Tak už víme, jak se bránit!
Myfune: 130 neni konecnej strop, nehlede na to ze je to rychlost fyzicka a ne to co ukazuje tachometr... a taky existujou okolnosti vylucujici protipravnost takze ne kazdej musi jet striktne 130 a vic ani prd...
proste a jasne, pokud jedu v pravym a chci do levyho tak za 1. pridam a za 2. jakmile je to mozne mizim z tama
napr za tohle bych sbiral papiry...
http://www.youtube.com/watch?v=22y3B5Mry-8
http://www.youtube.com/watch?v=h6sEWi5tl9g
http://www.youtube.com/watch?v=G6MvrBCSxOk
proste a jasne, pokud jedu v pravym a chci do levyho tak za 1. pridam a za 2. jakmile je to mozne mizim z tama
napr za tohle bych sbiral papiry...
http://www.youtube.com/watch?v=22y3B5Mry-8
http://www.youtube.com/watch?v=h6sEWi5tl9g
http://www.youtube.com/watch?v=G6MvrBCSxOk
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Tak nějak to úplně přesně jeMyfune píše:Princip plynulosti provozu spočívá na dálnici v tom, že se má řidič co nejvíce držet v pravém pruhu a levý používat na předjíždění. Pokud ale předjíždím v levém, i kdybych jel jen max. 130 tak pro všechny za mnou to je svaté(podotýkám, že na dálnici mohu, pokud s vozidlem dosáhnu rychlosti min. 80 km/h) a nikdo nemá právo na mě blikat nebo se lepit dva metry za prdel a nutit mě zrychlit. Prostě až předjedu, tak se zařadím a dotyčný za mnou bude moct rozpohybovat svoje koníky a pelášit dál svým tempem.
Celé to je jen o vzájemné úctě a respektu k druhým na silnici. Konec konců nakonec tam člověk přeci stejně dojede ne?
Podotýkám, že zbytečná jízda v levém pruhu je úplně jiná debata.
Ono ta tolerance, ta musí být vzájemná. Třeba z toho co psal myfune, si člověk může přesně představit ten prototyp řidiče "učitele" - já si jedu nejsprávněji a vy mi všichni můžete, i když teda předpokládám, že to tak nemyslel. Třeba já osobně si už ani nepamatuju, že by na mě kdy někdo na dálnici při předjíždění blikal a to jsem měl 3 týdny brigádu s Dafem 7,5t (omezovač na 90 Km/h), a i s tím se dalo na té prokleté D1 předjíždět tak, abych nikoho nenutil brzdit a vůbec omezoval. Stejně tak v osobáku, hodně lidí nemá vůbec elementární odhad, vidí km před sebou náklaďák a už se derou do levýho, přičemž by v klidu mohlo projet 10 rychlejších. Já osobně nemívám potřebu překračovat limity na dálnici, ale když už, tak ne bezdůvodně, stejně tak mám pochopení pro někoho jinýho. Nemluvě o tom náklaďáku, kde vím, že se dá na 2 vteřiny povolit plyn a pak zase přidat a ti co se blíží nemusí brzdit a zase naopak, když už se předjíždí, tak to smysl má, protože je rozdíl, když máte 4,5 hodiny a za někým se musíte táhnout třeba o 30 km/h pomaleji (to platí zejména pro okresky)...
Ale jestli to má vůbec smysl, každý má svůj názor a u některých přes to nejede vlak. A často se stává, že lidé nebývají v tom kritizování soudní, protože vůbec nemají představu, jak to vypadá z druhé strany (zejm. ohledně těch náklaďáků, nemluvě o motorkách).
Ale jestli to má vůbec smysl, každý má svůj názor a u některých přes to nejede vlak. A často se stává, že lidé nebývají v tom kritizování soudní, protože vůbec nemají představu, jak to vypadá z druhé strany (zejm. ohledně těch náklaďáků, nemluvě o motorkách).
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Je to celý jenom o lidské bezohlednosti, někteří prostě nejsou schopni pochopit, že ostatní zdržují, omezují a budou si neustále opakovat jak jsou v právu. Já se třeba snažím abych nikoho neomezoval a nikdo na mě nemusí blikat, někdy si ho všimnu později tak uhnu do pravýho jak zabliká i za cenu brždění protože já nespěchám a v té chvíli mu překážím. Je to hodně o povaze člověka. Někteří to ale ještě dělají naschvál když stovkou předjíždí pět kamionů a to je fakt na zlost
Opravdu bych nerad diskutoval o lidech, kteří schválně zdržují v levém pruhu. To je úplně jiný problém. Ti mne sice otravují, ale nechtějí mě zabít.
Toto vlákno jsem zakládal čistě k diskusi o lidech, kteří se chovají nadměrně agresivně a přímo ohrožují ostatní. Za těch mnoho let a mnoho kilometrů strávených za volantem jak na soukromých, tak na služebních cestách jsem podobných nepříjemných zkušeností pár nasbíral a jako příklad je zde uvedl. Ta poslední se mi stala shodou okolností v sobotu, takže jsem ji sem dal také.
Toto vlákno jsem zakládal čistě k diskusi o lidech, kteří se chovají nadměrně agresivně a přímo ohrožují ostatní. Za těch mnoho let a mnoho kilometrů strávených za volantem jak na soukromých, tak na služebních cestách jsem podobných nepříjemných zkušeností pár nasbíral a jako příklad je zde uvedl. Ta poslední se mi stala shodou okolností v sobotu, takže jsem ji sem dal také.
Stalo se mi jednou, že jsem na tříproudém úseku D1 za Benešovem směrem do Práglu dojel Favorita, který jel v prostředním pruhu stovkou. Levý pruh byl plný lidí, kteří asi jeli stošedesát a více, tak jsem přejel z pravého do prostředního (pravý byl prázdný od obzoru k obzoru, což nebývá časté, a navíc to byl nový úsek s rovným asfaltem ještě bez kolejí) a zablikal jsem na něj, aby uhnul. Odpovědí mi byl vystrčený prostředníček, jinak nic. Tak jsem ho předjel zprava, protroubil a jel. Ale abych ho vybržďoval, to opravdu ne.
Jindy jsem potkal zoufalce na D8, který jel asi osmdesát zarputile v levém pruhu v nějakém starším větším Peugeotu. Byl docela provoz, ale byl tuším pátek a tak nejezdily kamiony, a u něj se tvořil špunt. Vždycky ho někdo dojel, problikal, protroubil, objel zprava a zmizel. Také jsem ho nakonec objel zprava, ale také jsem si ho pořádně prohlédl. Ten člověk vypadal jako nějaký Arab, určitě to byl cizinec, i když měl českou SPZ. A evidentně se za tím volantem z jakési mně neznámé příčiny strašlivě trápil. A určitě naprosto nechápal, proč na něj všichni při předjíždění tak troubí.....
Nicméně když si Biscuite přečteš všechny mé dopodrobna a velice přesně vylíčené "sebrané příhody" z tohoto vlákna, určitě pochopíš, co jsem měl přesně na mysli, když jsem toto vlákno vlastně zakládal
Jindy jsem potkal zoufalce na D8, který jel asi osmdesát zarputile v levém pruhu v nějakém starším větším Peugeotu. Byl docela provoz, ale byl tuším pátek a tak nejezdily kamiony, a u něj se tvořil špunt. Vždycky ho někdo dojel, problikal, protroubil, objel zprava a zmizel. Také jsem ho nakonec objel zprava, ale také jsem si ho pořádně prohlédl. Ten člověk vypadal jako nějaký Arab, určitě to byl cizinec, i když měl českou SPZ. A evidentně se za tím volantem z jakési mně neznámé příčiny strašlivě trápil. A určitě naprosto nechápal, proč na něj všichni při předjíždění tak troubí.....
Nicméně když si Biscuite přečteš všechny mé dopodrobna a velice přesně vylíčené "sebrané příhody" z tohoto vlákna, určitě pochopíš, co jsem měl přesně na mysli, když jsem toto vlákno vlastně zakládal
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jet v pravem pruhu, tzn. srat se na necem co ani silnice neni, spis nejake panely na sobe jako na polni ceste. Jel jsem z brna do prahy a pokazde kdyz jsem jel do praveho, tak to bylo proste priserne. Radeji jsem jel v levem, proste to neslo. V levem jsem jel ale min 130, mozna pro nekoho bezduvodna jizda v levo, ja to vidim tak ze dostava vetsi sadu auto, nikdo mi to nezaplati a tecka. Kdyz je potreba a vidim pokazde samozrejme uhnu, ale radeji jedu rychleji abych se vezl v levem, nez do praveho.
Myslim ze pokud nekdo jede v levem a jede 130 a nekdo rychlejsi ho dojede, mohl by mu proste uhnout, pokud muze, proc brzdit ? at si jede kam chce, neresim pustim a jedu si svoje. Pokud to nejde predjizdi delsi kolonu kamionu, chapu to a pockam, nebudu se tlacit na nej a hnat ho do predu. Pokud nekdo vjede z praveho nekomu rychlejsimu do leveho, tak ze ten vlevo musi prudce brzdit, znamena to ze ridic v pravem nema odhad, nebo na to sere, nebo nema zrcatka a nebo schvalne.... Prijde mi to jako kdyz nekdo jede ve meste v levem a ten vedle v pravem jede stejnou rychlosti a oba dva jedou zarputile 50 tachometrovych, pritom ten v levem proste nebude dal ten pruh pouzivat jako odbocovaci. Proc proste neuhne do toho praveho a nenecha toho kdo chce jet at jede, jsou to jeho body, jeho pokuta, jeho vec. Nebudu tam nikoho brzdit, at si jede a je dal odeme, lepsi pro me. Kolikrat vidim jak jede v levem, telefonuje nebo kouri nebo ladi radio atd... at jde do praveho a jede jak chce.
Myslim ze pokud nekdo jede v levem a jede 130 a nekdo rychlejsi ho dojede, mohl by mu proste uhnout, pokud muze, proc brzdit ? at si jede kam chce, neresim pustim a jedu si svoje. Pokud to nejde predjizdi delsi kolonu kamionu, chapu to a pockam, nebudu se tlacit na nej a hnat ho do predu. Pokud nekdo vjede z praveho nekomu rychlejsimu do leveho, tak ze ten vlevo musi prudce brzdit, znamena to ze ridic v pravem nema odhad, nebo na to sere, nebo nema zrcatka a nebo schvalne.... Prijde mi to jako kdyz nekdo jede ve meste v levem a ten vedle v pravem jede stejnou rychlosti a oba dva jedou zarputile 50 tachometrovych, pritom ten v levem proste nebude dal ten pruh pouzivat jako odbocovaci. Proc proste neuhne do toho praveho a nenecha toho kdo chce jet at jede, jsou to jeho body, jeho pokuta, jeho vec. Nebudu tam nikoho brzdit, at si jede a je dal odeme, lepsi pro me. Kolikrat vidim jak jede v levem, telefonuje nebo kouri nebo ladi radio atd... at jde do praveho a jede jak chce.
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Jimmi nezlob se na me, ale ten clanek v AHA uplne vybizi k tomu aby me kdejakej kokot na ceste provokoval s nachystanym fotakem. Vsadim se ze kdyby s tim trandakem uhnul hnedka jak mohl nic se nestalo, ale jestli se za kazdou cenu drzel v levem, coz sice v clanku neni popsano, ale za to tam je ze se chystal predjed z prava. me porad zarazi kde na to vzal prostor at uz casovej tak vzdalenostni.Ona hlaska ze jel predpisovych 130 je taky luxusni. jednoduse v tom clanku neni co tomu vsemu predchazelo a to je mega chyba, ktera vrha blbej stin na kazdyho kdo na tebe blikne. Samozdrejme ze tam agresivita nepatri, ale trosku respektu a vubec nic by se nestalo. V tomto pripade ohrozil posadku hlavne ten v tom trandaku, onen byvaly zavodnik.
Astra : 130 > gps 127
Octavka: 130 > gps 120
Celica: 130 > gps 125
Jde i o tohle ze kazdy auto promeruje jinak takze jeho 130 muze byt jendoduse mejch 120 a uz me brzdi, zbytecne a jeste mi chce davat lekce v tom ze jizda v levo podle nej je predpisova a on je zakon?
Pokud se chces bavit pouze o agresivite a ne o pricinach pak je prece jasny ze:
Kdyz te chce nekdo znasilnit nebudes rvat pomoc ale hori, kdyz na tebe nekdco zautoci uteces a hlavne zavolas policii a ..... To ale plati vseobecne i kdyz pojedes na kolobezce na stezce nebo te nekdo bafne ve vchode u baraku.
Budem teda cihat v levym v nasich 130 komu rupnou nervy a nebo jednoduse stahnem ocas uhnem a prizpusobime rychlost jak vozovce tak plynulosti provozu?
Mas ridicak? Mas predvidat!
Edit: za to ze ten borec je zastavil v levem pruhu bez toho co se odehralo predtim bych mu samozdrejme dal flastra ze by se posral. Souhlasim s tvrdyma trestama na silnici za tyhle kousky, ale zaroven s poradnym prosetrenim a pokutovanim vsech kdo se na tom podileli ...
Astra : 130 > gps 127
Octavka: 130 > gps 120
Celica: 130 > gps 125
Jde i o tohle ze kazdy auto promeruje jinak takze jeho 130 muze byt jendoduse mejch 120 a uz me brzdi, zbytecne a jeste mi chce davat lekce v tom ze jizda v levo podle nej je predpisova a on je zakon?
Pokud se chces bavit pouze o agresivite a ne o pricinach pak je prece jasny ze:
Kdyz te chce nekdo znasilnit nebudes rvat pomoc ale hori, kdyz na tebe nekdco zautoci uteces a hlavne zavolas policii a ..... To ale plati vseobecne i kdyz pojedes na kolobezce na stezce nebo te nekdo bafne ve vchode u baraku.
Budem teda cihat v levym v nasich 130 komu rupnou nervy a nebo jednoduse stahnem ocas uhnem a prizpusobime rychlost jak vozovce tak plynulosti provozu?
Mas ridicak? Mas predvidat!
Edit: za to ze ten borec je zastavil v levem pruhu bez toho co se odehralo predtim bych mu samozdrejme dal flastra ze by se posral. Souhlasim s tvrdyma trestama na silnici za tyhle kousky, ale zaroven s poradnym prosetrenim a pokutovanim vsech kdo se na tom podileli ...
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Když hlavní věc, kterou policajti hlídaji je rychlost, tak pak plno lidí jede podle tachometru a ostatní předpisy ignoruje, např. to, že levý pruh je určen k předjíždění a pokud je to možné , je řidič v levém pruhu povinen jej uvolnit rychleji jedoucímu. Nikde není psáno, že by tato povinnost platila jen při rychlostech do 130km.
D1 je fakt případ, jsou místa, kde je sjízdný i pravý pruh, ale občas to moc nejde, zvlášť když mi před očima začne do rytmu panelů poskakovat cena SS nápravy Takže radši jedu levým a dívám se, jestli někdo nepotřebuje pustit... Naštěstí po D1 nepotřebuju jezdit, a když to srovnám, na jiných dálnicích se opravdu většinou jezdí v pravém pruhu a levý se používá k předjíždění a celkově je jízda víc v klidu .. jestli v tom všeobecném "pirátsvtí" taky nehraje roli stav toho pravého pruhu na D1, spolu s hustotou provozu.
D1 je fakt případ, jsou místa, kde je sjízdný i pravý pruh, ale občas to moc nejde, zvlášť když mi před očima začne do rytmu panelů poskakovat cena SS nápravy Takže radši jedu levým a dívám se, jestli někdo nepotřebuje pustit... Naštěstí po D1 nepotřebuju jezdit, a když to srovnám, na jiných dálnicích se opravdu většinou jezdí v pravém pruhu a levý se používá k předjíždění a celkově je jízda víc v klidu .. jestli v tom všeobecném "pirátsvtí" taky nehraje roli stav toho pravého pruhu na D1, spolu s hustotou provozu.
Ještě mě napadla taková zábavná logická konstrukce...
Povinnost uvolnit levý pruh neplatí při souběžné jízdě. Pokud tedy řidič v levém pruhu jej nechce uvolnit, asi vyhodnotil že hustota provozu už odpovídá situaci souběžné jízdy, tudíž by měl také předpokládat, že pravý pruh může jet i rychleji než levý
Povinnost uvolnit levý pruh neplatí při souběžné jízdě. Pokud tedy řidič v levém pruhu jej nechce uvolnit, asi vyhodnotil že hustota provozu už odpovídá situaci souběžné jízdy, tudíž by měl také předpokládat, že pravý pruh může jet i rychleji než levý
Rychlostni rozdil mezi 50km/h a 60km/h je ve vice jak 3/4 pripadech rozdil mezi zivotem (= pouze zraneni) a smrti. Nekomu takova drobnost prijde velice usmevna dokud se ho to osobne netyka...Yokohama píše:Dodržovat padesátku ve městě je na hodně úsecích už úsměvný
Kdo jezdil v USA vi, jaka je tam kultura a ze si to vesmes nikdo nelajzne, jenze tady je kazdy king...
PS: Data nejsou uboha statistika, ale tvrdy dopravni vyzkum napric svetem.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
No nevim, podle mne Ti v tom nakladaku byli pohodari, kdyby to byli nejaci agresori nebo vychcavaci, tak pri tom, kdyz je ten v Audi vybrzdil a zastavil, vystoupili by 2-3 z nakladaku, Audinar by dostal pruplesk a nasackovali by ho zpatky do Audiny a jeli dal...nic takoveho se nestalo a udajne to vzali s klidem, jen si ho nahrali, na coz maji pri ohrozeni/omezeni zivota jako dukaz plne pravo...jen tak dal.
Taky mam v aute kameru, ale nemam ji tam proto, abych to okamzite proti nekomu pouzil, ale proto, ze kdyz nebude jineho zbyti a nebudu schopen dokazat svoji nevinu...tak to pouziju.
Taky mam v aute kameru, ale nemam ji tam proto, abych to okamzite proti nekomu pouzil, ale proto, ze kdyz nebude jineho zbyti a nebudu schopen dokazat svoji nevinu...tak to pouziju.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
ale souběžná jízda platí jen v obci, ne na dálnici, a pořád ještě je elementární pravidlo že se jezdí VPRAVO!!! při PRAVÉM OKRAJI VOZOVKY!!!gramo píše:Ještě mě napadla taková zábavná logická konstrukce...
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jde spis o to ze 50tka je kolikrat na uplne nesmyslnem miste kde nejsou ani domy ani lidi. Jsou mista kde na zacatku obce je 70tka a naslednou krizovatkou je ukoncena treba, naprosto rozumne, proc by tam ta 70tka nemohla byt kdyz na zacatku obce neni nic. Stejne jako nekdy ve meste, na 4proudovce kde proste nejezdi ani kolari ani nechodi lidi. Stejne tak kdyz te policajt vyhmatne na konci obce kde spousta ridicu uz pomalu zrychluje tak ze u znacky ma jiz vice nez 50 a je to obec kde neni koho ohrozit.PaJaSoft píše:Rychlostni rozdil mezi 50km/h a 60km/h je ve vice jak 3/4 pripadech rozdil mezi zivotem (= pouze zraneni) a smrti. Nekomu takova drobnost prijde velice usmevna dokud se ho to osobne netyka...Yokohama píše:Dodržovat padesátku ve městě je na hodně úsecích už úsměvný
Kdo jezdil v USA vi, jaka je tam kultura a ze si to vesmes nikdo nelajzne, jenze tady je kazdy king...
PS: Data nejsou uboha statistika, ale tvrdy dopravni vyzkum napric svetem.
Jak je to Americe nevim, trebas tam maji ty znacky osazene tak ze to jde s logikou a zdravym rozumem ( jasne vim ze vsechno tam dobre nemaji a zdravy rozum taky v mnoha pripadech ne ), proto lidi nemaji takovou potrebu neco porusovat
Toyota Celica ST202, SS, LSD