Nový Auris 1.6 Luna výměna

nová modelová řada - nástupce Corolly

Co vzít?

Servis zdarma
5
71%
Připlatit za barvu
2
29%

Celkem hlasů: 7

Dantechno
Navigátor

Příspěvek od Dantechno »

Luke_Luke píše:No ja jsem to v ramci dobrych vztahu uhadal na vymenu.
Sekal se a nevracel se, takze to kolo bylo prebrzdene a piskalo porad pri malych rychlostech...pri vetsich rychlostech to mirnymi vibracemi kotouce po nejake dobe odskocilo...

Jak je to s tou Kiou a 7miletou zarukou, to by mne docela zajimalo :)
Ahoj,
dela mi to to same - prave kolo obcas piska vysokou frekvenci a je jasne ze se trmen nevraci. Uz jednou jsem to reklamoval - tvrdili mi , ze se obcas trmen zanese a nevraci se. Kdyz to v servisu vycistili tak to pul roku fungovalo, takze jsem nemel problem jim neverit. Ted mi to nekdy piska znovu, pri mirnem zatoceni to zmizi ale v primem smeru to piska. Nekdy trmen odskoci za chvili nekdy za 10 km. Bohuzel mam par dni po zaruce tak to necham asi znovu pouze vycisit. Jinak tam mam pri cca. 97 000 porad ty originalni desticky.
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ale tak to neni uplne hruza, baterku, napln do klimy nebo kapaliny by reklamoval jen blazen...

Ale s tim audiem uz je to na povazenou.

Ovsem priste, az si budu kupovat novy vuz, budu chtit pisemne, ze prevodovka, spojka, motor, brzdy a tady tyto mechanicke casti podlehaji prave zaruce uvedene v letaku a s uvedenim kilometru, pri kterych prestane platit napr.

Dan: tak to vim presne o cem mluvis, ja uz byl za necele 3 roky s brzdama 4x...porad nejaky problem...
1- vymena desek na zaruku(predni) - mekci smes
2- nahlasene piskani zadnich, vycisteno pry bude ok
3- nebylo ok, takze znova a vymena
4- spatne nasazene brzdove desticky, brzdily 8mm od hrany kotouce(musely se soustruzit kotouce)

Co na to rict, piska to furt, za 2mesice mi konci zaruka, navic jsem to nekolikrat nechal cistit pri povinnych prohlidkach a co mne stve nejvice, tak zadni brzdy porad skrtaji a jemne seveli o kotouce, kdyz zvednu auto a sundam kolo, tak tim kotoucem rukou neotocim, s nasazenym kolem jaks taks celou rukou ano, na predku to jde bez problemu malickem...vyjadreni Toyoty - je to bezne kvuli tomu, ze na zadku je rucni brzda, ktera to stlacuje...udajne kdyz se kolo nezahriva, je to OK.

Piskani brzd - muzou vymenit desticky za mekci a prestane to(vzadu), dela to pry proto, ze vyrobce dava extra tvrde, aby vydrzely co nejvice...

No, co na to rict...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Dantechno
Navigátor

Příspěvek od Dantechno »

Tak to "kovove selesteni" desticek o kotouc beru. To neni nijak extra rusive a hlavne to nemam tak extremni jako ty - kolem otocim v pohode jen tam jde slyset ten kontakt.
K piskani - kdyz se to obcas rozjede je to docela rachot :D Kazdopadne jsem uz na zacatku odmitnul ty mekci desticky. A snad jsem udelal dobre , jak pisu, mam 97k a porad je tam jeste cca. 30%. Ale je to taky tim , ze jezdim spis delsi trasy a ne stylem brzda-plyn. Rikas , ze mekkci desticky piskani neodstranily? Takze pomaha jen to cisteni?
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

no ono je tezke zjistit, jestli piska predek nebo zadek, ale myslim si, ze to je spise zadek a ze na predku mam ty mekci a piskat to po vymene prestalo, urcite je to lepsi, ted to piskne v momentu, kdyz se ta desticka chytne o kotouc cela...tzn kdyz brzdim hodne, nedela to, kdyz mam lehoucce nohu na brzde jen to seveli...ale piska to prave pri takovem beznem dobrzdovani, treba kdyz dobrzdujes na cervenou...

Ja hodne brzdim motorem a kdyz nespecham tak i dojizdim, brzdim taky minimalne, teda v 90% pripadu...v tech 10% to protahnu a jedu brzda plyn.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Crazzyk
Člen Týmu

Re: Nový Auris 1.6 Luna výměna

Příspěvek od Crazzyk »

Ahoj, barvu rozhodně nevyměňuj, bílá je totiž na auriskovi nejhezčí:))
Zvenku vidí auto každej, no na ten škodovkovej tachometr si snad časem zvykneš...
rexcze píše:Ahoj,
dneska jsem si vyzvedl nového Aurise 1.6 Luna v bílé barvě v salonu. Při jízdě jsem si uvědomil, že nemá optitronové ukazatele a chybí mu omezovač rychlosti. Tempomat to má, ale ten omezovač mi chybí (měl jsem ho na C4). Toyota uznala chybu, protože v době objednání byli Aurisci vybaveni omezovačem a optitronem a nabídl mi toto:

1) Servis po dobu záruky zdarma (což je pro mě cca 10 000)
nebo
2) Předváděcí vůz v modré metalíze(rok 2010 nebo 2011, to nevím) s požadovanou výbavou za příplatek 14400 za barvu(v bílé bohužel nikde není).

Co byste mi radili? Co byste vzali Vy?
Toyota Auris, 1.3, Terra Cool, Super White, Optitrony, r. v. 2011
davcomp
Člen Týmu

Příspěvek od davcomp »

Tak jsem si včera přivezl zimní gumy. Jako kompenzaci optitronu jsem dostal sadu zimních gum Nokian W+ 205/55 R16 T (190 kmh-1) 91 (615 kg) včetně plechových disků a matic. Nebyla úplně zadarmo ale 4.000 mi přijde super cena :-) Podotýkám že jsem auto kupoval v době kdy nedávali sadu zimních gum a místo toho jsem v té době dostal 30.000 slevu na vůz.
Toyota Auris 1,6 Valvematic, Super White 2, výbava LUNA, + Zatmavení předních a zadních oken. Od 26.8.2011

Obrázek
3nity
Člen Týmu

Příspěvek od 3nity »

potvrdzujem, mam bieleho aurisa, objednavany bol 2tyzdne pred tym ako zacinala ta akcia so zimnymi gumami gratis, neupozornili ma ze optitrony tam nedavaju, sla som do toyoty, povedali mi, ze mozem auto neprebrat a vratia mi 100% penazi, alebo ze mozem zadarmo mat gumy a za maly priplatok cca 100E aj plechace k tomu. ja som sice nedostala zlavu na auto, ale k vybave luna tmave skla, cuvacie senzory a najdrahsie koberceky a nejaku autokozmetiku.
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Tak nevím já osobně bych auto vůbec nepřevzal buď bude takoví jaké jsem objednal a nebo ho nechci, myslím , že dnes už bohužel Toyota není to co bývala a to jsem fanda značky to je můj názor
Odpovědět

Zpět na „Auris“