Výmena katalyzátora

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Marcus
Člen Týmu

Výmena katalyzátora

Příspěvek od Marcus »

Servus ľudkovia, premýšľam nad odstránením katalyzátora. Zaujíma ma či je treba u Yaris 2009 1,33 vynahradiť chýbajúci proti tlak rezonátorom či niečim podobným? Kamarát to ma spravené na Fiat Bravo 1,6 stým, že tam dal len obyčajnú trubku a pritom mu to nezvýšilo spotrebu a ak tak len veľmi málo pretože si ju pozorne sleduje... Preto by som rád vedel či je to také jednoduché aj u Yaris? Ak stým máte niekto skúsenosti najlepšie konkrétne s Yariskami dajte vedieť, diki .)
Žena za volantom, to je ako hviezda na neby, ty ju vidíš no ona teba nie

Aké bolo heslo troch mušketierov?... utekajme kým nás nechytia…

Jazdim na 1,33 terra cool 09'
muco
Věčnej rejpal

Re: Výmena katalyzátora

Příspěvek od muco »

Aj keby sa dalo- ako to chceš riešiť potom na tecnickej konrole? To ho potom dáš nazad a potom ho znova zhodíš?
Nehovorím o tom,že ti bude potom asi blbnúť palubný PC-furt ti niečo bude vyhadzovať,že je niekde porucha( kontrolka diagnostiky tzv. check-či ako sa to píše) a môže maž vplyv na "bezproblémový" chod motora.
Ale to si len myslím ja-neber ma ako že ti radím,lebo sa do toho až tak nevyznám. :oops:
Apropoo- čo potom so zárukou? Ešte by si autíčko mal mať v záruke rok 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jak píše muco.
Kamarád asi nechce investovat do nového katalyzátoru :roll: , přitom druhovýroba a univerzály nestojí ranec. Na omegu mě stál cca 2000 kč a už dvě technický naprosto bez problému. Navíc yaris má samozřejmě lambdu před i za katem. Takže: udělat to určitě jde, jde všechno otázka je proč. A to nepíšeš, proč bys to chtěl??
Marcus
Člen Týmu

Příspěvek od Marcus »

Technicku kontrolu mam uz podchytenu cize tam nevidim ziaden problem :)) dovod je zvuk a vykon. Preco ti japonci musia mat vsetko komlikovane? :/ co sa tyka zaruky sa az tak nebojim pretoze by mi spadla iba na katalyzator nie na cele auto tak ako pri koncovom tlmici ked som menil.

mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Vykon se naopak o neco snizi v nizsich otackach, resp. ubyde kroutak. Nahore to neco prida, to ano, ale uplne odstranit je chyba, protoze vyfuk musi davat nejaky odpor.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Marcus píše:Technicku kontrolu mam uz podchytenu cize tam nevidim ziaden problem..
??? no dobře dobře, v německu to mají určitě, v česku se zatím čeká na chybějící prováděcí vyhlášku (která dořeší kdo to zaplatí atd.), ale pak bude hrozit, že hlídka policie Tě nechá zkontrolovat na nejbližší STK... :wink:
Marcus
Člen Týmu

Příspěvek od Marcus »

Vsetko je to zatial len v teoretickej rovine, zistujem, overujem atd.

Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

"Úprava" úplně naprd. Tímto jsem si už prošel, takže vím o čem mluvím. Sice mám prvního Yarise, ale řekl bych že je to stejné. Vyhodil jsem kat, po 20 km se rozsvítila kontrolka motoru, spotřeba trošku vyšší, výkonový nárůst nulový a o blbém zvuku nemluvě. Pak tam šel rezonátor, a bylo to naprd taky. Tak jsem to dal zpět. Po této úpravě mi akorát hnije výfuk ve svařovaných místech. Kdybych do toho nevrtal, tak mám po více než 12 letech původní výfuk ve špičkovém stavu.
U těchto prdítek to nemá význam. Než tyhle rádoby úpravy, doporučuji raději investovat do KVALITNÍCH kol, myslím tím váhu, a nebo nějaké přeplňování. :wink: :D
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Mr. Yaris píše:" Vyhodil jsem kat, po 20 km se rozsvítila kontrolka motoru....
...žeby som trafil do čierneho???
Nezdá sa ani mne ,žeby dnešné autá ktoré sú až miestami precitlivené na hocijakú zmenu-vrátane natankovania trochu menej kvalitného benzinu,aby už na vážnejšie zmeny -ako máš v úmysle ty s tým vyhodením kat. nezareagovali min. v podobe rozsvietenia checku..
Toyota Auris 1.8 hybtid
Marcus
Člen Týmu

Příspěvek od Marcus »

Chlapi diki za odozvu, utvrdili ste ma vtom ze nema vyznam sa do tychto novych hightech auticiek montovat. Btw o kompresore som tiez uvazoval ale ked som zistil kolko stoji pre yarisku tak som si to rychlo rozhovoril. Takmer polovica hodnoty celeho auta... Este by ma zaujimalo ci ste uz niekto videli na NG yariskach otvorene sanie(sisku)?

muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To som nevidel...ale som rád,že sme ťa od experimentu s katalizátorom odhovorili 8) :P
Toyota Auris 1.8 hybtid
Srandista
Manager Týmu

Příspěvek od Srandista »

Ja len nechapem jednu vec.

Naco si si kupoval 100 konoveho Yarisa, ktory je len tak podla mna absolutnym opozitom cohokolvek sportoveho, aby si sa potom za pomoci penazi a uplne obskurnych uprav snazil z neho nieco sportoveho vyrobit? Toto mi uprimne nejde do hlavy.

Ale, aby si nepovedal, ze tu kecam pi*oviny len, poradim ti.

Nechaj a udrzuj si auto v seriovom stave. Vedz, ze ak sa touto cestou nevydas, spomenies si na nu pri predaji. Ver mi, viem o com hovorim (ako kupujuci).
Marcus
Člen Týmu

Příspěvek od Marcus »

Srandista píše:Ja len nechapem jednu vec.

Naco si si kupoval 100 konoveho Yarisa, ktory je len tak podla mna absolutnym opozitom cohokolvek sportoveho, aby si sa potom za pomoci penazi a uplne obskurnych uprav snazil z neho nieco sportoveho vyrobit? Toto mi uprimne nejde do hlavy.

Ale, aby si nepovedal, ze tu kecam pi*oviny len, poradim ti.

Nechaj a udrzuj si auto v seriovom stave. Vedz, ze ak sa touto cestou nevydas, spomenies si na nu pri predaji. Ver mi, viem o com hovorim (ako kupujuci).
Ak by som mal viac penazi urco nekupujem klasik yaris ale aspon ts ci fabiu rs abo nieco podobne. Chcel som si to auto trosku upravit na svoj obraz/prisposobit a hlavne je to krasny pocit ked si na aute odviedol kus svojej prace :)

Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Do uprav ti nikdo kecat nemůže :wink: Marné, každý prostě nemá na sportovní verze. Sám mám 1,0 :-) Ale už taky nejsem nejmladší a prostě na některé věci přijdeš až časem. Taky se dnes směju nad některýma mýma úpravama :D

Jsem každopádně pro úpravy, protože se chci odlišovat, a o tom to je. :D

Ale jestli můžu radit, kola a podvozek je základ. A kolikrát naprosto stačí. Ale mám na mysli kvalitní věci. Bohužel jsou to taky ty nejdržší věci tak spousta lidí se spíš vrhne do blbostí a vznikají šílené paskvily.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“