PÍSKANIE BŔZD NA COROLLE E15 (r.2009)
PÍSKANIE BŔZD NA COROLLE E15 (r.2009)
Zdravím Vás.
Práve má moja Corolla (1.33T) 2roky a najazdených cca 35tisíc KM s vozidlom som spokojný i keď sa nejaké detaily vždy nájdu, ale spokojnosť je .
Už rok mi neustále pískajú brzdy, vždy keď plynule dobŕžďam mi pískajú brzdy a ide to poriadne na nervy, lebo sa po mne iba ľudia otáčajú. Keď prudko zastavím tak len pískne ten prvy moment a viac nič, ale je jasné že sa prudko nebrzdi . V servise som to povedal už asi 2krát a vždy brzdy vyčistili a nevem čo všetko ešte a povedali mi že su tam pouzité najlepsie brzdy a že to je ich materiálom, že pískaju. Ked som žiadal výmenu povedali nevymenia to lebo je to materialom a bude to robit aj tak . Ale hlavne ze mi zacali pískat az po roku a piskaju stale .. Znamy mi povedal že vymenit platnicky, ale ked to je v zaruke tak to by mal odstranit servis a nie ma odbíjať ...
Aký je prosím Vás váš názor ? Pískajú na Corolle E15 brzdy i Vám ?? Poradte mi prosim ako to mám riešiť lebo ma porazí z toho zvuku .
Práve má moja Corolla (1.33T) 2roky a najazdených cca 35tisíc KM s vozidlom som spokojný i keď sa nejaké detaily vždy nájdu, ale spokojnosť je .
Už rok mi neustále pískajú brzdy, vždy keď plynule dobŕžďam mi pískajú brzdy a ide to poriadne na nervy, lebo sa po mne iba ľudia otáčajú. Keď prudko zastavím tak len pískne ten prvy moment a viac nič, ale je jasné že sa prudko nebrzdi . V servise som to povedal už asi 2krát a vždy brzdy vyčistili a nevem čo všetko ešte a povedali mi že su tam pouzité najlepsie brzdy a že to je ich materiálom, že pískaju. Ked som žiadal výmenu povedali nevymenia to lebo je to materialom a bude to robit aj tak . Ale hlavne ze mi zacali pískat az po roku a piskaju stale .. Znamy mi povedal že vymenit platnicky, ale ked to je v zaruke tak to by mal odstranit servis a nie ma odbíjať ...
Aký je prosím Vás váš názor ? Pískajú na Corolle E15 brzdy i Vám ?? Poradte mi prosim ako to mám riešiť lebo ma porazí z toho zvuku .
Desticky sundej a na rovne plose je na smirkovem papiru trosku obrus, za prepokladu ze maji leskly zapeceny povrch. Prejet je muzes i tak. Pak je vem a zkos jim hranu na te brzdne plose na okrajich kolem dokola jak je na obrazku vyznaceno teckama.

Vem si na tu plochu smirkovy papir tak 100 zrnitost a na ty hrany klidne pilnik plochej. Az to budes skladat zpet tak zkontroluj jestli jsou voditka desek namazany a kdyztak namazat medenkou. Kdyz na to hned vlitnes do obeda jsi hotovej.

Vem si na tu plochu smirkovy papir tak 100 zrnitost a na ty hrany klidne pilnik plochej. Az to budes skladat zpet tak zkontroluj jestli jsou voditka desek namazany a kdyztak namazat medenkou. Kdyz na to hned vlitnes do obeda jsi hotovej.
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
-
mysiakmysiak
- Navigátor
Nazdar. Ja mám aurisa(2007) což je vlastne corolla E15, a od nova mi na nom pískali brzdy presne ako to popisuješ, t.z. iba pri miernom, slabom dobrzdení.
Reklamoval som im to a vymenili mi ich za iné (mäkšie). A vida odvtedy nepiskli
. Že vraj to bola nejaká tvrdá séria platničiek od boschu.
Okrem toho ak sú platničky moc tvrdé tak sa derie rýchlejšie kotúč.
Ja pri budúcej výmene plánujem dávať EBC- brakes.
Reklamoval som im to a vymenili mi ich za iné (mäkšie). A vida odvtedy nepiskli
Okrem toho ak sú platničky moc tvrdé tak sa derie rýchlejšie kotúč.
Ja pri budúcej výmene plánujem dávať EBC- brakes.
Auris, 1,6 5MT
Na tohle mám přímo od Ate (asi největší výrobce brzdových komponent v Evropě) takovou malou tubu speciální vazelíny. Přímo na ní píšou, že odstraňuje pískání brzd. Dají se s ní namazat všechny vodící plochy destiček a případně styčná plocha mezi destičkou a tím plíškem, který je mezi destičkou a třmenem.Kubrt píše: ...jestli jsou voditka desek namazany a kdyztak namazat medenkou...
To srážení hran je stará dobrá rada a většinou funguje. Klidně to sraž "po dílensku" šikmo pilníkem.
Na broušení plochy destiček šmirglem pozor, abys to nevzal do oblouku, a opravdu jenom jestli jsou zapečené. A pokud jsou, je třeba změnit styl brždění (nebrzdit nikdy z táhlých kopců mírným stálým přítlakem na brzdu, protože v tomto případě se destičky přehřívají a nečistí).
nic noveho
Zdravim vas.. Tak konečne mi vymenili predné brzdové doštičky no brzdy pískajú i naďalej. Myslíte, že treba im nejaký čas, aby si "sadli" alebo by to malo prestať ihneď, pretože nič sa nezmenilo po výmene predných brzdových platničiek.. Aky mate nazor na to vy?
je čas vyměnit servis.....většinou se tohle stává když se dají nové desky na staré kotouče ale ještě nikdy se mi nestalo že by se po jejich obroušení pískání nestratilo-pokud nejsou destičky spálené.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz