Toyota Avensis 2.2 D-CAT (2006)
Toyota Avensis 2.2 D-CAT (2006)
Dobrý den,
rozmýšlíme se nad koupí modelu Toyota Avensis 2.2 D-CAT EXECUTIVE(2006), jedná se samozřejmě o ojetinu, ale zajímalo by mě, jaké s tím máte kdo zkušenosti? Hlavně po stránce technické? Děkuji za každý názor.
rozmýšlíme se nad koupí modelu Toyota Avensis 2.2 D-CAT EXECUTIVE(2006), jedná se samozřejmě o ojetinu, ale zajímalo by mě, jaké s tím máte kdo zkušenosti? Hlavně po stránce technické? Děkuji za každý názor.
-
- Věčnej rejpal
Re: Toyota Avensis 2.2 D-CAT (2006)
No je toho tady o tomto typu psáno hafo, pročti si fórum a udělej si obráze sam/a. Hodně tyto ročníky (2006) trpí dvouhmotovým setrvákem a prasklým těsněním pod hlavou a toto nejsou žádné laciné opravy. Na toto bych se hlavně zaměřil.....verunka6 píše:Dobrý den,

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ako pise Roman - listuj, listuj listuj ...
Otazka za 1000 bodov znie ci ti stoji tych 177 koni za tie problemy (nie nevyhnutne).
Toyota (a nie len TTT) je v benzinoch o rad spolahlivejsia a spotreba de-facto rovnaka + bonus - neriesis tolko palivo. Samozrejme bez turbo force, ale s peknym otackovym rozsahom.
Auto inak samozrejme vcelku slusne, proste limuzina ako ma byt. Elektrika a podvozok vyzera byt OK.
Otazka za 1000 bodov znie ci ti stoji tych 177 koni za tie problemy (nie nevyhnutne).
Toyota (a nie len TTT) je v benzinoch o rad spolahlivejsia a spotreba de-facto rovnaka + bonus - neriesis tolko palivo. Samozrejme bez turbo force, ale s peknym otackovym rozsahom.
Auto inak samozrejme vcelku slusne, proste limuzina ako ma byt. Elektrika a podvozok vyzera byt OK.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
....já za sebe spokojenost. Leju jen naftu (opravdovou - s VIFem), vodu do ostřikovačů a měním olej..... Najeto na autě přes 270 000, já přes 40tkm. Nicméně určitě doporučuji totéž co kolegové přede mnou. Pročti fóra, problémy se vyskytují a není jich málo. Každému se tak nevyhýbají jako mi. Je to hodně o štěstí, ale i o způsobech užívání. Statisticky jsou benzíňáky jednoznačně spolehlivější, já bych ale neměnil. Mám s čím srovnat a když musím sednout do jiného auta, trpím.... 

Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Clovece pri tvojej udavanej spotrebe v inom vlakne, neviem ci ma vobec zmysel "trapit" tych tvojich pretechnizovanych 177 koni. Ty si tu asi jediny s takou spotrebou. A mozno to suvisi aj s tvojou bezproblemostou.kar202 píše:Mám s čím srovnat a když musím sednout do jiného auta, trpím....

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Neviem o co ti teraz ide, ak jazdim ako dochodca, tak mi fakt netreba tolko koni v akejkolvek motorizacii. Stale spominas priemernu spotrebu na nejakom "peknom useku", priemerna rychlost chyba.kar202 píše:.....už zase?
Ci tvrdis, ze zvysok DCAT soferov stoji za hovno ? Moze byt, nehadam sa ...
... a fakt to moze suvisiet s tymi problemami, preco nie

Re: Toyota Avensis 2.2 D-CAT (2006)
Hodně bude záležet na tom, čí názory budeš zvažovat. Zda názory teoretiků, kteří s tímto autem nikdy nejezdili, nebo někoho z praxe. Přeji šťastnou volbu. Nikdo to za tebe nerozhodne. Je to moc dobré auto, avšak záludnosti zkrývá, jak se dočteš jinde.verunka6 píše:Dobrý den,
http://www.autopart.cz/generate_page.ph ... &archive=1
Mám přesně tento testovaný model.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Mam D-CAT 2006, je to super auto ale dnes by som bral 2.0 D4-D. Na mesto je D-CAT zbytocne drahy. Doteraz ziaden problem akurat teraz riesim EGR filter pretoze sa mi nechce vyprazdnit, tak ho asi otvorim a vycistim rucne. Inac total kvalita, rozvody nemenis. Jedine co menim je olej, filtre, voda do ostrekovacov a davam ho raz za 2 roky na diagnostiku aby som mal prehlad.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
EGRko jsem čistil předminulý víkend, za 1,5hod nebylo co řešit a tu hromadu sazí, co jsem z toho vydoloval, jsem rychle vyhodil co nejdál od auta...feronovak píše:Mam D-CAT 2006, je to super auto ale dnes by som bral 2.0 D4-D. Na mesto je D-CAT zbytocne drahy. Doteraz ziaden problem akurat teraz riesim EGR filter pretoze sa mi nechce vyprazdnit, tak ho asi otvorim a vycistim rucne. Inac total kvalita, rozvody nemenis. Jedine co menim je olej, filtre, voda do ostrekovacov a davam ho raz za 2 roky na diagnostiku aby som mal prehlad.

Určitě doporučím to jednou za čas vyčistit, jelikož v ČR prodávaná "prémiová nafta" to zasviní až až...
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Jinak, pro Verunku6, mám taky Avíka D-kocoura (D-CAT), r.v.11/2006 už po faceliftu a nemůžu si vynachválit. Jak psali kolegové, je tu napsáno mnoho tak nastuduj a rozhodni sám. Ono je to u ojetin všude stejné, je jakási statistická spolehlivost auta, která může napovědět, ale stejně záleží, na jaký padneš kus. Doporučím si zavolat do nějakého servisu a zeptat se, co se tam často sype a kolik to stojí. Pokud padneš na krám, tak se nedoplatíš, pokud trefíš tip-ťop kousek, tak liješ jen naftu, olej a vodu do ostřiků.
Každopádně bych doporučil si před koupí zajet do servisu, ať to zvednou, zdiagnostikují atd., ať to máš proklepnuté před koupí. Kde to budeš kupovat? Třeba poblíž bydlí nějaký majitel D-CATu, který by to mohl projet a porovnat - pokud má svůj Avík v pořádku, tak by mohl poznat, kdyby bylo s tím případným tvým kouskem něco v nepořádku...
Každopádně bych doporučil si před koupí zajet do servisu, ať to zvednou, zdiagnostikují atd., ať to máš proklepnuté před koupí. Kde to budeš kupovat? Třeba poblíž bydlí nějaký majitel D-CATu, který by to mohl projet a porovnat - pokud má svůj Avík v pořádku, tak by mohl poznat, kdyby bylo s tím případným tvým kouskem něco v nepořádku...
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
- CommonUser
- Věčnej rejpal
-
- Věčnej rejpal
A je to tady, třeba tento problém Ti u benálu odpadá a dál se bát, kde a jakou naftu budeš tankovat a lít do toho ještě nějaký aditiva.....Na to já teda nervy nemámferonovak píše:Mam D-CAT 2006, je to super auto ale dnes by som bral 2.0 D4-D. Na mesto je D-CAT zbytocne drahy. Doteraz ziaden problem akurat teraz riesim EGR filter pretoze sa mi nechce vyprazdnit, tak ho asi otvorim a vycistim rucne. Inac total kvalita, rozvody nemenis. Jedine co menim je olej, filtre, voda do ostrekovacov a davam ho raz za 2 roky na diagnostiku aby som mal prehlad.

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006