kadel píše:
Prave ze nejezdi, je jeste zvykla z predchoziho diesela, takze to moc ani netoci. Myslel jsem, ze bude chyba v tempomatu, zdalo se mi, ze kdyz mam tempomat nastavenej na 130, musim zabrzdit treba na 100 a pak znovu zapnu tempomat, aby sam vysplhal na 130, tak mi pripadalo, ze se chce na tech 130 dostat co nerychleji, takze "seslapne plyn az na podlahu", coz s nohou nikdy nedelam, je mi jedno, za jak dlouho se zase na tech 130 dostanu. Tim to, ale taky nebylo, ted jezdime bez tempomatu a porad stejny. Pockam az budu mit vic najeto a treba si to fakt sedne. Svagr ma M6, stejnej vykon, ale je to 2,0 a jezdi za 9. Na druhou stranu tata ma Lexuse GS300 a jezdi za 8,5.
- no motor sa musi hlavne zabehnut, potom bude tahat aj od 1500, ver mi.
- japonske benziny praveze treba tocit. nejaky radikalny rozdiel spotreby tam necakaj, jasne ze nehovorim o plnej pile permanentne ... vyssie otacky neznamenaju automaticky aj vyssiu spotrebu. "Vsechno hlida ECU".
- ak potrebujes okamzite prudko zrychlit, tak je efektivnejsie podradit aby si skocil cez 3500 nie len stupat na plyn pri 1500. Ja som jazdil diesel 8 rokov, tak viem o com ti pisem. Teraz jazdim dynamicky a nemam taku spotrebu ako ty. Mozes pozriet moje starsie prispevky. Myslim, ze som tu prvy "objavil" svinarnu na T27 - obmedzovac rychlosti pre 1,8.
- prechod z diesla - myslim, ze ma jemny problem s dobehom auta napr. do krizovatky. Treba nechavat aj vyssie otacky a menej brzdit. Ked si motor sadne bude to lepsie.
Prepni si aktualnu spotrebu - pri nizkych otackach (alebo ked je motor studeny), tak ECU tam strieka viac paliva.
- nepoznam tvoju trasu, ale myslim, ze by som ju mal pod 7 L, s prazdnym autom velmi pravdepodobne.