Nastavení vůle ventilů.

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
monaeva
Člen Týmu

Nastavení vůle ventilů.

Příspěvek od monaeva »

Zdravím všechny, nevíte náhodou někdo , jaké ventily má můj Yaris 1.0 / 51 kw, r.v. 2007. Asi mi klepou a nevím , jestli to není hydroštel, nemůžu to nikde najít. Díky moc za odpověď. :wacko:

Nevíte ještě někdo jaká má být vůle , nebo kde by se dalo sehnat nastavení vůle ventilů. Sací + výfukové hodnoty. Toyota Yaris 1.0/51kw r.v.2007.
Naposledy upravil(a) monaeva dne čtv 29.09.2011, 16:51, celkem upraveno 3 x.
muco
Věčnej rejpal

Re: dotaz na ventily

Příspěvek od muco »

Takto na dialku-bez počutia ťažko povedať čo to je,ale na 99% to robí systém VVTi -teda "variabilné časovanie ventilov",ktoré riadi riadiaca jednotka a nie je to závada . Píšu to aj v múdrej knižke a 1.0 mi to robila tiež... :wink:
Často to robí pri rozjazde na studenom motore - treba pridávať plyn tak plynulo,aby tie ako vravíš - ventily "neklepali" ... na 3 valci to dosť počuť :?
Ale ako píšem- nie je to závada 8) (teda ak je to zvuk aký si myslím ja)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
monaeva
Člen Týmu

Příspěvek od monaeva »

Díky ti za info. :D . Potřebuji to vědět, protože kamarád by mi ty ventily případně seřídil, ale on sám neví, jestli tam není hydraulické seřízení ventilů, nebo ne. Tak to mám někde zjistit a nevím kde. :?
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Nie ,nevrtaj sa radšej v tom ! Ventilom by som dal pokoj,lebo to všetko riadi RJ a mám strach,že keby do toho zavrtal,vyšlo by ťa to draho !!!!!! 8)

Skús si pprípade vypočuť aj iné autá s 1.0 motorom ak by si mal možnosť a porovnaj to. Zajdi hoci aj do bazaru(akože máš záujem o to auto) a vypočuj si ho.Môžeš zájsť aj do servisu - určite ti v tomto poradia -veď to počujú denno denne.
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

A co to dělá nebo nedělá?
že by měly ventily u yarise špatnou vůli není sice vyloučený, ale řekl bych málo pravděpodobný. A určitě by se nepoznalo podle zvuk, co dělaly staré škodovky do kopce - to byl zvuk předčasné detonace a říkalo se tomu uplně špatně "klepání ventilů". Yaris má snímač klepání a jednotka podle něj upravuje předstih. Může být taky špatné palivo.

edit: A pozor na nevhodný olej!! (musí být 5W-30)

(btw - kamarádovi, co by se rovnou vrhnul na seřízování ventilů - bych auto popravdě - a mám to podložený i zkušenostma - nesvěřil..)
Mr.JT
Člen Týmu

Příspěvek od Mr.JT »

mozem sa podelit o svoju skusenost s venitlmi. nie su tam hydrostely, sú tam také ako kehy hrubé podložky, skôr to pripomína hnčeky a mne to odišlo pri 175.000 km. Menili mi ich osem.
monaeva
Člen Týmu

Příspěvek od monaeva »

Díky moc všem za odpovědi, já ho mám teprve týden ,má nalítáno už 144tkm, ale jinak vypadá v pohodě, až na to klepání po startu a přidání plynu,a ten kamarád spravuje auta, sice to má jako koníček, ale je šikovný, jen nevěděl, jestli u tohoto Yarise nejsou hydroštely.
mysiakmysiak
Navigátor

Příspěvek od mysiakmysiak »

, jestli to není hydroštel, nemůžu to nikde najít.
Ako napísal Mr.JT

-není tam hydroštel, je tam klasický podložkový (hrnčeky) systém. A ten by sa mal kontrolovať cca okolo 90-100 tis.km.
Hydroštely sú u novej 1.33ky.
Auris, 1,6 5MT
monaeva
Člen Týmu

Příspěvek od monaeva »

Díky . :banana: :thumbsup:
Nevíte ještě někdo jaká má být vůle , nebo kde by se dalo sehnat nastavení vůle ventilů. Sací + výfukové hodnoty. Toyota Yaris 1.0/51kw r.v.2007.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

monaeva píše:jinak vypadá v pohodě, až na to klepání po startu a přidání plynu,

takže ti to robí po nastartovaní studeneho motora a pri rozbehu???
Potom je to asi to,na čo myslím..Nie je to teda závada-ak je to ono 8)
Tu na tejto strane si prečítaj nejakú debatu o tom,či je to také isté aj u teba...:

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &start=180
P.S. - moje odporúčanie- nebabri sa do ventilov!!! Je to kapusta (zelí) riadiacej jednotky a domácke štelovanie si myslím je minimálne zahrávanie sa so životom yarisa! Nie je to škoda 120,kde sa s plieškami nastavovali váhadlá (alebo ako sa tomu hovorí - nespisovne: "ventili.." )Ak sa ti na tom niečo nezdá a si na pochybách prístupu značkového servisu,chod do iného! Len nech sa do toho nikto nerípe,kto nemá na to ani "vybavenie" a hlavne skúsenosti !Kamarát,nekamarát, ak ti niečo kámoš doje.e,tak by som chcel vidieť,či ti to zaplatí,pretože to lacná záležitosť asi nebude ...
:?
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“