podivný chod brzdového pedálu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
weetee
Člen Týmu

podivný chod brzdového pedálu

Příspěvek od weetee »

Dobrý den, mam Avensis 2,2 v. 08 cca.jeden měsíc a objevila se "závadička"
občas se jakoby "slepí" pedál brzdy a spojky tj. když šlapu na brzdu pedál má odpor hned na počátku a mám pocit ,že táhne zpočátku i spojkový pedál.
Není to pravidelné spíše v prvních kilometrech jízdy.
Můžete mi někdo poradit - může to být banalita , zavzdušnění apod...než vyrazím do Toy-servisu.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

čistě teroristicky... spojka bere stejný olej ze stejné nádoby jako brzda... zkus kouknout na vičko a na "kvalitu" brzdové kapaliny....
Back in Czech.
weetee
Člen Týmu

Příspěvek od weetee »

Dnes jsem najel cca 300km a nic ..... taky mi došlo, že málokdy člověk šlape na brzdu dřív než na spojku .... nicméně dík za radu prubnu množství ... ochutnám jestli je dobrá kvalita a případně vyměnim .
I když auto bylo v 95 tis v servisu (od prohlídky naj 1tis km) tak bych čekal, že bude doplněno ,vyměněno...
Dle toho, že na problémy s brzdami u Avensise moc vláken zavedeno není, tak snad budou bezproblémové.... možná u mne jen nezvyk na jiný (dlouhý) chod pedálů oproti Passatu.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To klidně může být..... Každopádně můžeš ještě zkusit odvzdušnit spojkový válec.... A to jako že hodně nechat prolít brzdovky... aby se to pořádně vypláchlo. :-)))) Oni totiž v servisech rádi jen tak ...... odstříknout.... Ale pak když vypustíš trubky a válce, tak zjistíš jaký ..... sajrajt tam je..
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“