Výměna silentbloku stabilizátoru zad.
Výměna silentbloku stabilizátoru zad.
Občas se mi ozývá při jízdě po krásně rovných a hladkých českých tankodromech hluk ( bouchání ) od pravého zadního kola, při přehazování gum jsem to okukoval a vypadá to že je trochu volnej silentblok zadního stabilizátoru. Má otázka, na všechny co stím mají nějakou zkušenost, zní : je ten silenblok řízlej nebo se to na tu tyč navlíká (nedovedu si to navlíkání představit), podle obrázků na http://www.automatejcek.cz/eshop.php?es ... &id=J72003
mi přijde, že řízlej neni. Otázka č. 2 můžu ho říznout až ho tam budu dávat nebo ne?
mi přijde, že řízlej neni. Otázka č. 2 můžu ho říznout až ho tam budu dávat nebo ne?
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Re: Výměna silentbloku stabilizátoru zad.
Taky se mi pri jizde po hrbolech ozyva nejaky hluk vpravo vzadu. Az to vymenis, dej prosim vedet, jestli se to spravilo. Dikyarcci píše:Občas se mi ozývá při jízdě po krásně rovných a hladkých českých tankodromech hluk ( bouchání ) od pravého zadního kola, ..
Ok ted jsem to provizorne vyresil tak, ze jsem to vypodlozil milimetrem tvrdy gumy (a uz to nemlati) a tak do 14 dnu to vymenim za novy, az to bude tak dam vedet, kdyz bude chut tak to i vyfotimpeta píše:Taky se mi pri jizde po hrbolech ozyva nejaky hluk vpravo vzadu. Az to vymenis, dej prosim vedet, jestli se to spravilo. Dikyarcci píše:Občas se mi ozývá při jízdě po krásně rovných a hladkých českých tankodromech hluk ( bouchání ) od pravého zadního kola, ..
arcci
Já si to nechal vyměnit před dvěma rokama a asi pul roku už se mi to zas ozývá.Ujel sem mezitím za ty dva roky 40 000km.Nechám to zas vyměnit a budu doufat že se to napraví jak minule.Jinak zítra mám corollu liftbacka r.v.94 2,5 roku a sem naprosto spokojenej.Jiný než toyotu už nechci!!!arcci píše:Občas se mi ozývá při jízdě po krásně rovných a hladkých českých tankodromech hluk ( bouchání ) od pravého zadního kola, při přehazování gum jsem to okukoval a vypadá to že je trochu volnej silentblok zadního stabilizátoru. Má otázka, na všechny co stím mají nějakou zkušenost, zní : je ten silenblok řízlej nebo se to na tu tyč navlíká (nedovedu si to navlíkání představit), podle obrázků na http://www.automatejcek.cz/eshop.php?es ... &id=J72003
Tak jsem se konecne dostal k tomu, abych ty silenbloky vyzved u http://www.automatejcek.cz/eshop.php?es ... &id=J72003 a voni nejsou rizly
, mate nekdo zkusenost kde je to nejlepsi riznout a cim ??
arcci
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
určo nečím hodně ostrým, já řezal třeba takovým tím lámacím nožem na koberce, zatím jsem i od JC mel tyto díly nařízle. Osobne bych je přefik veprostřed plochy kterou dosedají na rovinu rámu ( proste ve prostřed te rovné části ) protože to pozdro stabíku to stáhen k sobe .. Alespon tam bývají řezané pokud jsou řezané origo.arcci píše:Tak jsem se konecne dostal k tomu, abych ty silenbloky vyzved u http://www.automatejcek.cz/eshop.php?es ... &id=J72003 a voni nejsou rizly, mate nekdo zkusenost kde je to nejlepsi riznout a cim ??
EDIT k: když nad tím ted přemýšlím tak to ale asi není nejlepší volba
Tak jsem to o vikendu vyměnil, šlo to uplně v pohodě, trvalo to desitky minut, potřeboval jsem jenom hever, klic na kola a 12-ku vořech. říznul jsem je podle tech co jsem vyndal (šikmo v rohu zakladny). hevery jsem použil dva, jednim jsem si přizved rameno aby jsem ten stabilizator srovnal a nešponovalo se mi to v závitech.
arcci
silentblok předek schema
Pepin[/img]