Výměna silentbloku stabilizátoru zad.

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Výměna silentbloku stabilizátoru zad.

Příspěvek od arcci »

Občas se mi ozývá při jízdě po krásně rovných a hladkých českých tankodromech hluk ( bouchání ) od pravého zadního kola, při přehazování gum jsem to okukoval a vypadá to že je trochu volnej silentblok zadního stabilizátoru. Má otázka, na všechny co stím mají nějakou zkušenost, zní : je ten silenblok řízlej nebo se to na tu tyč navlíká (nedovedu si to navlíkání představit), podle obrázků na http://www.automatejcek.cz/eshop.php?es ... &id=J72003
mi přijde, že řízlej neni. Otázka č. 2 můžu ho říznout až ho tam budu dávat nebo ne?
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Je řízlej - měnil jsem je. taky mě to bouchalo.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
peta
Manager Týmu

Re: Výměna silentbloku stabilizátoru zad.

Příspěvek od peta »

arcci píše:Občas se mi ozývá při jízdě po krásně rovných a hladkých českých tankodromech hluk ( bouchání ) od pravého zadního kola, ..
Taky se mi pri jizde po hrbolech ozyva nejaky hluk vpravo vzadu. Az to vymenis, dej prosim vedet, jestli se to spravilo. Diky
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

peta píše:
arcci píše:Občas se mi ozývá při jízdě po krásně rovných a hladkých českých tankodromech hluk ( bouchání ) od pravého zadního kola, ..
Taky se mi pri jizde po hrbolech ozyva nejaky hluk vpravo vzadu. Az to vymenis, dej prosim vedet, jestli se to spravilo. Diky
Ok ted jsem to provizorne vyresil tak, ze jsem to vypodlozil milimetrem tvrdy gumy (a uz to nemlati) a tak do 14 dnu to vymenim za novy, az to bude tak dam vedet, kdyz bude chut tak to i vyfotim :)
arcci
vodry
Člen Týmu

Příspěvek od vodry »

arcci píše:Občas se mi ozývá při jízdě po krásně rovných a hladkých českých tankodromech hluk ( bouchání ) od pravého zadního kola, při přehazování gum jsem to okukoval a vypadá to že je trochu volnej silentblok zadního stabilizátoru. Má otázka, na všechny co stím mají nějakou zkušenost, zní : je ten silenblok řízlej nebo se to na tu tyč navlíká (nedovedu si to navlíkání představit), podle obrázků na http://www.automatejcek.cz/eshop.php?es ... &id=J72003
mi přijde, že řízlej neni. Otázka č. 2 můžu ho říznout až ho tam budu dávat nebo ne?
Já si to nechal vyměnit před dvěma rokama a asi pul roku už se mi to zas ozývá.Ujel sem mezitím za ty dva roky 40 000km.Nechám to zas vyměnit a budu doufat že se to napraví jak minule.Jinak zítra mám corollu liftbacka r.v.94 2,5 roku a sem naprosto spokojenej.Jiný než toyotu už nechci!!! :D
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

Tak jsem se konecne dostal k tomu, abych ty silenbloky vyzved u http://www.automatejcek.cz/eshop.php?es ... &id=J72003 a voni nejsou rizly :(, mate nekdo zkusenost kde je to nejlepsi riznout a cim ??
arcci
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

arcci píše:Tak jsem se konecne dostal k tomu, abych ty silenbloky vyzved u http://www.automatejcek.cz/eshop.php?es ... &id=J72003 a voni nejsou rizly :(, mate nekdo zkusenost kde je to nejlepsi riznout a cim ??
určo nečím hodně ostrým, já řezal třeba takovým tím lámacím nožem na koberce, zatím jsem i od JC mel tyto díly nařízle. Osobne bych je přefik veprostřed plochy kterou dosedají na rovinu rámu ( proste ve prostřed te rovné části ) protože to pozdro stabíku to stáhen k sobe .. Alespon tam bývají řezané pokud jsou řezané origo.

EDIT k: když nad tím ted přemýšlím tak to ale asi není nejlepší volba :) no proste zatím jsem nad tím nepřemýšlel , neřezal jsem :) kupované bývají delené v tech místech, ale asi bych to deli spíše v nekterém rohu aby plochy o které se stabík opíra zustali neporušeny.
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

já je měl řízlé zešikma - tedy abych se správně vyjádřil nevim přesně kde byly přefiknutý ale jako řízlý v malým sklonu
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

Tak jsem to o vikendu vyměnil, šlo to uplně v pohodě, trvalo to desitky minut, potřeboval jsem jenom hever, klic na kola a 12-ku vořech. říznul jsem je podle tech co jsem vyndal (šikmo v rohu zakladny). hevery jsem použil dva, jednim jsem si přizved rameno aby jsem ten stabilizator srovnal a nešponovalo se mi to v závitech.
arcci
zikáč
Člen Týmu

Příspěvek od zikáč »

Ahoj

ty pouzdra na stabilizátory, na které je tady odkaz, jsou psány jen na přední. Můžu je použít i dozadu? A pokud jsem se dobře díval, tak jsou potřeba dohromady 4 na oba stabilizátory. Je tak?

Díky.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

zikáč píše:Ahoj

ty pouzdra na stabilizátory, na které je tady odkaz, jsou psány jen na přední. Můžu je použít i dozadu? A pokud jsem se dobře díval, tak jsou potřeba dohromady 4 na oba stabilizátory. Je tak?

Díky.
přední a zadní stab má jiné prumery, nejsou tedy zámenné.
zikáč
Člen Týmu

Příspěvek od zikáč »

A jaké jsou průměry jednotlivých stabilizátorů?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

zikáč píše:A jaké jsou průměry jednotlivých stabilizátorů?
koukni do katalogu třeba na AK
Pepin
Člen Týmu

silentblok předek schema

Příspěvek od Pepin »

Pepin[/img]
Odpovědět

Zpět na „Corolla“