Auris model 2011

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
davcomp
Člen Týmu

Příspěvek od davcomp »

radys03 píše:
davcomp píše:jj koukal jsem na ty světla, pod ten kryt a na pravé straně je místo žárovky pro mlhovku jen záslepka a nikde žádná žárovka a ani žádní drátky :-) takové trapné úspory.
to jsem měl i na favoritu,corolle E10 i E11 to tak má. Svítí mlhovka jen na levý straně
Na Favoitu i na Kia Clarus mi vždycky svítili dvě mlhovky vzadu, na každé straně jedna.
Toyota Auris 1,6 Valvematic, Super White 2, výbava LUNA, + Zatmavení předních a zadních oken. Od 26.8.2011

Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

na starsich toyotach , treba na me celice jsou dve mlhovky , to vite mate moc "lacine" auta
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Dobrý den, tak jsem si taky pořídil nového Aurise, a chtěl bych se stát členem vašeho klubu. Kdo je ve funkci pokladníka, abych věděl, komu složit zápisné? :D Zatím jsem ujel cca 200 km, hned od začátku motor nešetřím, dle prodejce mám motor točit, aby si zvykl, aby nebyl žádný lenoch, prostě abych si vychoval svižného sprintera, a ne pomalého hlemýždě. Takže točím a vyšší stupně řadím až kolem 3100 - 4000 otáček/minutu. Když jsem vezl svého o dvě generace staršího kolegu, tak mu vstávaly vlasy na hlavě, prý se vozidlo musí zajíždět opatrně, on, když měl kdysi Ladu, tak prvních x tisíc km nesměl překračovat určitou rychlost, směl jezdit jen do určitého rychlostního stupně (vyšší už neřadit) apod. Tak doufám, že Auris bude fajn, že všichni najezdíme spoustu kilometrů, budeme spokojeni, a hlavně nám všem přeji, abychom se vždy bezpečně vrátili z cest domů. Jirka
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

to zabehavanie je zvlastne-kazdy predajca hovori nieco ine. u mna aspon prvy 1000km nie do vyssich otacok aby sadla spojka a podobne...
davcomp
Člen Týmu

Příspěvek od davcomp »

tomko píše:to zabehavanie je zvlastne-kazdy predajca hovori nieco ine. u mna aspon prvy 1000km nie do vyssich otacok aby sadla spojka a podobne...
no tak snad jste k novému autu dostali manuál ne????

Kapitola 2.1 Jízdní postupy - záběh vozidla (strana 156)

do 300Km - vyhněte se náhlým bržděním
do 800Km - netahejte přívěs
do 1000Km - nejezděte příliš rychle, vyhněte se náhlým zrychlením, nejezděte trvale na nízký převodový stupeň, nejezděte delší dobu stálou rychlostí

U nafty je tam ještě pár věcí.
Toyota Auris 1,6 Valvematic, Super White 2, výbava LUNA, + Zatmavení předních a zadních oken. Od 26.8.2011

Obrázek
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

To jsou rady takové hraběcí, neumím si představit, jak toho má člověk dosáhnout, když cestuje například po dálnici, kde se stálá rychlost předpokládá po delší dobu, anebo nebrzdit, apod... Anebo co znamená nejezdit příliš rychle? To je kolik? 90? 110? 150? Vyhnout se zrychlení? A jak se tedy má člověk rozjet? Katastrofální pokyny. Budu se řídit radami prodejce.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
davcomp
Člen Týmu

Příspěvek od davcomp »

Joshuaboy píše:To jsou rady takové hraběcí, neumím si představit, jak toho má člověk dosáhnout, když cestuje například po dálnici, kde se stálá rychlost předpokládá po delší dobu, anebo nebrzdit, apod... Anebo co znamená nejezdit příliš rychle? To je kolik? 90? 110? 150? Vyhnout se zrychlení? A jak se tedy má člověk rozjet? Katastrofální pokyny. Budu se řídit radami prodejce.
motor a všechny části si musí sednout a pokud se budou úplně na začátku přetěžovat a vytáčet tak to motoru určitě neprospěje. Taky jsem měl problém s tím že jsem prvních 500 Km strávil na dálnici, tak jsem pro jistotu nejezdil dlouho víc než 110 a zajíždění jsem si o čas strávený na dálnici prostě prodloužil.

A brzdy se musí po každé výměně zajíždět, nesmí se hned prudce brzdit!!! To mi říkali v každém servisu po výměně brzdových destiček popřípadě výměně kotoučů. A řekl bych že to platí na každou část motoru a pohybového ústrojí.

Obrázek
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Dave, rozumím, ale co znamená motor přetěžovat? Představoval bych si tedy otáčky někde blízko červeného pole, či v červeném poli. To je přetěžování. 3,5 nebo 4 tis otáček snad nic zlého neznačí (nejsem automechanik, nezbývá než se spolehnout na prodejce, který když řekne, jak to mám dělat, tak se tím budu snažit řídit. A nikdy jsem ještě nešel nad 4.000, ani dlouhodobě nejezdím nad 110 km/h).

Několik mých postřehů po cca 300 km:

- po nastarování a rozjezdu na jedničku se ozve jakoby bouchnutí někde zepředu (?), jen jedno jediné, pak už nic (u mého dřívějšího vozu to bylo podobné, ač byl jiné tovární značky, že by se hlásil systém VSC+TRC+ABS, že je jako vše na svém místě?)

- když jedu z kopce a mám vyřazeno na neutrál, svítí šipka poradce řazení "DOLŮ", když sešlápnu spojku, šipka zhasne, když ji zase pustím, rozsvítí se, zařadím-li rychlost, zmizí,

- motor je velmi tichý, při rozjezdu mi to 2x málem chcíplo prostě proto, že jsem ho při zapnutém rádiu pořádně neslyšel, zachránil jsem to sešlápnutím spojky, otáčky šly samy velmi nahoru (cca 3.000), motor se zachránil a nechcípl,

- při stání a zařazeném volnoběhu motor tiše ševelí (přede jako kočička), a jakoby to v něm klapkalo (tak to asi má být?),

- jednou se mi stalo, že jsem zapnul RES na tempomatu, otáčky brutálně vyletěly tak do 4tis., auto prudký pohyb vpřed neudělalo, rychle jsem sešlápl spojku a vypnul tempomat, vylekalo mne to (asi jsem udělal nějakou chybu při spouštění RES), pak už tempomat vždy OK,

- když sešlapávám spojku, slyším dvě kliknutí (pamatujete na mikrospínačový joystick kdysi? tak takové kliknutí to dělá), když ji pouštím, tak také,

- při stání třebas na křižovatce, když je motor ve volnoběžných otáčkách, ty sem tam lehce zakolísají v rozmezí 900-1100 (hrubým odhadem), řídící jednotka se teprve "učí"? plus měl jsem zapnutou klimu, tak možná proto,

- všiml jsem si u obou předních světlometů, že jsou v rozích zevnitř zamlžené, je fakt, že zatím vždy lilo, kdy jsem jel, ale nevím, jestli tam něco jako netěsní nebo co...

Jinak musím říct, že se mi zatím auto moc líbí, zadek mne z něj nebolí. Motor si snad vychovám podle toho, co říkali v prodejně, ve svižného frajera

:)
Naposledy upravil(a) Joshuaboy dne ned 09.10.2011, 21:40, celkem upraveno 2 x.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 Joshuaboy
- po nastartovaní a rozjezdu to "bouchnutí" je VSC+TRC+ABS (také viz str. 259 Auris příručka pro uživatele) dělalo to také na mé corolle E 12.
- při neutrálu a jízdě z kopce mě ta šipka svítí také- neřeším, podle šipek jezdím jenom ve městě. Jinak šipka doporučujě řazení nahoru při cca 2000 otáčkách (5. a 6. rychlostní stupeň snad o něco dřív)
- chvili mě trvalo než jsem si na spojku zvyk, při rozjezdu přidržím spojku chvilinku v záběru spolu s trochou plynu a pak spojku plynule uvolním.
- to "ševelení" a "klapkání" motoru nějak nepozoruji, před Aurisem jsem měl Corollu, možná jsem už zvyklý.
- tempomat mě funguje normálně, otáčky se zvednou při řazení když jedu na tempomat a sešlápnu spojku ale pak spadnou dolů.
- to kolísání otáček se zvykne vyskytovat při málo najetých kilometrech, pravděpodobně je to tak jak píšeš (učí se ŘJ), také se otáčky zhoupnou když je zapnuta klimatizace.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Čepo, díky. A co říkáš na způsob "zajíždění"? Jak ses k zcela syrovému motoru choval Ty? Co Ti řekli v prodejně?
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 Joshuaboy
Při zajíždění prvních 1500-2000 km jsem to netočil přes 4000 otáček (teplý motor). Studený do zahřátí do 2500 ot. Jezdil jsem tak abych prostřídal různé jízdní režimy a často řadil. (kopce, zákruty, rovné úseky, kousek dálnice (cca 20 km) Po ujetí 2000 km jsem postupně s nárůstem km přidával na otáčkách, ale jen na chvilku až po omezovač. Auris má adaptivní ŘJ - hodnoty načtené z čidel snímačů si průměruje. Dle mého názoru je motor na parametrech asi kolem 15000 km, je to individuální, někdy víc, někdy míň. U zajetého motoru se nemění spotřeba paliva a oleje. Při záběhu dochází ke spotřebě oleje, u mně asi 3,5 dcl po najetí 13 000 km. Jezdím hodně trasy do 14 km, proto měním olej po 13kkm. Po výměně oleje nepozoruji jeho úbytek. S nárůstem kilometrů nabíral motor na síle, líp táhnul, také brzdy se mně zdály lepší. Teď mám najeto cca 20000 km a spkojenost, občas se vydám na kopcovitou trasu, kdy pořádně profoknu lambda sondy a pročistím brzdové kotouče sportovnějším stylem jízdy.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
mysiakmysiak
Navigátor

Příspěvek od mysiakmysiak »

Joshuaboy
- jednou se mi stalo, že jsem zapnul RES na tempomatu, otáčky brutálně vyletěly tak do 4tis., auto prudký pohyb vpřed neudělalo, rychle jsem sešlápl spojku a vypnul tempomat, vylekalo mne to (asi jsem udělal nějakou chybu při spouštění RES), pak už tempomat vždy OK.
Jo udelal. Mal si zaradený neutrál? RES (obnovenie rýchlosti) sa má zapínať len so zaradenou rýchlosťou povedzme na dialnici keď sa chceš vrátiť na pôvodnú nastavenú rýchlosť.
Auris, 1,6 5MT
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Mysiaku, už nevím, zda jsem měl předtím, než jsem zapnul RES, zařazen neutrál, nicméně uřčitě jsem měl zařazenu rychlost, když jsem RES dával...
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Všiml jsem si dnes, když jsem jel nad 90km/h, že je poměrně větší aerodynamický hluk, než jsem byl zvyklý u předchozího auta...
tlumex
Navigátor

Příspěvek od tlumex »

To kolisani na krizovatce jsem pozoroval taky. Ted mam 7500km a uz mi to nedela :wink:
Aerodynamicky hluk je normalni omega byla pri vyssich rychlostech taky tizsi, ikdyz tam hucel motor loziska diferak..... :lol:
Jinak jak mi poradil prodejce vytacet vytacet vytacet od zacatku takze sem to do kopcu vysociny vzdycky poradne protah :lol: myslim ze mam zajeto celkem svizne. Olej nemizi a pokud je motor zahraty na provozni teplotu dela to motoru jen dobre :-)
Skoda 125L rv. 1989
Opel Omega 2,0 16V LPG rv. 1995
Toyota Auris 1,6 Luna rv.2011
Odpovědět

Zpět na „Auris“