nějak se začal blížit čas kdy jsem se rozhodl vyměnit na své Corollce r.v. 1991 ,1,3 motor liftback rozvoďák ......
Mechanik mi řekl že je tam jenom jedna kladka ....a že tobude levný ....???

Mno JC jsou tam oznaceny jako levnejsi neznackovy dily, jinak do prvovyroby toho nejvic asi vali Nipparts.ombre píše:díly na automatejcek.cz
rozvodový řemen: 747,20
kladka napínací: 784,15
kladka vodicí: 536,45
celkem: 2067,80
Jedná se o díly JC (japan cars), což by měly být díly od japonských prvovýrobců. Pokud jde o kvalitu ložisek a kladek, mohu pouze subjektivně říci, že tvrdostí materiálu a opracováním jsou na tom o poznání lépe než třeba SKF.
Řemen je Mitsuboshi (vyrábí jedny z nejlepších řemenů).
To je zvlastni, co ja vim, tak treba pisty na Supru totiz Toyota brala od Nipparts a pak si pro turbomotory nechavala extra dodelat do tech pistu vybrani. Takze mi prijde ten proces uz potom docela brutalni vyrobce-nipparts-Toyota-uprava dilu-Toyotaombre píše:2 beaver:
Tak to jsme se nepochopili. MOžná jsem se špatně vyjádřil.
Nemám na mysli firmu, která dodává do výroby vozu, ale tu, která vyrábí výrobky v určité kvalitě a nějaká značka ji pojme za svou a dá na ni svůj nápis, jako např. tebou uváděný Nipparts, který, coby holandská firma, nic nevyrábí! Pouze si vybírá výrobky prvovýrobců, a pokud projdou poměrem kvalita/cena, jsou prodávány pod názvem Nipparts.
No, a podobně to dělá JC.
Remeny GATES jsou ok.zms píše:dostal jsem nabídku od známého .....ale neznáte značku GATES ???? VIZ :
rozvodový řemen, značka Gates - 500,- Kč
napínací kladka, zn QH - 650,- Kč
vodící kladka, zn QH - 530,- Kč
řemen alternátoru, zn. Gates - 155,- K