Utržený šroub kola
-
- Člen Týmu
Utržený šroub kola
Zdravím všechny,
podařilo se mi utrhnout šroub na předním kole př pokusu o výměnu kola. Má s tím někdo zkušenost ? Je možné vyměnit jen šroub nebo celý ten bazmekt na kterém drží kolo ?
Díky za rady
podařilo se mi utrhnout šroub na předním kole př pokusu o výměnu kola. Má s tím někdo zkušenost ? Je možné vyměnit jen šroub nebo celý ten bazmekt na kterém drží kolo ?
Díky za rady
-
- Člen Týmu
Výměna
Díky všem.
A dělali jste to někdo na Jardovi? Je třeba stahovák, nebo stačí sundat kolo ? Je to na předním kole ta možná i kotouč ? A neví někdo jaký rozměr toho šroubu tam patří? Nikde to nemůžu zjistit , a hlavně ho nikde na netu neprodávají. U nás jsem našel jedinou prodejnu kde štefty mají, ale neví jaký tam patří.
A dělali jste to někdo na Jardovi? Je třeba stahovák, nebo stačí sundat kolo ? Je to na předním kole ta možná i kotouč ? A neví někdo jaký rozměr toho šroubu tam patří? Nikde to nemůžu zjistit , a hlavně ho nikde na netu neprodávají. U nás jsem našel jedinou prodejnu kde štefty mají, ale neví jaký tam patří.
-
- Člen Týmu
odzkouseni
Dle servisu Toyoty s autem můžu v pohodě jezdit i na třech šroubech .. možná se bude tato informace někomu v budoucnu hodit.tomko píše:ak to je na 4sroboch a ty budes mat nasrobovane 3tak ako dojazd to bude postacovat. a pri predajni si odskusas
A co se týče toho odzkoušení tak si moc nedokážu představit , jak před prodejnou rozebírám kolo a brzdu , jen abych si to tam přiměřil , to už vlastně udělám celé tam.
Re: odzkouseni
hmm ... no že v pohodě bych neřekl. Že se s tím dá dojet i daleko se zvýšenou opatrností a kontrolou dotažení tomu věřím, ale pohoda je přece něco jiného..robinhonig píše: Dle servisu Toyoty s autem můžu v pohodě jezdit i na třech šroubech .. možná se bude tato informace někomu v budoucnu hodit.

-
- Člen Týmu
šteft
Taky se mi to nezdá takže to řeším co nejrychleji svépomocí. Do servisu mě totiž objednali až příští týden ve čtvrtek.
Možná se to bude někomu hodit :
Šteft pro toyota yaris
číslo dílu : 90942-02049
M12-1.5
průměr u vroubků : 14.2 mm
délka : 40 mm
délka 2 : 8 mm
Možná se to bude někomu hodit :
Šteft pro toyota yaris
číslo dílu : 90942-02049
M12-1.5
průměr u vroubků : 14.2 mm
délka : 40 mm
délka 2 : 8 mm
YARIS r.v. 2000 - výměna šteftu na předním kole
Zdravím a prosím o praktickou radu. Chtěl bych vyměnit utržený šteft na předním kole (kotoučová brzda). Co musím odmontovat abych se dostal k "hlavě" šteftu a tím pádem ho vyklepnul a nový zasunul. Musím odmontovat brzdu, nebo tu velkou matici co je uprostřed náboje či něco jiného? Předem děkuji za radu, a pokud má někdo obrázkový návod jak na to, byl bych moc rád.
tím šteftem myslíš to na co se šroubují matky kola?
sundáš akorát kotouč, ten je přirezlý a stahuje se zašroubováním malých šroubků do těch otvorů. A pak uvidíš. Asi jedině přivařit, jestli nechceš stahovat ložisko. Centrální matku povolovat nemá smysl a brzda se sundat asi musí (jestli to nepletu s jiným autem)
sundáš akorát kotouč, ten je přirezlý a stahuje se zašroubováním malých šroubků do těch otvorů. A pak uvidíš. Asi jedině přivařit, jestli nechceš stahovat ložisko. Centrální matku povolovat nemá smysl a brzda se sundat asi musí (jestli to nepletu s jiným autem)
YARIS r.v. 2000 - výměna šteftu na předním kole
Pro josuk:
OK, na šteft se šroubují matice kol.
Z důvodu pro mě srozumitelnějšího popisu potřebných operací přikládám případnému rádci odkaz na obrázek uchycení kola http://jaro6.rajce.idnes.cz/yaris#2012-12-21_203246.jpg
OK, na šteft se šroubují matice kol.
Jaké šroubky a do jakých otvorů?Sundáš akorát kotouč, ten je přirezlý a stahuje se zašroubováním malých šroubků do těch otvorů
??? To se kvůli výměně šteftu stahuje ložisko - nechápu.Asi jedině přivařit, jestli nechceš stahovat ložisko
Z důvodu pro mě srozumitelnějšího popisu potřebných operací přikládám případnému rádci odkaz na obrázek uchycení kola http://jaro6.rajce.idnes.cz/yaris#2012-12-21_203246.jpg
omlouvám se nevybavuju si to přesně a pletou se mi auta.
Sundal bych brzdový kotouč, ten není nijak přišroubovaný. Je přirezlý. Stáhne se, když se to tý malý dírky, co máš i na obrázku, zašroubuje šroub příslušné velikosti. Brzdu jsem měl tenkrát dole, už nevím jestli stačí jenom vyklopit třmen (aby šel kotouč dolu), ale to jsou dva, resp. čtyři šrouby navíc.
Mám pocit, že na tom unašeči jsou ty "štefty" přivařený, nevím, jestli jde jen vyklepnout a naklepnout nový. Každopádně mělo by to z druhé strany být vidět. A měnit ten celý unašeč znamená ho stáhnou z ložiska, což jde bez přípravků špatně.
Sundal bych brzdový kotouč, ten není nijak přišroubovaný. Je přirezlý. Stáhne se, když se to tý malý dírky, co máš i na obrázku, zašroubuje šroub příslušné velikosti. Brzdu jsem měl tenkrát dole, už nevím jestli stačí jenom vyklopit třmen (aby šel kotouč dolu), ale to jsou dva, resp. čtyři šrouby navíc.
Mám pocit, že na tom unašeči jsou ty "štefty" přivařený, nevím, jestli jde jen vyklepnout a naklepnout nový. Každopádně mělo by to z druhé strany být vidět. A měnit ten celý unašeč znamená ho stáhnou z ložiska, což jde bez přípravků špatně.