Tempomat a spotřeba
ale zaroven som aj napisalCommonUser píše:"kazdopadne, momentalne mi to robi tak raz za 5 mesiacov, takze to moc neprezivam." - mne z tej vety vyplyva, ze sa to pre teba stava beznym javom. Ist na dlhe trate s tymto vedomim, ze to asi pride ... tak sorry - no way !matus69 píše:to som napisal? nevidim to...CommonUser píše: Nudzak je pre teba bezny jav ? Divno.
"ze by ma to vtedy nenasralo sa neda povedat"
pozri, keby som bol poriadny, kupim nove egr a neriesim. Nemam teraz peniaze na vyhadzovanie, takze radsej raz za 5 mesiacov zastavim, vypnem motor, zapnem motor a idem normalne dalej...
co sa tyka rychlosti pri nudzovom rezime, tak po rovine to vie ist 90, len tomu trva kym sa to tam vystvera....
Ja mel na 2,0 D4D 85 kW 286 000 km a taky skoro bez problemu. V zaruce starter a jednou sada zhavicek. Vstriky puvodni, turbo, vyfuk, vaha vzduchu, olej od vymeny k vymene. Jednou jsem teda dolival litr kdyz jsem prejel vymenu o 15 000 km. Jediny, co me sralo bylo to, ze pri -15 to nestartovalo. Po vymene zhavicek minulou zimu jsem nastartoval pokazdy, ale to nebylo -15. No, a parkrat nouzovy rezim...
RAV4 HSD FWD
A pak přijde období kdy je i -20 a .....mrazik píše:A pak jsou tady lidi, kteri maji najeto 90tKm a nemaji s naftakem zadny problem. Tuk tuk tuk
kadel píše:...........Jediny, co me sralo bylo to, ze pri -15 to nestartovalo. Po vymene zhavicek minulou zimu jsem nastartoval pokazdy, ale to nebylo -15. No, a parkrat nouzovy rezim...
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
nechcel som vyduchavat "boj" medzi naftou a benzinom. iba nazor preco som si ja nevybral naftu. to ze "netahne" zospodu sa da kompezovat podradenim a by si sa cudoval ako to ide. ide o to ze benziny su vysokootackove a ked zaradim 3ku-ide ako gula. ale zas chapem vase nazory, len ja sa nechcem dostat do situacie aby som vzdy pri startovani sa obaval ci nastartujem a nedostanem sa do nudzoveho rezimu. ja potrebujem auto do kt nasadnem a nastartujem a idem. a nerozmyslat kde nemam resp. kde mam natankovat aby som nemal problemy
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ja si mozem dovolit pisat o nafte, kedze som ju vlastnil 8 rokov. Len malokto to tu moze tiez napisat (alebo sa mylim - myslim jedno auto).
Hlavne novi naftovi kovboji (kratsie ako 2-3 roky, ci menej ako 100 tkm na vlastnej nohe) by mali s hodnotenim svojho "milacka" pockat. Ak si niekto mysli, ze kupa ojazdeneho naftaka je to iste, akoby to sam naluskal, tak to teda nie
Ja som problemy so startovanim nemal ani pri -25, dlhsie to zhavilo a tocilo, ale nakoniec som to nakopol. Sice ma motor potom 10 km kopal do volantu aj radenia, ale slo to ... az kym zasa nenaskocil nudzak. A v tom to je. Ak mam jazdit "tahom vodspoda" len obcas, bat sa co kde natankujem a riesit zakysy z tohto fora, tak sa mozem na cely naftak vybodnut. A kedze jazdim nemecke dialnice a mesta (od Karlsruhe az po Passau), tak si dovolim tvrdit, ze su to tazke podmienky pre kazde auto a naftak to zatazenie niekedy riesil po svojom ...
A turbo (aj zhavice) pri predaji bolo povodne, dokonca VGT fungovalo na 100%, ale ten zvysok co som furt riesil. Asi to tiez suviselo s VAGom ... bezne to zralo olej (a pri zatazi ho aj tlacilo kade tade) ako skoro kazdy VAG.
Dobre zabehnuta 1,8 Valvematic - samozrejme ta moja
- taha slusne a dokaze pracovat uz od 1200 ot/min a zerie cca tolko co o nieco silnejsi diesel. 400Nm to samozrejme nema a nikdy mat nebude ! A ak niekto riesi len tocivy moment, tak inu volbu ako DCAT nema a nezatracujem ho zato 
Hlavne novi naftovi kovboji (kratsie ako 2-3 roky, ci menej ako 100 tkm na vlastnej nohe) by mali s hodnotenim svojho "milacka" pockat. Ak si niekto mysli, ze kupa ojazdeneho naftaka je to iste, akoby to sam naluskal, tak to teda nie

Ja som problemy so startovanim nemal ani pri -25, dlhsie to zhavilo a tocilo, ale nakoniec som to nakopol. Sice ma motor potom 10 km kopal do volantu aj radenia, ale slo to ... az kym zasa nenaskocil nudzak. A v tom to je. Ak mam jazdit "tahom vodspoda" len obcas, bat sa co kde natankujem a riesit zakysy z tohto fora, tak sa mozem na cely naftak vybodnut. A kedze jazdim nemecke dialnice a mesta (od Karlsruhe az po Passau), tak si dovolim tvrdit, ze su to tazke podmienky pre kazde auto a naftak to zatazenie niekedy riesil po svojom ...
A turbo (aj zhavice) pri predaji bolo povodne, dokonca VGT fungovalo na 100%, ale ten zvysok co som furt riesil. Asi to tiez suviselo s VAGom ... bezne to zralo olej (a pri zatazi ho aj tlacilo kade tade) ako skoro kazdy VAG.
Dobre zabehnuta 1,8 Valvematic - samozrejme ta moja

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
tim naftovym kovbojem jsem ja, a priznam to, prvni diesel
D-CAT jsem volil kvuli tomu ze me to auto proste uchvatilo jakmile jsem se svezl a poradnej sestivalcovej benzin se do aveho nedava... puvodne auto melo pravidelne tahat prives s motorkama proto sem sel po lepsich parametrech motoru a navic mam velice dobre zazemi v toyota servisu .-)

EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Aspon si sa pekne priznal
Povedzme si rovno, ze Toyota tazi z imidzu spolahlivosti. Ale naftak to nie celkom splna a to by si kupujuci (casto utekaju nasrati od inej znacky) mali uvedomit, ze Toyotacky image celosvetovo vzdy tazil z benzinovych motorov a vyvoj nafty v osobakoch tlacila len Europa.
Stiahnutie 2.0i z trhu v EU ovsem celkom nechapem, dufajme, ze pripravuju nieco nove ... napr. hybrid s 200 PS pre Avisa

Povedzme si rovno, ze Toyota tazi z imidzu spolahlivosti. Ale naftak to nie celkom splna a to by si kupujuci (casto utekaju nasrati od inej znacky) mali uvedomit, ze Toyotacky image celosvetovo vzdy tazil z benzinovych motorov a vyvoj nafty v osobakoch tlacila len Europa.
Stiahnutie 2.0i z trhu v EU ovsem celkom nechapem, dufajme, ze pripravuju nieco nove ... napr. hybrid s 200 PS pre Avisa

T27 2ZR-FAE Rice on wheels