Zhasol motor pocas jazdy a nestartuje (3S-FE)

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Garp83
Člen Týmu

Zhasol motor pocas jazdy a nestartuje (3S-FE)

Příspěvek od Garp83 »

Ahojte,

V prvom rade chcem vsetkych pozdravit. Toto forum sledujem uz dlhsiu dobu (odkedy mam Carinu) a uz som tu nasiel vela fundovanych a zmysluplnych odpovedi na problemy ktore sa tykali aj mojho auta. Carinku som kupil v marci 2011, je to r. v. '95, 2.0 GLi, momentalne najazdenych 283 000 km, pri kupe 262 000. Postupne a preventivne som na aute menil rozvody + vodna pumpu, tesnenie pod vekom motora, spojku, predne ramena + capy, zadne loziska + naboje, tycky stabilizatora, samozrejme pravidelne olej + filtre. Hned po kupe som dal namontovat LPG, kedze na aute najazdim dost vela km. Okrem pracovnych ciest som s Carinkou bol 2x v Chorvatsku.Za starostlivost sa mi odvdacila doteraz uplne bezproblemovou prevadzkou. Jednoducho povedane 30 000 km bez vacsich problemov.

No a teraz k problemu. Pred dvoma dnami som nastartoval auto (pol hodinu predtym som ho zaparkoval), bez problemov som sa pohol a asi po 2 km zhasol motor (citil som zvadnutie plynoveho pedala pri pridani) a odvtedy nejde nastartovat. Ked sa to stalo, isiel som uz na LPG, nie na benzin. Kedze ja sa do aut v podstate nevyznam (vodic spotrebitel :), zveril som auto mechanikovi, ktory mi ju od kupy servisuje. Starter toci, podla jeho vyjadrenia su bateria, alternator, svieckove kable a sviecky OK, aj ked pri svieckach povedal ze hadzu vraj slabu iskru. Spominal ze nieco moze byt aj s rozdelovacom, ale kvoli nedostatku casu a priestoru (auto stale parkuje na ulici) to blizsie nepreveril.

Snazil som sa hladat aj v predoslych temach, ale velmi som nezmudrel. Preto by som vas chcel poziadat o radu, ci ste sa uz s niecim podobnym nestretli. Vdaka
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Mne takto posledne skocil rozvodovy remen na corolle zo 4A-FE motorom. Uvolnila sa tam poistna napinacia pruzinka a zachytila sa o rozvodovy remen ktory nasledne preskocil a zhasol mi morot pocas jazdy. Takze to, ze mas nove rozvody este nemusi znamenat, ze s nimi nemozes mat problem.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Garp83
Člen Týmu

Příspěvek od Garp83 »

Fuha, dakujem za radu, dam to urcite preverit. Za chvilu mi pride znamy urobit diagnostiku tak mozno sa este nieco dozviem.
Garp83
Člen Týmu

Příspěvek od Garp83 »

Btw. k tym rozvodom...ako si to potom odstranil a kolko to stalo?
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Normalne to bola vymena rozvodov, lebo z remena pruzina kus vysklbla.
Mna to vyslo okolo 115 eur cele. Diely som bral od www.nipponcars.sk a servisoval mi to mechanik mojho kamosa, takze ta cena nemusi byt uplne smerodatna, ale v zasade mozes ratat tolko co ta vysla vymena rozvodov.
Ale je to len tip, moze to byt este dalsich xy veci, takze len na rozvody by som sa nezameriaval.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Garp83
Člen Týmu

Příspěvek od Garp83 »

Jasne, v kazdom prip. dakujem za tip. Diagnostika neukazala nic podstatne, tak ide auto na zdvihak a nasleduje postupna kontrola. Ked to bude mat rozuzlenie tak dam vediet ;)

A este k tym rozvodom, tiez ma stali okolo tych 120 EUR. Ak by to bola aj teraz pricina, tak som rad. Ale ako si napisal moze to mat xy dalsich dovodov...
Garp83
Člen Týmu

Příspěvek od Garp83 »

Zahada je vyriesena. Nakoniec to boli posunute rozvody. Stacilo ich nastavit spravne a Carina beha dalej. K problemu doslo zrejme ked mi pri jazde na dialnici pri rychlosti cca 130 km/h dosiel LPG (moja nepozornost) a automaticky sa motor prepol na spalovanie benzinu, comu predchadzalo dost vyrazne sklbnutie motorom. Este par desiatok km auto slo OK a co sa dialo potom je napisane vyssie :)
Toyota Carina E Wagon 2.0 GLi (3S-FE), LPG, '95
Odpovědět

Zpět na „Carina“