Tempomat a spotřeba
Podle návodu ne,přední okno souvisí s klimou a jede samostatně.chudy píše:Nechci bejt za vola, ale nespouští se to společně s rozmrazováním předního okna?
Jestli to nebude tím,že Lexus je jiná kategorie. Já musím vše pozapínat ručně, ani bych nějakou automatiku nechtěl-radši chci vědět co je zapnuté a vím jestli to je v provozu či ne.matus69 píše:tak dnes 13st, dazd. Zrkadla horuce. Vyhrievanie som nezapol, klima na nastaveni auto. Ani odhmlenie predneho okna som nespustil.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Tenhle Loula dnes zablokoval Ostravu
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo ... terna.html
....i tak jsem na rovných šesti litrech na sto...
...dnes tedy bez tempomatu.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo ... terna.html
....i tak jsem na rovných šesti litrech na sto...

Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Připomenu jednu starší debatu. Má to souvislost s několika příspěvky z předešlé strany. Tenkrát jsme se také jen dohadovali, ale k žádnému jasnému názoru jsme nedošli. Prostě je to vlastnost....kar202 píše:...i tohle beru, tento vliv je jasný a umím jej odlišit a kupodivu je poměrně nepatrný. Více dokáže zvedat spotřebu (jak jinakmatus69 píše:tiez som si to vsimol, ale dalej som to neriesil. Pripisujem to skor vacsiemu odporu pneumatik na ceste s vodou.kar202 píše:Kolegové, dnes jsem si opakovaně všímal, že mám ve vlhkém počasí vyšší spotřebu - odhaduji podle PP 0,5 až 1 litr navíc. Ráno mlha, mokro a šlo to na trase, kterou jezdím denně, nahoru. Máte s tím někdo zkušenost? Nebo četli jste na to téma něco? Pro mne je to překvapení. Je známo, že pokud se do spalovacího procesu přistříkává voda, zvedá to výkon a snižuje spotřebu, ale že by fungovala vzdušná vlhkost opačně je pro mne záhadou.) jízda na sněhu a i tam jsem překvapený, jak je to v podstatě málo - nemyslím samozřejmě jízdu v hlubokém sněhu, ale jízdu na běžně odklizení silnici se zbytky, třeba i "užehleného" sněhu, ale v mrazivím počasí, kdy je vlhkost vzduchu minimální. Nicméně ve vysoké relativní vlhkosti (mlha, mrholení) je nárůst nezvykle vysoký. To co zmiňuje awe_cz, to je hodně pravděpodobné, ale nějak podvědomě cítím, že tam bude ještě nějaká jiná závislost (souvislost). Také to samozřejmě nijak neřeším, ale mám rád jasno
a rád se poučím případnou zkušeností jiných, nebo třeba jen nápadem... Všem přeji krásné svátky.
...ještě jeden starší. Něco jsem hledal....a říkám si, vždyť je to škoda nedat...kar202 píše:...tankování vyžaduje pozornost...
http://www.youtube.com/watch?v=-USZoWpP ... re=related

Jestli to nebude tim, cituji manual avensis str 239:matus69 píše:tak dnes 13st, dazd. Zrkadla horuce. Vyhrievanie som nezapol, klima na nastaveni auto. Ani odhmlenie predneho okna som nespustil.
"Kdyz zapnete sterace, automaticky se zapne odmlzovani zadniho okna a vnejsich zpetnych zrcatek."
Predpokladam, ze staci mit zapnuty destovy senzor a zrcatka by mely byt vyhrivane...
....počasí ovlivňuje, hlavně vysoká vlhkost, ale otáčky mám OK. Je tam to škrcení výfukových plynů, to jo, ale to je přece super - rychle se ohřeje. Dokud škrtí, tak jsou ot na 1200 - v mrazech pár minut, pak klesnou na 800, někdy ještě povyskočí, už třeba jen na 1000, ale za chvíli se usadí na 800. V tomhle počasí jsou na 1200 tak 2 minuty....Takhle by to mělo chodit. Pokud to máš jinak, je tam chyba.pavel.em píše:No, myslím, že s tímhle by se dalo souhlasit. Dlouhodobě nedosahuju takové spotřeby jako tu kolikrát popisuješ, ale je pravda, že když jsem na autě něco dělal a odpojil baterku, tak po jejím znovuzapojení jsem se dostal na hodnoty okamžité spotřeby, které jsem předtím neznal - třeba 3,8l/100km při ustálené rychlosti na rovince na 5ku nebo cca 28l/100km při maximální akceleraci na 4ku.kar202 píše:Po výměně baterky (bylo to na čas bez proudu, asi se vynulovala data v ř.j.) mi vyskákala spotřeba až na 7,6. To jsem tam měl ještě tu žravou Vervu. V sobotu už jsem byl na suchu, natankoval jsem TOP Q v VIFem, ale žralo to dál. Až dnes pozoruji, že se konečně vše usazuje (najeto od výměny baterky asi 400 km), asi už ř.j. načetla znovu data. Dnes už jsem na svých 6,3 městských.... Myslím, že je to zajímavé zjištění. Dalo by se z toho usoudit, že pokud má někdo nezvykle vysokou spotřebu, mohl by se pokusit po odpojení baterky, novým načtením dat do ř.j. dosáhnout lepších hodnot. Naproti tomu, kdo nemá žádný problém, tam je rozumné při výměně baterky napojit nejprve náhradní zdroj, tak jak je údajně technologicky předepsáno. A tím zachovat dobrá data.... No ale je vidět, že není zas tak velký problém nechat ř.j., aby si je zapsala snovu sama....
Ale časem to stejně zase vylezlo nahoru - nevím proč. Asi bude dobrý ten motor při načítání dat moc nešetřit a trošku ho prohnat, aby se pak v těch ostřejších režimech necítil nesvůj a byl živější....
Možná to zase ještě zkusím odpojit, ale mě spíš vadí, jak je ta spotřeba odvislá od počasí. Při ideálním letním počasí je všechno relativně OK a jak je trochu vlhčí vzduch nebo nižší teplota, tak je šlus. A to že při teplotě pod cca 12 stupňů motor točí zbytečně vysoké otáčky asi ani nemá cenu zmiňovat...
Tady citace z článku, který jsem dal vedle...
Trochu překvapí, že po studeném startu se otáčky ustálí někde na 1200 min-1, čili na diesel hodně vysoko. Může za to systém urychlující ohřev motoru škrcením výfukových plynů, jenž bývá běžně používán u nákladních automobilů. Některé japonské osobní diesely jej mají ovládaný tlačítkem, zde poprvé pracuje zcela samočinně. U celohliníkového motoru to přináší kýžený efekt, a i když se hned po studeném startu zařadíte do pomalu popojíždějící kolony, přesto po chvilce ucítíte teplo, aniž by toyota používala přídavné topení spalující naftu. Po částečném zahřátí otáčky spadnou na obvyklou mez.
Trochu překvapí, že po studeném startu se otáčky ustálí někde na 1200 min-1, čili na diesel hodně vysoko. Může za to systém urychlující ohřev motoru škrcením výfukových plynů, jenž bývá běžně používán u nákladních automobilů. Některé japonské osobní diesely jej mají ovládaný tlačítkem, zde poprvé pracuje zcela samočinně. U celohliníkového motoru to přináší kýžený efekt, a i když se hned po studeném startu zařadíte do pomalu popojíždějící kolony, přesto po chvilce ucítíte teplo, aniž by toyota používala přídavné topení spalující naftu. Po částečném zahřátí otáčky spadnou na obvyklou mez.
No, tak jsem to myslel - na volnoběh a než se motor prohřeje. Funguje mi to správně, jen nechápu právě to, proč to taky není ovládaný tlačítkem. Když člověk jede z jednoho konce města na druhý, tak nepotřebuje vytopený auto a motor se stejně pořádně neprohřeje. A když chytnu "zelenou vlnu" a stojím na červenou na každé křižovatce, tak vypínám palubní počítačkar202 píše:Tady citace z článku, který jsem dal vedle...

P.S.: Vím, že otáčky spadnou, když se vypne větrák nebo se nastaví teplota na studený vzduch, ale to v zimě není úplně ono

Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
nevies ako sa to vola anglicky?kar202 píše:Tady citace z článku, který jsem dal vedle...
Trochu překvapí, že po studeném startu se otáčky ustálí někde na 1200 min-1, čili na diesel hodně vysoko. Může za to systém urychlující ohřev motoru škrcením výfukových plynů, jenž bývá běžně používán u nákladních automobilů.
Nevímmatus69 píše:nevies ako sa to vola anglicky?kar202 píše:Tady citace z článku, který jsem dal vedle...
Trochu překvapí, že po studeném startu se otáčky ustálí někde na 1200 min-1, čili na diesel hodně vysoko. Může za to systém urychlující ohřev motoru škrcením výfukových plynů, jenž bývá běžně používán u nákladních automobilů.