12 rocnym dieslom ... tak sorry boys.

Ano naftak zozerie menej litrov paliva. Skus si to prepocitat na mnozstvo ropy spracovanej na naftu a benzin.
A cista cena nafty je kde voci benzinu ? Dalsi aspekt nakladov. A cim kvalitnejsia nafta, tym drahsia. Keby nebolo debilnej politiky v ramci EU, tak to vyzera inac, ci ty s usmevom na tvari tankujes naftu s 10% podielom mera ?
matus69 píše:toto je moj dovod, preco s tebou nechcem diskutovat. Nemas nic v ruke a nerozumies textu a utocis. Takato diskusia nikam nevedie.

Opakujem, nikto ta nenuti. Ty si ina liga, tak neviem preco stale odpovedas (este aj Lexus vs Toyota, proste JET SET SOCIETY)
A ja neutocim. Popisujem stav a skusenosti. A popisujem hlavne stare TDI. Tak neviem, co je pre teba utok.
CommonUser
Věčnej rejpal

Statistika pre Matusa69, aby som len neplieskal naprazdno:

http://www.kba.de/cln_033/nn_191078/DE/ ... belle.html

Passat - predaj az 88% firemne a 82% diesle.

Ako som pisal minule - ja by som v pripade Passata tiez kaslal na nepodarok s menom TSI a riskol radsej TDI.
Ale ako ukazal test ADACu, spotreba v meste 7,9 pri 140 CR DSG variante nie je bohvieco. Hlavne s porovnanim s Avisom 1,8 benzin 8,1 :o

Len tak pre info, pozrite si kolko A6 je na firmy ... tomu ja hovorim podpora podnikania (ked si predstavim tych 40% zlavy).
Odpovědět

Zpět na „Avensis“