2.0 D4D - pri nizsich teplotach chcipa po startu motor
2.0 D4D - pri nizsich teplotach chcipa po startu motor
Ahoj, ted jak zacla byt vetsi zima a v noci kolem nuly, mam rano problem se startovanim. Nazhavim, nastartuju, motor bezi tak 3sec, a pak chcipne. Musim slapat na plynovy pedal nez se to krapet ohreje a pak jde teprve motor do vetsich otacek a muzu se rozjizdet:-/ Nevite prosim, jake jsou mozne priciny? Chtel bych si udelat aspon predstavu, nez to povezu do servisu. Diky. R
Naprosto stejné problémy jsem měl taky. Vyčištění EGR ventilu by mělo pomoct (já to měl , bohužel, jako součást výměny těsnění pod hlavou, takže těch špatných vlivů na startování bylo víc...)
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
asi jsem to spis spatne odhadl, bude to tak max 1s, startet ho nahodi ale pak jakoby prez nizke otacky chcipnul. Cemu rikate kvalitni nafta? Beru jen u vetsich benzinek (Beznizna, Shell, Agip..)awe_cz píše:-baterka, -starter, -zhaveni - pokud motor 3s bezi, bude problem jinde.tomko píše:baterka, nafta, zhavenie, starter,......
Podival bych se na palivovy filtr, vzal kvalitni naftu. Vycisteni EGR nebude od veci.
-
- Člen Týmu
Obecne se povazuje za kvalitnejsi Verva. Ja osobne jezdim 50/50 Shell/Benzina a nezda se, ze by v tom byl vetsi rozdil (Praha). Co ten palivovy filtr?rendalf píše:asi jsem to spis spatne odhadl, bude to tak max 1s, startet ho nahodi ale pak jakoby prez nizke otacky chcipnul. Cemu rikate kvalitni nafta? Beru jen u vetsich benzinek (Beznizna, Shell, Agip..)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Ten palivovy filtr by mel byt ok, byl jsem cca pred 800km na servisni kontrole, kde ho kontrolovali (aspon podle faktury):) Ale zavezu to ke znamymu, at to prohlidne nekdo odbornym okem mimo autorizovany servisawe_cz píše: Obecne se povazuje za kvalitnejsi Verva. Ja osobne jezdim 50/50 Shell/Benzina a nezda se, ze by v tom byl vetsi rozdil (Praha). Co ten palivovy filtr?
Kontrola je fajn, ale lepsi je ho vymenit. Zvlast, pokud uz je starsi.rendalf píše:Ten palivovy filtr by mel byt ok, byl jsem cca pred 800km na servisni kontrole, kde ho kontrolovali (aspon podle faktury):) Ale zavezu to ke znamymu, at to prohlidne nekdo odbornym okem mimo autorizovany servisawe_cz píše: Obecne se povazuje za kvalitnejsi Verva. Ja osobne jezdim 50/50 Shell/Benzina a nezda se, ze by v tom byl vetsi rozdil (Praha). Co ten palivovy filtr?
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007