ja este dodam dalsi parameter:reitmeier píše:Jen pro upřesnění, D-CATem rozumíme 130kW 2,2litru.kar202 píše:Tak jak popisuješ se spotřeba rozhodně neměří. Je naprosto normální dosahovat takovou spotřebu, jak je v techničáku uvedena. Je třeba samozřejmě rozlišit, zda se o to snažíš, či ne. Zatím jsem nejezdil v autě, kde bych nebyl schopen dosahovat uvedených spotřeb, pokud bylo auto v pořádku. Tady jde ale o něco trochu jiného. Spotřebu, kterou kolega uvádí, považuji při uváděných rychlostech a tipu auta za naprosto normální. Já jezdím momentálně se čtyřmi auty, nejblíž jeho bude asi Toyota Carina, s tou jezdím tak za 6,2 v průměru, ale při dálničních 150 by to bylo určitě přes 8. S D-CAT jsem momentálně na 6,5 městského, ale při 150 to leze směle přes 8.....Plextor píše:co by jsi chtel jezdit s takovym autem za 5 litru nebo co? to si kup Yarise nebo fabii. spotreba se meri na stolici a myslim ze bez alternetoru, klimy a vodniho cerpadla na chladic fouka vetrak i tak se meri vykom myslim ze o tom mluvili a auto moto. Tak se nesnaz docilit toho co je technicaku.
Můžeš mi, pro zajímavost, upřesnit, jak za tak málo jezdíš po městě? A sice:
- v jakém městě
- v jakou denní dobu
- jaké rychlosti v 50ce, 60ce 80ce (jezdíš-li víc nebo míň - kolik)
- na jaký rychlostní stupeň při jaké rychlosti
Rád bych porovnal se svým stylem jízdy ve městě (v Brně) a zjistil, co dělám špatně, že jezdím kolem 7,5-8,5litru...
- kombi alebo sedan/liftback
ja jazdim v Bratislave kratke trasy do 18km a spotreba do 6,8l