Koupě ojeté cariny

vše ohledně modelové řady Carina
Twity
Člen Týmu

Koupě ojeté cariny

Příspěvek od Twity »

Ahoj
Doufam, že dávám přispěvek do správné cásti fora, tak me prosim nekamenujte. Chci pořídit nejaké spolehlivé auto do 100k (i opravy). Známí mají cariny cca rok 95 (jedna nalitane 160 a druha 140) obe auta od vyroby v rodine takze jsou to poctive km. Jak cestuji internetem tak padla volba bud na jeste slusnou carinu nebo na prvni avensis(ne vvti). Chci auto na rodinne jezdeni s co nejmensi spotrebou, proste spolehlive priblizovadlo. Ale nevim jaky motor? Jestli sem to pochopil spravne tak vetsina starych diselu jenom zere prachy. Takze padla volba na benzin. Nejvice se mi zamlouva 4a-fe. Nekteri si stezuji ze kdyby driv vedeli jak je to slabe a kolik maji 2.0l vykon ze by brali ty větsi. Na internetu je spousta 2l a minimalne 1.6. Takze si rikam ze to zase tak dobry motor nebude. Co se tyce karoserie tak bud combi nebo liftback, kterych je taky minimum. Da se podle vas jeste dnes sehnat zachovala carina? Malo kdo se ji zbavuje. :roll: Kdyby jste byly v moji kuzi co by jste koupili? dik
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě ojeté cariny

Příspěvek od Idaho »

Twity píše:Ahoj
Doufam, že dávám přispěvek do správné cásti fora, tak me prosim nekamenujte. Chci pořídit nejaké spolehlivé auto do 100k (i opravy). Známí mají cariny cca rok 95 (jedna nalitane 160 a druha 140) obe auta od vyroby v rodine takze jsou to poctive km. Jak cestuji internetem tak padla volba bud na jeste slusnou carinu nebo na prvni avensis(ne vvti). Chci auto na rodinne jezdeni s co nejmensi spotrebou, proste spolehlive priblizovadlo. Ale nevim jaky motor? Jestli sem to pochopil spravne tak vetsina starych diselu jenom zere prachy. Takze padla volba na benzin. Nejvice se mi zamlouva 4a-fe. Nekteri si stezuji ze kdyby driv vedeli jak je to slabe a kolik maji 2.0l vykon ze by brali ty větsi. Na internetu je spousta 2l a minimalne 1.6. Takze si rikam ze to zase tak dobry motor nebude. Co se tyce karoserie tak bud combi nebo liftback, kterych je taky minimum. Da se podle vas jeste dnes sehnat zachovala carina? Malo kdo se ji zbavuje. :roll: Kdyby jste byly v moji kuzi co by jste koupili? dik
upřednostnil bych carinu před avem 1g, 2.0 bych zamítl ( spotřeba ) a držel bych se 1,6 ( me tech 90-100 psu stačí ), avik pusobí se stejným motorem težkopádneji tam bych šel do 1,8.
problém bude s km ty nebudou sedet, jen když si auto koupíš od nekoho komu skutečne mužeš veřit a on bude skutečne rpvním majitelem ( od novoty ) nebo bude proste to auto znát od novovty = v rodine tad ) jinak bude mít vše přetočený tacháč, s tím se musíš smířit, na druhou stranu jak motor tak auto si nechá líbit i horší zacházení takže neznamená že carinka s 250-300k na tachu je spatná, kolikrát byhc ji veřil více než tem co mají najeto "poctivých" 120-150 protože u techle se majitel alespon nesty\dí za jejich kilometráž a nefalšuje stav.
Každopádne je to staré auto takže určite si na prohlídku vem nekho kdo tomu danému modelu rozumí ( ne ferdu co už třicet let vedel ve vesnici orpavuje auta co mu přijdou pod ruku =z 90% favority a první golfy ,ale cloveka co zná cariny/coroly ).
Twity
Člen Týmu

Příspěvek od Twity »

cau
avik pusobí se stejným motorem težkopádneji tam bych šel do 1,8.
jesli mam spravne info tak avik 1.8 ma VVTI kde jsou jak sem cetl je do roku 2005 ovalne valce a nevim jak poznat jestli byl meneny poloblok(pokud to nebyva napsane v servisce). A aby to papalo l oleje na 1000km tak to raci ne.
Každopádne je to staré auto takže určite si na prohlídku vem nekho kdo tomu danému modelu rozumí ( ne ferdu co už třicet let vedel ve vesnici orpavuje auta co mu přijdou pod ruku =z 90% favority a první golfy ,ale cloveka co zná cariny/coroly ).
njn to je právě problém. pohybuju se po morave a vetsina aut je v cechach. A bohuzel neznam nikoho kdo rozumi toyotam, a byl by ochotny se mnou jet na celodenni vylet. no nic snad to nejak zmaknu :wink: budu doufat ze vetsina majitelu se o carinu stara jako o svojeho "miláška".
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Nene, myslim, ze mel Idaho na mysli 7AFE, ten je bez VVTi.

Co se tyce doufani v natrefeni na Carinku, o kterou se nekdo opravstaral, lehke to asi mit nebudes. :?

Pokud uvazujes nad autem do 100k, nebal bych se jit do Avensis, preci jen je to oproti Carine uz krok dopredu.
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Carina

Příspěvek od zmaxxx »

Tygr píše:Nene, myslim, ze mel Idaho na mysli 7AFE, ten je bez VVTi.

Co se tyce doufani v natrefeni na Carinku, o kterou se nekdo opravstaral, lehke to asi mit nebudes. :?

Pokud uvazujes nad autem do 100k, nebal bych se jit do Avensis, preci jen je to oproti Carine uz krok dopredu.
Dovolím si přidat svůj souhrn:

Já jsem vybíral mezi Ave a CarinouE před 4ma rokama, vyhrála Carina kvůli vzhledu (prostě se mi líbí víc).

Po čtyřech letech bych řekl jediné: Kdybych býval tenkrát věděl, šel bych do dvoulitru. Ne, že by 1,6 79kW bylo málo, pro auto je to dostačující,ale občas (když je naloženo+klima) to fakt chce víc; každý kilogram navíc je pak znát.

Se spotřebou si s 2.0 oproti 1.6 nepohoršíš, s obojím budeš jezdit cca stejně (město 8-9, mimo 7) Oba motory, pokud je o ně pečováno, se Ti odmění bezproblémovostí.

Překvapují mě Tvé očekávané náklady: za (téměř) tutéž cenu jsem plánoval (a koupil) Carinu já - stála mě v roce 2006 129.000 a byla druhá nejdražší v ČR - stav perfektní.

Za ty 4 roky údržba a servis vyšla na cca 30tisíc Kč, z toho nejvíc sežrala výměna zapalování(cívka, kabely, rozdělovač, svíčky), zbytek výměna předních kotoučů a destiček, čerpadlo posilovače (nebylo nutné;jen pískalo), původní autobaterka a asi 5-6x výměna oleje, každý rok čištění klimy.

----
pod čarou dodám, že oproti proježděnému benzínu je to minimální náklad...první rok jsem najezdil 35tkm, celkem za ty čtyři roky cca 80tkm (v korunách cca 225.000Kč za benzín@32kč/l)

tzn

Snad Ti to v něčem pomůže.

Zbyněk
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

samozřejem jsem mylsel carinu 1,8 7AFE ( bez vvti )

Ono i první avík yse delali s tímto motoroem a volil bych ho radeji než verzi s VVTi, jen proste ta carinka mi pocitove jezdila mnohem živeji jak avík ( s tímtéž motorem ).

Avensis je sice o krok dopředu, avšak ( pokdu srovnám Car a Ave s 1,8 7AFE ) ta cena o kterou zaplatíš více podle tomu rozdílu není uměrná ( mluvím o AVE a CAR v kombi, s cenami sedanu nemám zkušenosti .. )
Twity
Člen Týmu

Re: Carina

Příspěvek od Twity »

zmaxxx píše:
Tygr píše: Pokud uvazujes nad autem do 100k, nebal bych se jit do Avensis, preci jen je to oproti Carine uz krok dopredu.
Dovolím si přidat svůj souhrn:

Já jsem vybíral mezi Ave a CarinouE před 4ma rokama, vyhrála Carina kvůli vzhledu (prostě se mi líbí víc).

Po čtyřech letech bych řekl jediné: Kdybych býval tenkrát věděl, šel bych do dvoulitru. Ne, že by 1,6 79kW bylo málo, pro auto je to dostačující,ale občas (když je naloženo+klima) to fakt chce víc; každý kilogram navíc je pak znát.

Překvapují mě Tvé očekávané náklady: za (téměř) tutéž cenu jsem plánoval (a koupil) Carinu já - stála mě v roce 2006 129.000 a byla druhá nejdražší v ČR - stav perfektní.

Za ty 4 roky údržba a servis vyšla na cca 30tisíc Kč, z toho nejvíc sežrala výměna zapalování(cívka, kabely, rozdělovač, svíčky), zbytek výměna předních kotoučů a destiček, čerpadlo posilovače (nebylo nutné;jen pískalo), původní autobaterka a asi 5-6x výměna oleje, každý rok čištění klimy.

----
pod čarou dodám, že oproti proježděnému benzínu je to minimální náklad...první rok jsem najezdil 35tkm, celkem za ty čtyři roky cca 80tkm (v korunách cca 225.000Kč za benzín@32kč/l)

tzn

Snad Ti to v něčem pomůže.

Zbyněk
cau
jj dik cim vice nazoru tim lip. Nechapu jedne vete, a to jak te prekvapuji Moje naklady. Je to malo nebo moc? me osobne to prijde jako moc za 13 let stare auto + jeste vetsina ma pretocene tach. Myslim, ze kvalitativni rozdil mezi posledni carinou a prvnim avensisem neni tak velky. Motory stejne ale ty ceny litaji :mad:

Kamosi me taky odrazuji od Avensisu, ale myslim ze ty prvni kousky by jeste nemuseli byt tak spatne. Ted mam v planu jednu carinu, kdyby nevyslo tak se poohlidnu po tomto: http://www.autanet.cz/auto-17193508/toy ... ka-se.html ,nebo http://auta.yauto.cz/toyota-avensis-1-8 ... 22167.html a nebo tady z fora: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=18791

Jinak by me zajimal rozdil mezi vykonama 4A-fe. Je rozdil jen mezi vstrikovaci a jednotkou? nebo je i jiny zdvyh atd. Nikde sem se to nedocetl.

A taky by me zajimalo jestli jde nejak na pohled videt meneny poloblok u 1.8VVTi. A byla postizena i 1.6VVTi? [/url]
Naposledy upravil(a) Twity dne pon 19.09.2011, 23:01, celkem upraveno 1 x.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

udajne byla postižena i 1,6vvti ( steajný blok ) ale sámmám jeden v rodine a nekolik dalších servisuiji a jediný z nich problém nemá ( všechno 1,6 vvti hned jedny z prvních ).
je možnéí že na 1,6 požili lepší materiál kroužku ( což byl také jeden ze svízeli 1,8 ) a tím prodloužili životnost motoru.
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04 / Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Twity
Člen Týmu

Příspěvek od Twity »

bartp píše:sice je to to co nehledas ale :?: http://auto.bazos.cz/inzerat/11615451/t ... jizdna.php
Prodavas? :D ne nevypada to spatne ale cena 100k + nove svetlo, vytahnout LZ blatnik, novy naraznik a mozna nekde z vrakace zadni dekl kufru. Vubec se neorientuju v cenach ale pocitam tak cca 20K min za opravu.
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Carina

Příspěvek od zmaxxx »

Twity píše: Nechapu jedne vete, a to jak te prekvapuji Moje naklady. Je to malo nebo moc? me osobne to prijde jako moc za 13 let stare auto + jeste vetsina ma pretocene tach. Myslim, ze kvalitativni rozdil mezi posledni carinou a prvnim avensisem neni tak velky. Motory stejne ale ty ceny litaji :mad:
Přesně tak to beru. Přijde mi to moc. I já vím, že moje Carina nemá větší "tržní" cenu než 30tKč. Pro mě je ale v tuto chvíli nedocenitelná. Ta moje v současné chvíli nevyžaduje žádnou nutnou investici, výhledově cca 5tKč.
Twity píše: Kamosi me taky odrazuji od Avensisu, ale myslim ze ty prvni kousky by jeste nemuseli byt tak spatne.
Avensisy nejsou vůbec špatná auta. Naopak, i přes "totožný" vzhled (mimo masky a zadku) je to opravdu konstrukčně novější auto, i když používá tutéž techniku. Pro mě to bylo opravdu spíše o vzhledu než o čemkoliv jiném. VVT-i začali dávat při faceliftu 1999/2000, takže do 1999 máš motory 1,6 4a-fe, 1,8 7a-fe a 2,0 3s-fe.

Zcela vážně Ti doporučuji "dvoulitr".
Twity píše: Jinak by me zajimal rozdil mezi vykonama 4A-fe. Je rozdil jen mezi vstrikovaci a jednotkou? nebo je i jiny zdvyh atd. Nikde sem se to nedocetl.
Pokud bereš rozdíl 79kW / 85kW:
"79" je klasika, "85" je LeanBurn
Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Lean_burn# ... rn_engines
Rusky: http://alflash.com.ua/leanburn.htm

:wink:
Carrpo
Člen Týmu

Příspěvek od Carrpo »

Hoj,

mám za sebou čerstvou zkušenost s nákupem Cariny. Jel jsem pro ni přes půl republiky, ale rozhodně to stálo za to.
1997, kombi, 2.0l, 200tkm, po druhém majiteli, podle indicií byla prvním majitelem bouraná na zadek.

Měl jsem s sebou mechanika, který už nějakou Toyotu měl v péči a koupi doporučil...
Dvoulitru bych se nebál, já ho bral s tím, že se mi občas podaří jet naložený "až po střechu". Spotřeba zatím do 8l/100km, když nepočítám epizodu, kdy mi v servisu měnili svíčky (šoupli tam nějaké hyper super patentní Bosch) a než jsem koupil NGK vzrostla mi spotřeba a motor cukal.

Kompletní náklady tedy auto, doprava ke koupi, ponákupní servis (rozvody, pumpa, kapaliny, kontrola brzd a nástřik spodku + ty svíčky :roll: ), registrace a povinné ručení, mě vyšly na 60tKč. Čili za 100tKč pokud bys ji našel, budeš mít Carinu na pár místech i pozlacenou :)
Toyota Carina E kombi 2.0i LPG
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

Twity píše:
bartp píše:sice je to to co nehledas ale :?: http://auto.bazos.cz/inzerat/11615451/t ... jizdna.php
Prodavas? :D ne nevypada to spatne ale cena 100k + nove svetlo, vytahnout LZ blatnik, novy naraznik a mozna nekde z vrakace zadni dekl kufru. Vubec se neorientuju v cenach ale pocitam tak cca 20K min za opravu.
neprodavam jenom sem na to narazil pri ocumovani aut na netu a vzpomel si ze hledas carinu nebo avensis do 100k. tech 20 za opravu by mohlo byt realnych ani ted nevim za koli se prodavajou nenabourany es by to byla dobra cena bo ne. a pise ze na cene se a dohodnout mozna by dal za min
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04 / Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Twity
Člen Týmu

Příspěvek od Twity »

Diky všem za rady. Sleduju skoro cely den inzeraty a furt nic. Najit tu vhodnou kombinaci bude tezke. Kdyz uz najdu nejake vhodne auto co se tyka motoru vybavy, tak je to zase sedan, a nebo je to predrazene :evil: Pripomina me to hon na jednorozce, nikdo ho nikdy nevidel ale veri ze ho ulovi :lol:
Hoj,

mám za sebou čerstvou zkušenost s nákupem Cariny. Jel jsem pro ni přes půl republiky, ale rozhodně to stálo za to.
1997, kombi, 2.0l, 200tkm, po druhém majiteli, podle indicií byla prvním majitelem bouraná na zadek.

Měl jsem s sebou mechanika, který už nějakou Toyotu měl v péči a koupi doporučil...
Dvoulitru bych se nebál, já ho bral s tím, že se mi občas podaří jet naložený "až po střechu". Spotřeba zatím do 8l/100km, když nepočítám epizodu, kdy mi v servisu měnili svíčky (šoupli tam nějaké hyper super patentní Bosch) a než jsem koupil NGK vzrostla mi spotřeba a motor cukal.

Kompletní náklady tedy auto, doprava ke koupi, ponákupní servis (rozvody, pumpa, kapaliny, kontrola brzd a nástřik spodku + ty svíčky Rolling Eyes ), registrace a povinné ručení, mě vyšly na 60tKč. Čili za 100tKč pokud bys ji našel, budeš mít Carinu na pár místech i pozlacenou Smile
@Carrpo: kdes ho nasel? klidne bych koupil aji pozlacenou :wink:

Jinak by me zajimalo, jak je na tom misto na zadnich sedadlech ve srovnani carina-avensis(do r.00)-a napr oktavka. Znam carinu a oktavku. Je tam nejaky vyrazny rozdil?

Sice sem se na to uz ptal, ale jde nejak zjistit jestli 1.8, 1.6 VVTi zere olej? nebo, ze byl vymeneny poloblok?

Tak jestli se neco podari tak se prijdu pochlubit jak sem koupil spatne. :twisted:
alf3003
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alf3003 »

to Twity V březnu jsem koupil od paní z pozůstalosti po manželovi krásnou Carinu 2.0 GLI 98kW sedan z r. 1996 s origo stavem 89000km. Manžel o Carinu pečoval jak o děcko, v garáži stála na koberci, zimu neviděla, jezdil jen k moři a do Norska na ryby. V důsledku nemoci od r 2005 s Carinou nejezdil. Po kontrole v Toyotě, kde mi řekli, že je to "nový" auto, jsem nelitoval zaplatit 70 tis. Kč. Vůbec peněz nelituji i když se Cariny prodávají za 30-50 tis. Proč to píšu, pokud nespěcháš, dá se i u nás koupit opravdu krásný kousek ve stavu novýho auta. Tahle Carina najede ještě minimálně půl miliónu km a to ji trochu křivdím. Kamarád jel v Thajsku s taxikářem Carinou a na tachošu měla 890 tis. km. Říkal, že vzadu už seděl jen na koženém potahu bývalých sedadel, ale auto jelo jak střela. Moc se mi líbila zde na fóru nabízená Toyota Avensis. Nemít Carinu, neváhám, pokud prodávající uvádí reálný stav. Odkaz je zde, třeba to bude právě auto pro tebe, držím palce. Jo a raději bych šel u Cariny do 2.0, ty koně navíc uvezeš, ale plně naložené 1.6 třeba v kopci mohou koníci chybět a kde je pak brát? :-)

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=18791
Odpovědět

Zpět na „Carina“