Neskory zaber turba - DCAT

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
feronovak
Řidič

Neskory zaber turba - DCAT

Příspěvek od feronovak »

Mam posledne 2 dni zaujimavy problem, prve to pri obehovani na 2jke dvakrat zacukalo a potom sa turbo zacalo zapinat az pri 2500 otacka. Na palubke ziadna chyba motora nic. Motor postal a po ceste spat vsetku v poriadku.

Dnes som isiel lesnu cestu, prvu cas uplne bez problemov tah na trojke pri 2000 otackach turbo zabralo a polny tah, potom som dal dvojku a motor isiel len na tah motora a turbu sa racilo zapnut az pri 2600 otackach.

Minuly tyzden bola komplet vymena filtre, olej a navyse som si zaplatil aj diagnostiku motora a vsetko uplne normalne hodnoty.

Cize moja otazka znie:

- odchadza turbo zo dna?
- zle mi mera privod vzduchu a preto zapina turbo neskoro ?
- moze to byt zasranym Lukoil palivom kde som tankoval naposledy ?
- nieco ine ?

Vdaka za pomoc.

UPDATE

- moze to byt EGR, ktore sa nevydymilo uz aspon 2 mesiace ? mam ho podla navodu tu na fore vybrat a vycistit ? moze to robit presne tieto veci ?
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Mne teda znecisteny EGR dost zpozdil zatah turba, do 2tis to bylo uplne mrtvy, nulova akcelerace.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

robilo mi to podobne ako tebe, asi polroka dozadu, akurat ze mne ukazalo aj check vsc.
Zastavil som, vypojil baterku aby som to resetol, zapojil - check vsc zmizlo, ale spravanie ostalo.
tak som to prehnal v otackach asi 20km a vykurirovalo sa to samo.
Isiel som aj na diagnostiku, ale kedze som odpojil baterku, ziadna chyba sa neukazala.

2 tyzdne dozadu po plnom plyne na dvojke a ubrati plynu zasa check vsc. Nic som neresetoval. Po vypnuti a zapnuti motora stale check vsc a to iste spravanie ako ty, t.j. dole mrtve, hore OK.
prehnal som to zasa, ale tentokrat asi iba 500m a nechal tak. Rano auto uplne zdrave, ani check vsc. Na diag som opat isiel, chybu ukazalo EGR.

Priznam sa, ze som skor predpokladal zapecene lopatky turba. EGR som neupodozrieval. Mam 75tis a egr som mal uz 2x vonku, oba krat som to cistil ja a bolo len popraskovane sadzami, takze vobec netusim co sa deje, ale kedze auto stale ide v poriadku, tak nic neriesim. Mozno len falosny signal z cidla alebo tak.

Teraz mi zasa pre zmenu striedavo ostava svietit kontrolka airbagu. To auto si zije vlastnym zivotom, ale kym sa to opravuje samo, tak sa nestaram.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“